Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Aláírásokat gyűjt az Együtt-PM az egykulcsos adó ellen

Szeged - Együtt lehet csak megszabadítani Magyarországot a káros egykulcsos adórendszertől, mondta keddi szegedi sajtótájékoztatóján Kónya Péter, az Együtt-PM szövetség társelnöke.
A tájékoztatót megelőzően a megyeháza előtt Kónya az adórendszer eltörlést támogató aláírásokat gyűjtött Bátyai Edinával, a szövetség szegedi országgyűlési képviselőjelöltjével. Hozzájuk csatlakozott Nagy Sándor, a Szabad Város Egyesület elnöke. Az Együtt-PM társelnöke hangsúlyozta, miután leváltották a jelenlegi kormányt, igazságos, kétkulcsos adórendszert vezetnek be, amellyel 10-ből 8 ember jár majd jobban. Kiemelte, hogy visszahozzák az adójóváírás lehetőségét, megtartják és kiterjesztik a családi adókedvezmények rendszerét. Szerinte az egykulcsos adórendszer nyertesei a gazdagok, a kis- és középkeresetűek nagyon rosszul jártak. Nagy Sándor megjegyezte, akik bevezették az egykulcsos adórendszert, nem érdekeltek a megváltoztatásában, ugyanis nőtt a havi keresetük, például B. Nagy László kormánymegbízotté, országgyűlési képviselőé 200 ezer forinttal. Bátyai Edina elmondta: több helyszínen gyűjtötték már az aláírásokat, például a Mars téri piacon, de készülnek a mórahalmi vásárba is. Hozzátette, forgalmas helyszínekre települnek ki minden alkalommal, vagyis nem amiatt esett a választásuk a Rákóczi térre, mert itt található a kormányhivatal.

Bajnai Gordon már megint hazudik és becsapja a szegedieket. Bajnai Gordon és a bukott baloldal egyértelműen adóemelést akar. A bankadó kivezetésének árát a munkavállalókkal és a gyermeket nevelőkkel fizettetnék meg. Visszaállítanák ugyanazt a kudarcos adórendszert, amely 2010 előtt volt, amikor a munkavállalók fizetésének felét elvitte a magas adó, a fizetéseket csökkentették, a gyermeket nevelőket pedig nem segítették. A mostani adórendszer az alacsony, 16%-os adókulccsal és a családi adókedvezménnyel is segíti a munkavállalókat. Az alacsony adókulcs idén több mint 540 milliárd forintot, a családi adókedvezmény az elmúlt két évben 360 milliárdot hagyott a munkavállalók zsebében. Jövőre ennél is több marad 270 ezer kiskeresetű családnál. A családi adókedvezmény kiterjesztése 53 milliárd forinttal több pénzt hagy a gyermeket nevelő alacsony jövedelmű munkavállalók zsebében" – fogalmaz a Fidesz szegedi szervezete lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

Olvasóink írták

85 hozzászólás
 • 85. hangman 2013. november 14. 11:16
  „Még mindig nem válaszoltál fenyőke, csak személyeskedsz és lenézően ugatsz, kár a gőzért a helyeden kezellek.”
 • 84. achilleus 2013. november 14. 11:13
  „80. kormoska 2013.11.13. 23:31
  - Ha ezeket az adatokat vesszük alapul, akkor nem furcsa, hogy 2009-ben a Bajnai-kormány a 2011-es évre előre elfogadta, hogy 15 millió éves jövedelemig egy alsó, 17%-os kulccsal adózzanak a jövedelmek? Évi 15 millió az azt jelentette volna, hogy havi egy + egynegyed millió (igaz szuperbruttó, kb 1 millió/hó mostani) jövedelem ezzel adózott volna. Magyarán ez egy valójában egykulcsos adórendszer lett volna (mert mint említettem az igazán nagy jövedelmek nem bérjövedelmek és másképp adóznak), így én nagyon álságosnak tartom ezt az aláírásgyűjtést egy olyan ember részéről, aki - igaz csak ígéret, de országgyűlés által elfogadottan - először vezetett volna be olyan adórendszert, Magyarországon a rendszerváltás óta, amely lényegében egykulcsos lett volna. (Ráadásul az tényleg nem differenciált volna például az eltartott gyerekek számával, míg a mostani differenciál, így a mostani valójában nem is egykulcsos.)”
 • 83. myckie 2013. november 14. 09:57
  „82. v.imre
  Létezik, hogy nem a szorgalmával, tehetségével és hogy valaki nem jobban teljesítve jut magasabb jövedelemhez???! Szerintem igen! Tisztelet a kivételnek! Amit leírtál az azt sejteti, hogy csak az jutott eddig magasabb fizetéshez, aki szorgalmas, tehetséges, többet teljesít! Hát nem! Nem lehet mindenki fenomén, de ha szorgalmasan a tehetségét kihasználva többet teljesít - a legalantasabb munkában is - , az jusson akkora jövedelemhez, hogy tisztességesen meg tudjon belőle élni! Ha ez így lenne, akkor nem érdekelné a kisebb jövedelműeket, hogy egyesek - csak az adóváltozások miatt - az ő havi jövedelmük többszörösét viszik pluszban haza! (Persze vakításként a csóró szemébe mondva: csak azért, mert ők tehetségesebbek, szorgalmasabbak meg egyéb lózung)”
 • 82. v.imre 2013. november 14. 08:46
  „Ha három kulcsos lenne, akkor meg az egykulcsosért kampányolna ez a koravén nyugdíjas rendőr. Hogy miért fizetne arányaiban magasabb adókulcsot, aki szorgalmával, tehetségével jobban, többet teljesít?”
 • 81. florian72 2013. november 14. 06:54
  „71. vélemény 2013.11.13. 20:00
  Attól még ezt mondta ,gondolom megnézted?
  De itt egy másik link ,úgy hogy a politikusok jártak a legjobban megint .
  Bajnai is ha ezt a pénzt " elveszi " oda tudja adni pl orvosoknak ,akik szerintetek rosszul járnának az két kulccsal

