Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Alapból megy: városi pályázati pénzek

A turkui fúvósok vacsoráját, a Bálint Sándor-emlékkönyv kiadását, a görög katolikus templom tornyának felújítását és a tiszai halászléfőző fesztivál sátorbérleti díját a városházi alapokból finanszírozták Szegeden. A pénz felosztásáról a polgármester és az illetékes közgyűlési bizottságok döntöttek.
A tervek szerint idén közel 350 millió forintot osztanak ki a tizenegy városházi alapból, amelynek első félévi felhasználásáról a legutóbbi közgyűlésen tárgyaltak a képviselők. A sportalap közel kétszázmillió forintja után a polgármester 65 millió forintos alapja a legmagasabb, amit az egyházi alap 40 milliója követ a sorban. A legkevesebb pénzzel, hárommillió forinttal a környezetvédelmi alapot töltötték fel. A városházi alapokban elkülönített pénzeket pályázat útján osztják ki.

Botka László saját hatáskörben rendelkezik az alapjáról, amelyből bőven juttatott pénzt különböző önkormányzati kiadványok szerkesztésére, megjelentetésére. A polgármesteri alapból látták vendégül a turkui fúvószenekart a Kiskőrössy halászcsárdában, ami kétszázezer forintba került. Botka László állta a Bálint Sándor-emlékkönyv 2,4 millió forintos kiadási költségeit, támogatta több mint egymillió forinttal az Örökös tagság elnevezésű országos mozgalmat, és ő fizetett az alapjából 173 ezer forintot a közlekedési napon fellépő Groovehouse zenekarnak.

A sporttámogatásokról – amelynek rendszere májusban megváltozott – a polgármester egyetértésével a közgyűlés ifjúsági és sportbizottsága dönt. A város kiemelten támogatja 2008-ig azokat az élcsapatokat, amelyek legkevesebb három évre szóló főszponzori szerződéssel rendelkeznek. Idén a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, a Démász Szeged Vízisport Egyesület és a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata kapta a legtöbb pénzt.

Az egyházi alap negyvenmilliós felhasználásáról a szegedi egyházak képviselőiből álló testület és a kulturális bizottság javaslata alapján a polgármester dönt. Az egyházak ebből a pénzből hozzák helyre a tetőt, korszerűsítik a fűtési rendszert, cserélik a padlót a templomokban és közösségi házakban. A görög katolikusok például 1,8 millió forintot kaptak toronyfelújításra.

A hatmilliós idegenforgalmi alapból az EZ Design Kft. jutott a legtöbb pénzhez, amit „Image kiadvány utánnyomására" fordított. Az idegenforgalmi támogatásokról az idegenforgalmi tanácsadó testület és a kulturális bizottság javaslata alapján a polgármester határoz.

A szociális, fogyatékos- és idősügyi alap felosztásáról az egészségügyi és szociális bizottság dönt. Az alapokat öt-ötmillió forinttal töltötték fel. A hétmilliós oktatási alapról értelemszerűen az oktatási, az ötmilliós ifjúsági alapról az ifjúsági, a tízmilliós kulturális alapról pedig a kulturális bizottság határoz. Kiugróan magas támogatást senkinek sem adtak, az önkormányzat 10-450 ezer forint között támogatta a győztes pályázókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyen vizsgálták a nőket

Sikeres volt a két egymást követő szombaton tartott rendkívüli mellrákszűrés Szegeden. A Vasas Szent… Tovább olvasom