Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Áll még Szeged karácsonyfája

Szeged - Nem szedték még le Szeged karácsonyi fénydíszeit, és áll még a város karácsonyfája is a Klauzál téren.
Gila Csaba, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közterület-fenntartási divíziójának helyettes vezetője elmondta: a nagy mínuszokban annyira átfagytak a fényfüzérek műanyag vezetékei, hogy eltörtek volna, ha hozzányúlnak.

Ezen a héten – az SZKT-val egyeztetve – előbb a favágást végzik el, és amint felszabadul az emelőkosaras gép, elkezdik bontani a díszeket.

A fenyőfát a tervek szerint hétfő délelőtt darabolják fel a helyszínen, hogy utána a sándorfalvi úti hulladéklerakó komposztálójában virágtakaró mulcsként szülessen újjá.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Olvasóink írták

 • 12. allegro 2009. január 27. 11:18
  „No igen, a lebontás és a fenyő megtartása két külön dolog.”
 • 11. Mese 2009. január 24. 03:08
  „Ideje lenne már lebontani,lassan február :)”
 • 10. török 2009. január 23. 23:48
  „én a tökét tekerném le annak a kedves ötletgazdának, aki anno kitalálta, hogy Mo legmelegebb éghajlatú városának a közepe merő beton legyen növények nélkül. marha jó érzés, amikor a forró beton is sugárzik nyáron a nap mellett. már fagyit sem lehet az árnyékban enni, mert nem létezik az árnyék fogalma. grat”
 • 9. allegro 2009. január 23. 18:04
  „Támogatom az ötletet a faültetésre, parkosításra. Virágládákat miért nem helyeztek még ki legalább? Valahogy így működik a brainstorming (ötletroham, mint menedzsment technika, ha esetleg valaki nem értené). Remélem megfontolják és meg is valósítják az illetékesek. És addig is, hagyják még meg azt a fát ott! A szívem szakadna, ha látnám amint fűrészelik darabokra ezt a gyönyörűséget!
  Legalább március közepéig. A 15-i ünnepekre új díszlet kell, talán a helyére akkor lehetne ültetni - mint szimbólumot is a városért, a nemzet jövőjéért!”
 • 8. Titanilla 2009. január 23. 13:29
  „atomboy! Irigy vagyok hogy eze nem nekem jutott eszembe! De ez tényleg csuda jó ötlet. Igazán szép lenne egy töves fenyő,persze nem tudom hogy ilyen nagy fát át lehet e ültetni. De nagyon jó lenne. Miért is van azegész tér lekövezve?Ráadásul elég rosszul, és lépzelem milyen drágán. Ha lenne egy élő fenyő nem kellene minden évben kivágni, és sok pénzért beszállitani, meg a ronda betontö,mböket odavinni. Csináljuk meg!!!!!”
 • 7. atomboy 2009. január 23. 11:51
  „Idei karacsonykor gyokeres fenyot hozzanak, es a ter kozepere ultessek, hogy hosszu evekig tovabb elhessen. Ude zold szinfolt lenne telen-nyaron ott, ahol elfelejtettek fuvesiteni...”
 • 6. Kasza 2009. január 23. 10:19
  „A kedves POLGÁRMESTERI HIVATAL miért nem tudja ezt a fa mennyiséget ,amit a napokban termelnek ki Szegeden,szét osztani a rászorulók között mert ugye abból is akad pár.De a népet ők is tudják szopatni.”
 • 5. Piki 2009. január 23. 09:40
  „A Római krt.-i cseréptetős panelok előtt (ugyan az gyökeres fenyő) még a díszek is rajta vannak! Hajrá!”
 • 4. szamika 2009. január 23. 08:50
  „bocs a hibáért.-szeretettünnepén- akartam irní.”
 • 3. szamika 2009. január 23. 08:47
  „persze,hogy maradjon a karácsonyfa,legalábbis ameddig lehet,ha már minden és mindenki olyan borús,legyen ami kicsit felvidít minket.,és ha rá néz vki,jusson eszébe-nem csak a szerettünnepén szeressük és tiszteljük egymást.-Remélem.”
 • 2. Nikos 2009. január 23. 01:00
  „Jah.....:) maradjon jövő karácsonyig .”
 • 1. allegro 2009. január 22. 21:11
  „Szerintem maradjon máskor is minél tovább, amíg lehet gyönyörködjünk a szép fában, ha már mulcsként végzi úgyis, addig is, melengesse a szíveket, lelkeket más örömforrás helyett..Lányokat most úgysem lehet nézni.
  A pálmák ha odaillők a térre, akkor a fenyő is legalább annyira, egész télen akár.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az alsóvárosi templomban forgatott a Duna TV

Szeged - A stábtagok elárulták, mindenhol kedvesen fogadták őket, de itt különösen: még reggelit is… Tovább olvasom