Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Állatjóléti támogatások: megint van pénz

Csongrád megye - A vidékfejlesztési miniszter visszavonta 2010. szeptember végi közleményét az állatjóléti támogatások forráshiány miatti felfüggesztéséről.
Így a baromfiágazatban 1,35 milliárd, míg az egyéb állatfajoknál közel 5,7 milliárd forint az idén felhasználható támogatási keret. Ennek terhére teljesíthetők a 2010-ről áthúzódó kifizetések is. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal már ki is adta azokat a határozatokat, amelyek alapján a jogos támogatásokat folyósítja a Baromfi Termék Tanács. Március végén megkezdték a sertéságazatban igénybe vehető támogatások határozatainak kiadását. A 2010. 4. negyedévre rendelkezésre álló mintegy 1,1 milliárd forint kifizetése a napokban befejeződik. Elkezdődött a baromfiágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások 2010-es határozatainak kiadása is. A 4 milliárd forint kifizetése április második felében fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városházi kincsek a Somogyiban

Hagyományteremtő szándékkal képzőművészeti kiállítássorozatot indított a Somogyi-könyvtár a szegedi városháza rejtett kincseiből. Tovább olvasom