Délmagyar logó

2018. 08. 17. péntek - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Algyő az algyőieké lett - soha nem látott egység jött létre a nagyközségben az időközi választás után


Magas részvétel mellett csak olyanokat választottak az algyői képviselő-testületbe, akiket Molnár Áron polgármester kért fel, hogy az Algyő legyen az algyőieké csoportosuláshoz csatlakozva méressék meg magukat a vasárnapi időközi választáson. Molnár ellenzékéből hírmondó sem maradt a testületben.
– Algyő az egész országnak üzent. Hiába állt egy teljes párt a mocskolódás mögött, és hiába adta áldását erre egy országgyűlési képviselő, egy józan programról lejárató kampányt indítani az eredmények tükrében nem volt túl logikus lépés – mondta hétfőn Molnár Áron algyői polgármester.

Ahogy tegnap megírtuk, a függetlenként induló politikust hatalmas fölénnyel választották meg a helyiek ismételten településvezetőnek, majd lapzártánk után kiderült: a 8 fős testületbe csak azok kerültek, akiket ő kért fel arra, hogy az Algyő legyen az algyőieké csoportosuláshoz csatlakozva méressék meg magukat a vasárnapi időközi választáson. Érvényes szavazatot a településen élők 54,35 százaléka adott le.
 

Az előző testületben – amiről szintén írtunk – ellehetetlenült a közös munka, Molnárnak 5 fős ellenzéke alakult ki, akik rendre leszavazták elképzeléseit, és csorbát ejtettek különböző megszorításokkal polgármesteri tekintélyén.

Nem kellett átadnia polgármesteri székét Molnár Áronnak: a fotel a képviselő-testületi választás miatt még kényelmesebb lett a nagyközség vezetőjének. Fotó: Karnok Csaba

– A 26 induló képviselőjelölt között nemcsak az első nyolc, hanem a kilencedik és tizenegyedik helyet is a mi jelöltjeink szerezték meg. A tizedik hely pedig olyané lett, akinek édesanyját szintén csoportunk tagjaként képviselőnek szavazták meg. Az eredményt totális győzelemként értékelem, az ellenünk aljas kampányt folytatóknak le kell vonniuk a következtetést – közölte Molnár Áron.

A polgármester úgy tervezi, hogy az alakuló díszközgyűlést már a jövő héten megtartja, amit egy rendkívüli, majd egy soros testületi ülés követ még szeptemberben, hiszen rengeteg a folyamatban levő ügy a településen, amit a korábbi testületi széthúzás miatt nem tudtak megoldani.
 

– Nem kívánom most sem, hogy mindig mindenki velem értsen egyet a közgyűlésben. Az értelmes vitának mindenkor helye van, de a végcél a település életének javítása legyen. Ezért is próbáltam olyan embereket megnyerni az indulásra, akik tudásukkal minden szakterületet lefednek – magyarázta a polgármester.

Molnár Áron a térség országgyűlési képviselőjével, Lázár János (Fidesz) miniszterelnökséget vezető miniszterrel is szívesen leülne újból megbeszélni Algyő jövőjét. Lázár a választás előtt három nappal járt itt, beszédével nem Molnár Áront és csapatát támogatta. Tegnap délig – ekkor beszéltünk a régi-új polgármesterrel – még nem gratulált Molnár választási győzelméhez.

A képviselő-testületbe jutott Balázs Zsolt, Gubacsi Enikő és Torma Tibor Istvánné az előző közgyűlésben is politizált már, az öt új tag – Ozsváth László Árpádné, Bogdán Tamás, Füzesy István Tibor, Nagy Miklós Jenőné és Kiss Róbert – először került a testületbe.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Algyői halászlevet esznek Kínában

Biztosan kínálnak majd algyői filézett vegyest, hiszen az Algyői Halászcsárda tulajdonosa, Barta László mesterszakács kóstoltat a 37 milliós Shaanxi tartományban. Tovább olvasom