Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Alku az útépítőkkel

Az útépítők vállalták, hogy az M5-ös autópálya építése során általuk megrongált öt Csongrád megyei település útjait záros határidőn belül kijavítják. A számítások szerint mintegy 30 kilométeres új útburkolatot kapnak a községek.
Csengelén, a polgármesteri hivatalban tárgyalásra ültek le egymással az autópálya-építés főszereplői – a beruházó AKA Rt., a kivitelező cégek –, valamint a kárvallott települések, Balástya, a házigazda Csengele, Kistelek, Sándorfalva és Szatymaz polgármesterei. A sztrádaépítés során ugyanis a falvakon, városokon áthaladó nehéz járművek legalább 30 kilométeres útszakaszt tettek tönkre.

Az egyeztetés eredményes volt – értékelte a tegnapi tárgyalást Gyömbér László, Szatymaz polgármestere. Elmondta, az önkormányzati és a közútkezelőhöz tartozó utak egyaránt károsodtak az érintett falvakban és városokban. Az építők, a Strabag Rt. és a DEA konzorcium tagjai (Debmut és Egut Rt., Alterra Kft.) azonban elfogadták a polgármesterek érvelését és az utak helyreállítását ígérték. A kisteleki és csengelei területeken némi lemaradásban van jelenleg az M5-ös azon szakaszának kivitelezője, a Strabag, de a szatymazi, balástyai, sándorfalvi részeken jól haladnak a munkálatokkal.

Gyömbér László kiemelte, a régi 5-ös úton a körforgalomtól Sándorfalva felé haladva – ez különben Szatymazhoz tartozó terület – mintegy 250 méteren még az útalapot is kicserélik, távolabb pedig a teljes útburkolatot. Már befejeződött azon útszakasz javítása, amely a vasúttól vezet Zsombó felé. Szatymaz harcol azért, hogy a megsüllyedt földutakat is állítsák helyre, mivel azokról nagy esők után nem folyik le a víz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leépítés a laborban, perel a szakszervezet

Kilencvenhat álláshelyet szüntettek meg február óta a tetemes adósságot felhalmozott szegedi… Tovább olvasom