Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Akinek 2000 darab radírja van

Szeged - Nemrég érte el a 2000 darabot Békei Judit radírjainak száma. Nincs köztük két egyforma. A szegedi angoltanárnő általános iskolás kora óta gyűjti a radírokat, amelyeknek a háromnegyedéhez emlékeket is tud kapcsolni.
Nem gyűjteménynek indult, csak úgy kialakult a ma már egy fiókos szekrényt megtöltő kollekció. Témák, formák, illetve márkák szerint különválogatva, nejlonzacskókban tartja a radírokat.

– Mindig is szerettem az ilyen mütyűröket. Folyamatosan pakolászom, ez engem kikapcsol. A legrégebbi a nagypapám korabeli, a legújabb az iphone-os és a legós – mutatja Békei Judit. – Hat-hétszáz forintot már nehezebben adok ki egy-egy újdonságért, bár Londonban simán megvettem a három és fél fontosat Madame Tussaud panoptikumában. A férjemtől, szüleimtől, diákjaimtól is kaptam, van radírom például Dubaiból, Amerikából, Spanyolországból, Németországból és Japánból – sorolja.

Békei Judit témák, formák, illetve márkák szerint különválogatva, nejlonzacskókban tartja a radírokat. Fotó: Schmidt Andrea
Békei Judit témák, formák, illetve márkák szerint különválogatva, nejlonzacskókban tartja a radírokat. Fotó: Schmidt Andrea

– A 7 és a 9 éves gyerekem felügyelettel időnként kibonthat néhányat, szoktak játszani, főleg a gyorsételessel. Úgy tudom, 10 ezer darabos radírgyűjtemény a Guinness-rekord, attól még messze vagyok – mosolyog Békei Judit, aki a Vasváriban tanít. Járt már vevőtalálkozón egy papírboltban, a korábbi Százszorszép Gyermekházban pedig egyszer kiállította a kollekciót. Lehet, hogy az Agórába is meghívják majd, hogy a közönség megcsodálhassa az ábécés, puzzle-ös, pisztolyos, repcsis, billentyűzetes, rajzfilmfigurás, eurós és még ki tudja, milyen radírkülönlegességeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempész és határsértők Ásotthalom térségében

A helyi polgárőrök segítették a határrendészek munkáját. Tovább olvasom