Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Állampapír: kettős biztonság

Csongrád megye – A magyar állampapírok kettős biztonságot nyújtanak, a legbiztonságosabb befektetési lehetőségnek számítanak Magyarországon – hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Rigó Szilveszterné, a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságának vezetője.
Júliusban írtuk meg: másfélszer annyi állampapír fogyott idén eddig Csongrád megyében, mint a tavalyi év első felében. A megyében jegyzett kötvényállomány értéke több mint 17 milliárd forint – egy lakosra átlagosan 40 ezer 476 forint megtakarítás jut.

Azért biztatják állampapír-vásárlásra a magyar állampolgárokat, mert a nekik kifizetett hozam a belföldi jövedelmet növeli, és csökken az ország devizakitettsége. A megyei állampénztári irodában (Szeged, Vár utca 5.) vagy a www.allamkincstar.gov.hu címen lehet tanulmányozni a kínálatot. A kincstárjegyek (5,3–7,25 százalékos kamattal) rövid lejáratú, az államkötvények (5,5–6,9 százalékkal) hosszú futamidejű papírok. A Prémium Magyar Államkötvény 3–5 éves futamideje alatt évi 9,5 százalékos hozamot is produkálhat.

Fontos változás: október 1-jétől csak a kincstárnál nyitható Start-értékpapírszámla a gyermekek részére.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2012. szeptember 28. 10:28
    „22 év alatt sorra hitelét vesztett kormányok államában biztonságops állampapír. Fából vaskarika. Annyira biztonságos, mint a lovin a tuti hármasbefutó tippje, amit a virslievő kibic súgott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírások a magzatok védelméért - Szegeden is

Ne támogasson az unió anyagilag olyan tevékenységeket, melyekben magzatok megsemmisítése történik - itt az első uniós polgári kezdeményezés. Tovább olvasom