Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Aláírták a 20 évre szóló trafikszerződéseket

Szeged - A trafikpályázat nyertesei szerdáig írhatták alá a húsz évre szóló koncessziós szerződésüket. Aki ezt nem tette meg, elvesztette a dohányárusítási jogát. Nem tudjuk, hányan jártak így, mert nem kaptunk információt. Tóth Károly szegedi MSZP-alelnök közérdekű bejelentését a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította a megyei főügyészség.
Nyertesek, legyenek résen!

A trafikpályázat nyertesei legkésőbb május 22-éig köthették meg a húsz évre szóló koncessziós szerződést az illetékes Széchenyi Programirodában. Kíváncsiak voltunk, mennyien írták már alá a szerződést, ugyanis ha valaki nem írja alá a jelzett időpontig a megállapodást, elveszti a dohányárusítási jogát. A szegedi Széchenyi Programirodában tegnap közölték, forduljunk kérdéseinkkel a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt.-hez, mert ők nem adhatnak információt. Az NDN Zrt. honlapján arra hívták fel a nyertesek figyelmét, vigyázzanak, mert a Széchenyi Programirodába érkező szerződő felektől több szervezet, illetve magánszemély is adatokat kíván gyűjteni. A cég felhívta a figyelmet, a szerződéshez kapcsolódó adatkérésre kizárólag a programiroda munkatársai jogosultak. Légrádi Petra, az NDN Zrt. kommunikációs vezetője hangsúlyozta, csütörtökön vagy pénteken pontosan meg tudja mondani, mennyien írták alá a koncessziós szerződést Csongrád megyében. Tegnap csupán annyit közölt, országosan május 22-e reggel 8 óráig az 5415 nyertesből csak 33 nem írta még alá a szerződést.

A Szekszárdon történt trafikbotrány kapcsán tett közérdekű bejelentést május közepén a Csongrád Megyei Főügyészségen Tóth Károly önkormányzati képviselő. Az MSZP szegedi alelnöke arra kérte Lőrinczy György megyei főügyészt, vizsgálja ki, hogy a hatályos jogszabályoknak és a pályázati feltételeknek megfelelően történt-e a trafikpályázatok elbírálása Csongrád megyében, hogy „a szegedi Fidesz részéről történhetett-e a szekszárdihoz hasonló előzetes szelektálás a trafikpályázatok szakmai értékelése előtt vagy mellett". Szekszárdon Hadházy Ákos helyi fideszes önkormányzati képviselő nyilatkozata, valamint egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a trafikpályázatok törvényes rendben való elbírálása helyett a szekszárdi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő a pályázatok listájával érkezett a fideszes képviselők találkozójára, ahol a jelölteket véleményezték. Tóth Károly kérdésünkre elmondta, a megyei főügyészség arról tájékoztatta, hogy a közérdekű bejelentését a Központi Nyomozó Főügyészségnek továbbította.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője tegnap egyebek mellett arról tájékoztatta lapunkat, hogy Mesterházy Attila és Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő április 29-én írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez az úgynevezett trafikügyben. Polt Péter válaszában arról tájékoztatta a képviselőket, hogy az írásbeli választ igénylő kérdésüket – mint hivatali visszaélés bűntette miatti feljelentést – a Legfőbb Ügyészség a Központi Nyomozó Főügyészségnek küldte meg. A Központi Nyomozó Főügyészség május 3-án feljelentés kiegészítését rendelte el. A büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint a feljelentéskiegészítés maximum 30 napig tarthat. Szilágyi György és Volner János jobbikos országgyűlési képviselő, valamint Karácsony Gergely (Párbeszéd Magyarországért) országgyűlési képviselő és egy magánszemély ugyanezen tárgyban tett feljelentéseit is a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbították, ahol e feljelentéseket a már folyamatban lévő feljelentéskiegészítés keretében vizsgálják – tájékoztatta lapunkat Fazekas Géza sajtószóvivő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átszakította a szalagkorlátot egy kamion az M43-ason

Eddig tisztázatlan okok miatt átszakította a szalagkorlátot egy kamion az M43-as autópályán a 47-es számú főút kihajtójánál ma hajnalban. Tovább olvasom