Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Algyő díszpolgára: Juratovics Aladár

A szénhidrogénmező föltárásának negyvenéves évfordulója jegyében ünnepelte szombaton Algyő a Szegedtől nyolc éve visszaszerzett önállóságát.
A szénhidrogénmező föltárásának negyvenéves évfordulója jegyében ünnepelte szombaton Algyő a Szegedtől nyolc éve visszaszerzett önállóságát. A Mol Rt. egyik itteni termálvizes kútja közelében kezdődik el annak a termálfürdőnek az építése, melynek alapkövét október 1-jén helyezték el. A beruházás alapkövébe tett hengerbe – többek között – a Délmagyarország egy példánya, a nagyközség jelképeit leíró füzet, a fürdő látványterve és a település térképe került.

Az ünnepi képviselő-testületi ülésen pedig Algyő harmadik díszpolgárának Juratovics Aladárt választották, aki hírnevet szerzett az olajiparral a településnek, s az itteni üzemet 1966-tól 1990-ig igazgatta, három cikluson át a térség országgyűlési képviselőjeként is segítette az itt élők boldogulását, s akit halálát követően – saját akaratából – a nagyközség temetőjében helyeztek örök nyugalomra. A posztumusz elismerést az özvegy vette át.

Az Algyő nagyközségéért kitüntetésben a könyvtár és tájház vezetője, Ménesi Lajosné, illetve a Pálinkó Lujza Tánciskola Alapfokú Művészeti Iskola részesült. Kiemelkedő eredményeiért elismerő oklevelet kapott Nagy Enikő atléta, a Tóth Evelin, Suti Zsolt versenytáncos páros, Gálné Nagy Ildikó népi iparművész szőnyegszövő, Szabó János kosárfonó, Képíró Ibolya fizikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasszécsénnyel kezdődött a bontás

A vasszécsényi önkormányzat emléklapjának eltávolításával megkezdődött tegnap Ópusztaszeren a… Tovább olvasom