Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Akiknek a lottó körül forog az életük

Szeged - A milliárdos nyereményekért pénteken is sokan ikszeltek – például a Bartók téri pavilonban és a nagyáruház lottózójában. A játékosok sokszor kérik a lottóárusokat: jósolják meg a nyerőszámokat.
– Mondják, hogy jelentkeznek, ha nyertek, de eddig még senki nem jött vissza – mondta mosolyogva a szegedi nagyáruházban dolgozó Fülöp Annamária. A 25 éves lánynál lottót lehet feladni – őt még a hatos lottón hétvégén nyerhető 2 milliárd 200 millió és az ötösön bezsebelhető 1 milliárd 170 millió forint sem hozza lázba.

– Általában nem lottózom, de mások helyett szívesen kitöltöm a szelvényeket. Ilyenkor ígérik meg, hogy nagy nyeremény esetén ismét felkeresnek – magyarázta Annamária, akinek kapva kaptunk az ajánlatán. Mivel naponta több száz szelvény megy át a keze alatt, rutinosabbnak gondoltuk magunknál a számok terén. Arra kértük, hogy nekünk is töltsön ki egy ötös lottót. Annamária a szerencseszámait tartotta nyerőnek erre a hétvégére: a tizenhármast, a huszonötöst, a negyvenest, a hatvanast és a nyolcvankettest ikszelte be a játékszelvényen. Természetesen mi is megfogadtuk: ha telitalálatot érünk el számaival, övé az összeg fele. Azt mondta, legelőször egzotikus, világ körüli útra fizetne be.

Molnár Györgyné beteg gyerekek gyógyítására is adna pénzt. Fotó: Karnok Csaba
Molnár Györgyné beteg gyerekek gyógyítására is adna pénzt.
Fotó: Karnok Csaba

– Egyszer már sikerült négy találatot elérnem az ötös lottón, ami tizenkét éve háromszázezer forintot fizetett – mesélte Molnár Györgyné. A Bartók téri lottópavilonban dolgozó asszonytól sokszor kérnek tanácsot a játékosok: milyen számokkal nyerhetnének a hétvégén? – Általában nem szoktam jól tippelni – mondta mosolyogva a lottóárus, akinek a korábbihoz hasonló nagy nyeremény nem ütötte a markát. – Viszont adtam már egy vásárlónak olyan sorsjegyet, amin ötvenezer forintot nyert. Ráadásul amikor bejött a skandinávlottó, egy telitalálatos szelvényt hoztak be hozzám ellenőrzésre – beszélt a pavilonjában nyert legnagyobb összegekről. Ha nyerne, lenne helye a pénznek.

– Nyolcan vagyunk testvérek, de a család mellett azokról a szervezetekről sem feledkeznék meg, amelyek a beteg gyerekek gyógyításáért küzdenek – mondta Molnár Györgyné.

Búcsúzóul az 1996-ban már nyerőnek bizonyult számsort kértük tőle. A tízessel, a huszonkilencessel, a harmincegyessel és a negyvennégyessel játszott akkor, melyek közül utóbbit nem húzták ki. Az ötödik megjátszott nyertes számra azonban már nem emlékezett.

Olvasóink írták

 • 5. zombor 2008. augusztus 17. 09:37
  „Hm...tisztesség-a szerencsejátékban??? Hol éltek? A legszörnyűbb h az állam is partner ezekben és mind1 h ki van hatalmon...”
 • 4. mnx 2008. augusztus 16. 21:51
  „Hogy odahaza kik es mennyit lopnak nem tudom.
  Itt Frankfurt-ban a Hessen-Loto is Millios nyereseget csinal hetente, de----most jön a lenyeg!!---- a nyereseget "Közjoletra" kell forditani!!!!
  Tehat: levonva a Loto-alkalmazottak beret,stb.,stb.
  Ami Milliok maradnak,abbol utak,ovodak,iskolak,szocialis intezmenyek tamogatva lesznek!!!
  Ez itt TÖRVENY111”
 • 3. kyo 2008. augusztus 16. 20:35
  „REALUSA! MInden szavad TÖK IGAZ!”
 • 2. Realusta 2008. augusztus 16. 16:01
  „Gondolkodjatok! A szerencsejáték rt-nek adózás után is cirka 100 milliárdos tiszta nyeresége van. Még ha 50 milliárdot is költöttek egy tökéletes csalási rendszer kidolgozására, akkor is bőven visszajött a befektetésük. Aki járatos a technika és informatika világában, az jól tudja, hogy ennyi pénzből nagyon trükkös dolgokat lehet gyártatni... Ahol milliárdo(so)k forognak, ott már nem a tisztességes játékról szól az üzlet, ezt gondolom ti is tisztán látjátok! Egyébként meg mindenki azt hisz amit akar.”
 • 1. Lucky 2008. augusztus 16. 14:17
  „Tuti hogy csalás, régebben több volt az 5-ös, pedg nem volt ennyi szelvény játékban. Manipuláció az egész. Ez a véleményem. De ettől független szoktam tenni hetente 1 szelvényt, ha az 5-ösöket el is csalják, 3-4-eseket remélem nem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a hőségnek

Szeged - A többnapos kánikula után élénk széllel zivatarok jönnek. A szegedi meteorológiai állomás… Tovább olvasom