Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Állami kézben a tűzoltóságok

Csongrád megye - Önkormányzati helyett állami fenntartású és irányítású lett január elsejétől az ország valamennyi hivatásos tűzoltósága – a katasztrófavédelmi kirendeltségek részeként működnek tovább.
Szatmári Imre, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője tegnap látogatta végig a megye összes hivatásos tűzoltóságát, hogy átvegye a parancsnokságot. A szegedi ünnepélyes állománygyűlés után az ezredes a változásokról elmondta: a katasztrófavédelmi rendszeren belül a tűzoltóság és a polgári védelem integrációjára is sor kerül. A tűzoltóság változatlan állománnyal látja el feladatait várhatóan áprilisig.

Állami kézben a tűzoltóságok, a szegedi is. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Ekkor kapnak új szervezeti állománytáblázatot, és megvalósul a teljes integráció: nemcsak a tűzoltási-műszaki mentési feladatokat látják el, hanem a lakosságvédelem valamennyi területén is helytállnak majd. Például nagy mennyiségű csapadék esetén nemcsak szivattyúznak, hanem a lakosság elhelyezésében, a helyreállításban, az újraépítésben is részt vesznek. Közreműködnek a hatósági megelőzési tevékenységben, valamint az iparbiztonság területén végzett munkában. A megyei igazgatótól megtudtuk: a támogatás kissé nő, feladataik a rendelkezésre álló keretből biztonsággal elláthatók.

A tűzoltóknál ugyanaz az állomány, ugyanazokat a feladatokat, ugyanazokkal az eszközökkel látja el, egyes kollégákat pedig belső képzésekre irányítanak.

Olvasóink írták

 • 5. pardon 2012. január 04. 13:31
  „4. zoltanm 2012.01.04. 11:04
  nézd meg a hajnali balesetet,köszi”
 • 4. zoltanm 2012. január 04. 11:04
  „Hahó LEÉPÍTÉS!!!!! Hódmezővásárhelyen lehet cirka 90 %-os leépítés tervezni , ennyi a léhűtő semmirekellő tűzbohóc !!!! Hajrá!!! A tüzeket úgyis a lakosság oltja el mire kivánszorog egy melegedő raj.”
 • 3. pardon 2012. január 04. 09:24
  „a tüzoltóságnál eddig is tudott önállóan létezni,dolgozni most tettek a hátára egy púpot”
 • 2. X_Y 2012. január 04. 03:04
  „1. Kritikus
  Viszont remek lehetőség hogy a saját csókos jóelvtársakat jól fizetett állam hivatal élére kinevezzék, persze jelentősen jobb fizetésért. Meg esetleg ahol nem kormánypárti az önkormányzat, ott majd ezután a tűzoltóknak nem kell annyira sietni...

  Ez a kulcsmondat "A tűzoltóság változatlan állománnyal látja el feladatait várhatóan áprilisig."
  Akkor lecserélődnek a vezető beosztások...meg ahol nem kell annyira serénykedni, ott majd leépítenek.”
 • 1. Kritikus 2012. január 03. 20:05
  „A katasztrófavédelem bedarálta a Tűzoltóságokat. Igyekszik az elismertséget is megszerezni, de szerintem az soha nem fog menni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis Tibor: A versenyben nem volt fúrás-faragás

Általános újévi kívánságokat fogalmazott meg tavaly Kocsis Tibor, ám 2011-ben jobb irányt vett az élete, mint amit várt: megnyerte az X-Faktor televíziós tehetségkutatót. Tovább olvasom