Délmagyar logó

2017. 12. 19. kedd - Viola -3°C | 2°C Még több cikk.

Állati jó napjuk volt

Újszentiván, Szeged – Garantálom, ez egy állati jó nap lesz, éppen ezért bízom abban, hogy ez az esemény hagyománnyá válik az iskolánk életében – kezdte a nyitóbeszédét a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola igazgatója, Bácsi János.
Hétfőn ismét nyeregbe pattantak a suli diákjai, és ez most két dologra is igaz volt. Reggel a Dóm térről közel 400 felső tagozatos tanuló kerekezett ki kerékpárjával Újszentivánra, az Állati jó napra keresztelt eseményre, a Happyriders Kétnyelvű Lovasiskolába – ez a volt laktanya területén található.

Ezután az iskola diákjai közül nyolcan lóra pattantak és váltóversenyen mutatták be ügyességüket. Az első futam után meglepetésvendégek csatlakoztak a diákokhoz, az iskola tanárai közül nyolcan öltöztek be lovasruhába. Izgalmasan alakult a verseny, végül a Zs. Sejtes Györgyi, Kaszab Zsuzsa, Kaszt Erika, Zalai Edina tanárnők által erősített egyes csapat nyerte a versenyt a Beke Ferenc, Konfár László, Kuspi Zsolt és Lovai Róbert alkotta együttes ellen. Különösen az egykori kiváló kosárlabdázó, Kaszab Zsuzsa testnevelő lovagolt kiválóan és tett sokat azért, hogy a Szimba, Csinos, Mefisztó, Kacér – ezek voltak a lovak nevei – alkotta lovascsapat nyerje a párharcot, amit a tanulók nagy tapssal jutalmaztak.

Fotó: Frank Yvette/
Fotó: Frank Yvette

Ezután a játék, az önfeledt szórakozás vette át a szerepet, a fiatalok a remek időben igazán jól szórakoztak, majd délben ismét kerékpárra pattantak, és visszatekertek a kiindulási helyre, a Dóm térre. A Juhász Gyula felelősei hétfőn egy állati jó napon voltak túl.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pedagógusok a Nemzeti Karban

Megyénként három küldött képviseli majd a pedagógusokat a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlésében. Tovább olvasom