Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Al Capone póterszényben

Szeged - Árván maradt kengurut nevel gondozója a Szegedi Vadasparkban – a kicsi anyukája megbetegedett és elpusztult.
A kölyök már abban a korban van, amikor a kengurugyerekek el-elhagyják egy időre anyjuk biztonságot nyújtó erszényét. Az utóbbit egy pulóver és egy zöld táska helyettesíti, míg az anyatejet kecsketej pótolja.
Egyelőre fecskendőből kapja a táplálékot az ugri-bugri állatpalánta, gondozója azonban igyekszik önnállóságra szoktatni, hiszen előbb-utóbb visszakerül fajtársai közé. A kengurukörbe való visszailleszkedés azért is nagyon fontos, mert azoknál az állatoknál, akik sok időt töltenek az emberek között, identitászavar alakulhat ki: ők is embernek képzelik magukat. Az egyik például – amelyiket Budavári Annamária nevelt fel panellakásában – a családdal együtt nézte a televíziót.

A kölyökkenguru harap, ha megzavarják. Bátorságáért az Al Capone nevet kapta. Fotó: Frank Yvette
A kölyökkenguru harap, ha megzavarják. Bátorságáért az Al Capone nevet kapta. Fotó: Frank Yvette

A kengurukölykök nagyon sokáig fejlődnek, 280 napig lakják anyjuk erszényét, és akár másfél éves korukig is visszatérnek hozzá szopni. A szegedi árva szintén nagyon ragaszkodik pótmamájához, a táskába helyezett pihe-puha pulóverhez. Nem szereti, ha nyugalmát megzavarják, előfordult, hogy megharapta gondozóját, amikor az megigazította. Ezért az Al Capone nevet adta kis neveltjének Budavári Annamária.

Olvasóink írták

  • 1. seawasp 2011. május 18. 09:30
    „Szegény Al Capone, mifelénk az utca végén ugrálnak a kenguruk, és neki nincs mamája! :-(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Róbert: nem ilyen forradalmat akartunk

Nem a reformok ellenségei a kistelepülések polgármesterei, de az új önkormányzati törvény koncepciójának egyes elemeit nem tudják elfogadni. Tovább olvasom