  http://www.origo.hu/gazdasag/20120606-matolcsy-25-milliot-orban-23-milliot-nyert-az-egykulcsos-adoval.html”
 • 80. kormoska 2013. november 13. 23:31
  „77.gabriellos
  "Itt most nem bankárokról meg cégvezérekről van szó ember,hanem hétköznapi honpolgárokról akik nem azért gályáznak erőn felül (és mert nem érik be kevesebbel) hogy az állami csöcsre várókat az adójából eltartsa.Így is fizetek majd 50 ezer forint adót, az egy évben 600ezer,mi kellene még?"

  Ne haragudjon,de ön valahol máshol él?Nem Szegeden és 2013-ban?
  Csak azért kérdezem,mert nincs tisztában azzal hogy az országos összehasonlításban lemaradó városunkban max pár ezer ember kereshet 250 ezer bruttót,AZ ÉN KÖRNYEZETEMBEN KONKRÉTAN SENKI!
  Pedig van köztük tanár,munkaügyi központi előadó,autószerelő,kábeltévé szerelő,Volán dolgozó....,szóval eléggé"hétköznapi honpolgárok"és tanultak is eleget.És csak családi(és egyéb)pótlékkal kerülnek ennek az összegnek a közelébe,talán.
  Viszont a 3 éve megszüntetett adójóváírással havi tízezres nagyságrendet buktak,ezt korrigálni kell(ene),a tehetősebb réteg meg extrapénzt kapott a kormányunktól.
  Szegeden a friss KSH adatok szerint az átlagkereset nettó 116 ezer forint,azaz kb bruttó 180 ezer pénz....,csak a miheztartás végett!
  Szó sincs itt irigységről,csupán arányosabb közteherviselésről,ami remélem be is következik.

  Korrigálom a korábbi 22.hozzászólásom:Már a szlovákok is megszüntették az egykulcsos adót!”
 • 79. fenyő 2013. november 13. 23:25
  „68.hangman

  Látom, érzékenyen érintette az idézet . Tanuljon meg tisztességgel véleményt nyilvánítani, ha mégsem megy, csak akkor tegyen fel kérdést nekem, ha a csendnél értelmesebbet tud mondani. Ön egyike azoknak az embereknek, akik, ha az EGO -jukról leesnének az IQ - jukra, szörnyet halnának.
  Nincs több mondani valóm önnek, próbáljon meg a továbbiakban a cikkre koncentrálni.”
 • 78. ivivan 2013. november 13. 22:42
  „77. gabriellos

  Lényegében a világon mindenhol sávos adózás van, így a "bolsevik" utalásod érthetetlen. És hát valljuk be, hogyha a világ többi részének nem sikerült a sávos adózásnál jobbat kitalálnia, akkor miért gondoljuk, hogy nekünk sikerülni fog?

  "Így is fizetek majd 50 ezer forint adót, az egy évben 600ezer,mi kellene még?"

  És ettől többnek vagy kevesebbnek érzed magad egy átlagembernél?”
 • 77. gabriellos 2013. november 13. 22:30
  „"A magasabb adókulcs azért kell,hogy az átlagbér felett keresők TÉNYLEGESEN,adókulcs szerint is többet fizessenek."

  Jó bolsevik módjára attól kell elvenni aki tanult képezte magát és 12-14 órát dolgozik.Teljesen korrekt.A jó bolsevik másik ismérve még az írígységen kívül, hogy mindig jobban tudja a másét hogyan kellene kezelni vagy elvenni.
  Itt most nem bankárokról meg cégvezérekről van szó ember,hanem hétköznapi honpolgárokról akik nem azért gályáznak erőn felül (és mert nem érik be kevesebbel) hogy az állami csöcsre várókat az adójából eltartsa.Így is fizetek majd 50 ezer forint adót, az egy évben 600ezer,mi kellene még?”
 • 76. ivivan 2013. november 13. 22:04
  „64. vélemény

  "Az enyém és a környezetemé több lett"

  Akkor te nyilván a magas keresetűek közé tartozol! Hát akkor már értem, hogy miért nem támogatod az egykulcsos adó eltörlését... (216 ezer bruttó fizetésig rosszabbul jártak a gyermektelen munkavállalók, mint korábban)

  "Gondolom, hogy floriánnal Együtt csak az izraeli érdekeltségbe tartozó ATV-t nézed"

  Ki kell ábrándítsalak: csak tudományos ismeretterjesztő csatornát nézek nagyon ritkán.”
 • 75. theseus 2013. november 13. 20:58
  „Bátor dolog adóemeléssel kampányolni. Csak meg ne lepődjenek az aláírók, ha nekik is többet kell majd adózni.”
 • 74. vélemény 2013. november 13. 20:21
  „34. hangman
  Tolle trappista sajt 1599 Ft/kg a CBA katalógus 4. oldal.
  http://prima5.hu/katalogusok/”
 • 73. Vasutas10 2013. november 13. 20:14
  „70. kormoska 2013.11.13. 19:42

  van egy jó pontod végre valaki elismeri a 320.000 bruttóból 3 x annyit adózok mint a minimálbér után.
  Ja amikor lehet tanulni, dolgozni kelletett volna az büdös volt most lehet siránkozni.”
 • 72. kormoska 2013. november 13. 20:00
  „52.achilleus.

  Majd mindenki az orvosokat vagy a tanárokat hozza fel...,mintha már embercsoport nem is létezne az országban!!
  Én a szocialista oldalról nézve azt mondom,hogy(ha lehetne)legalább 3 kulcs kellene.Sok Eu országban van ennyi adókulcs.
  A mindenkori átlagbérig a legalacsonyabb(most 16%-os)adókulcs működne továbbra is,a jövedelem efölötti részére pedig magasabb(akár 30-35%-os)kulcsok lehetnének,ezt simán megmondanám akár az orvosoknak is.
  Fontos megemlíteni,hogy a mostani(alacsony)egykulcsos rendszerrel jelentősen KEVESEBB Szja bevételhez jut a költségvetés,mint 2010 előtt.Az ország helyzetében ez akkor túlságosan nagyvonalú lépés volt.
  Ezért gyorsan be is vezettek-részben az elmaradó Szja pótlására-vagy két tucat új adónemet!”
 • 71. vélemény 2013. november 13. 20:00
  „67. florian72
  - Számold már ki mekkora az a hivatalosan bevallott és leadózott havi jövedelem, amelynél 9 milliót takarít meg minden hónapban a személyi jövedelemadóból a 16%-os egy kulcs miatt!”
 • 70. kormoska 2013. november 13. 19:42
  „29.gabriellos
  "Ez teljesen így van most is.Én a 250ezer bruttomból többel járulok hozzá a közöshöz mint aki 100 ezret keres.Hol itt a probléma"

  Nos valóban számszakilag több adót vonnak le öntől,de arányaiban nézve nem fizet többet.
  A magasabb adókulcs azért kell,hogy az átlagbér felett keresők TÉNYLEGESEN,adókulcs szerint is többet fizessenek.
  Vagy pedig az átlagbér alatt keresőknek vissza kellene adni az adójóváírást...,ez is egy megoldás.”
 • 69. gabriellos 2013. november 13. 19:39
  „66. hangman 2013.11.13. 19:12

  gabriellos: hallgasd meg még egyszer, volt pár ilyen nyilatkozat, olyan egyértelműen fogalmaztak, hogy egy magadfajta vakegér is megértse.

  http://www.youtube.com/watch?v=Pk8yssJLWIk tessék lehet hallgatni az eredeti szöveget.Azt se szerettem mikor Gyurcsány "el lehet menni" dumáját kiforgatták de ez mellett sem megyek el szótlanul!”
 • 68. hangman 2013. november 13. 19:14
  „Kérdeztelek fenyőkém és nem válaszoltál, nem tudtál válaszolni, marad neked a reding mantra, beteg vagy, csak ne grazba menj, ott hiába kezelnek egy senkit, neki sem segít.”
 • 67. florian72 2013. november 13. 19:12
  „65. vélemény 2013.11.13. 18:41

  Most ne már miért találnák ki ilyet ,egyébként ott van a link ,és így helyes
  http://www.atv.hu/videok/video-20131112-scheiring-gabor

  vagy ( egyenes beszéd atv )”
 • 66. hangman 2013. november 13. 19:12
  „gabriellos: hallgasd meg még egyszer, volt pár ilyen nyilatkozat, olyan egyértelműen fogalmaztak, hogy egy magadfajta vakegér is megértse.”
85 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásványvíz-minőségű ivóvíz lesz Szegeden

Megtisztul 2015. május végére Szeged és Algyő ivóvize: a három és fél milliárdos fejlesztés után a két település csapjaiból ásványvíz-minőségű ivóvíz folyik majd. Tovább olvasom