Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Állt a vasút Szeged és Pest között

Kistelek - Vonat elé lépett egy ember Kisteleknél. Balástya és Kistelek között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Friss: olvasói információk szerint megindult a közlekedés a Szeged-Cegléd-Budapest vonalon, amit a MÁV online vonatkövető rendszere is megerősít. A szakaszon továbbra is 20 perces késésekre lehet számítani.

Korábban írtuk: Vonat elé lépett egy ember Kistelek közelében. A Szeged és Kiskunfélegyháza közötti vasúti forgalom áll - közölte elsődlegesen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A vonatinfo.mav-start.hu szerint a kisteleki állomás előtt áll egy szerelvény: a 7129-es Szegedről Kiskunfélegyházára tartó szerelvény jelenleg 35 perces késést szedett össze. Az 5 óra 47-kor indult Torontál IC 16 perces késésben – Balástya és Kistelek között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon, Kistelek  és Balástya között a  Kiskunhalasra közlekedő személyvonat 5 óra 25 perckor ismeretlen személyt halálra gázolt. Jelenleg áll a vonatközlekedés. A szegedi vonalon közlekedő vonatok utasai, a rendőrségi helyszínelés idejére 40-50 perc késésre számítsanak. A MÁV-START Zrt. megrendelte az autóbuszokat az utasok elszállítására. A buszok Kistelek és Balástya között viszik az utasokat. A gázoló vonat 120 perc körüli késéssel tudja csak az útját folytatni – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM.

"A gázolás okozta késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük." – írja a vasúttársaság.

Olvasóink írták

 • 18. Queenmargareth 2012. augusztus 18. 01:42
  „Azt írtam:NEM BIZTOS, hogy megviseli!!!Persze, hogy kell orvosi segítség! De szigorú vizsgán mennek át, pszihéjüket is nézve, mivel a vasút veszélyes üzem. Ez pedig vis major.Lehet, hogy soha többet nem vezet mozdonyt, de lehet, hogy igen.”
 • 17. csonakos 2012. augusztus 17. 21:34
  „16. Queenmargareth 2012.08.17. 19:06

  Megviseli egy életre! Ezért segítenek neki orvosok de van ismerősöm aki már nyugdíjas mozdonyvezető még ma is azzal a képpel álmodik ahogy ránéz a szerencsétlen az ütközés előtt! Soha nem lehet elfelejteni, mondta.”
 • 16. Queenmargareth 2012. augusztus 17. 19:06
  „Azért nem biztos, hogy a mozdonyvezetőt nagyon megviselte. Vannak ui olyan emberek, akik szeretik nézni a holtakat. Múltkor a Sárgánál találtak vizihullát és egy nő mesélte, hogy rohant megnézni, mert ilyet még nem látott...Akkor volt, hogy a kislány leugrott a hídról, mire azt mondta:a UPC miatt van és haljon is meg...

  Egyszóval mindenkit lehet sajnálni, de lehet, hogy voltak rokonai az elgázolt személynek és azoknak fájhat...”
 • 15. tucat 2012. augusztus 17. 17:50
  „13. tavimaszlag
  Hát, persze! Igaza van, meggyőzött! Hogy is merészelte ezt tenni! Büntessük meg! Bibliai szigorral, hetedíziglen! Mindenki kárát és a vizsgálat költségeit is fizettessük meg vele! Ha nem hajlandó kiperkálni, akkor terheljük az örököseire! Ha még nem ismerték a magyarok istenét, majd ezentúl meggondolják ezek az antiszociális emberek, hogy flegmán átadják-e magukat a reménytelenségnek, és belecsobbannak-e a kényelmes, langyos depresszióba, gyáván elmenekülve a csodás fél-ázsiai élet áldozatos, de felemelő perspektívái elől! Azt a Fejérlófiát, vagy bármijét is most már!
  De azt azért még csak várjuk meg, mit derít ki a vizsgálat, ha már a közösség érdekeit figyelmen kívül hagyva, sok jámbor lelkű ember jogaira fittyet hányva, órákra megbénította a vasúti forgalmat. Lehet, hogy baleset volt, lehet, hogy egy depressziós (beteg) antiszociális szkepszise, esetleg egy szkizofrén felháborító aljassága, de ezt tudnunk kell, hogy a megfelelő megtorló szankciókat alkalmazhassuk az elkövetővel szemben, mert mindenképpen meg kell akadályoznunk, hogy ő, vagy bárki más ismét hasonló jogsértést kövessen el! A megátalkodottja! Remélem, szégyelli is magát, még így, darabokban is!
  Én igen, még egészben is, de nagyon, Álmosra mondom. $
  Ez így normális, ugye?

  És még én csitítok-nyugtatok másokat! Aztán meg kihúzom a gyufát a becsületes (a dolgára, vagy épp színházba és a jól megérdemelt wellnesre igyekvő) többségnél, az én drága eltartóimnál! Én kérek elnézést!

  Hej, de szívesen büntetném ezt a gazembert azzal, hogy összerakom, és szembesítem a tette csattanómaszlagos következményeivel! De sajnos nem tehetem. Más büntit kell kitalálni.

  Kellemes és barátságos ünnepet! Lóra, magyar! Az legalább nem sínen jár, és kikerüli, vagy átugorja az akadályokat - ha tudja, szegény gebe.

  Hát, ez van, Modi, bevallom, kiakadtam kicsit. De nyugi, elmúlok én is. Mint minden ezen a világon. Jól is van ez így, ha meggondolom. Meggondoltam: tényleg.”
 • 14. macs 2012. augusztus 17. 17:49
  „13. tavimaszlag,
  egy, csak egy dologban igazad van, a mozdonyvezető számára tragédia egy ilyen eset.”
 • 13. tavimaszlag 2012. augusztus 17. 16:09
  „12: joga van eldobnia az életét, de nem úgy, hogy mások szabad mozgását korlátozza és tönkre teszi szegény mozdonyvezető életét... azokat sajnáld akik emiatt lekésnek egy másik vonatot, repülőt, vagy munkába mentek volna...”
 • 12. csonakos 2012. augusztus 17. 15:54
  „Empátia! Azokkal akik ilyen egyszerűen elintéznék én bizony megnézetném a mozdonyt és a szerencsétlent is ami maradt belőle. Lehet mindjárt nem nagyon akarnának tovább menni! Azzal se foglakoztok, mi vezette ezt a szerencsétlent erre a döntésre! lehet a "szomszédod is készül már" csak nem veszed észre az intő jeleket! Ide jutottunk! Nem érdekel a másik baja csak mehessek nyaralni, meg akárhová mert nekem van! Szomorú egy világban élünk! :(”
 • 11. tavimaszlag 2012. augusztus 17. 15:31
  „ez több mint kellemetlen!szegény mozdonyvezteő, egy idióta miatt lehet, hogy nem képes többé vonatot vezetni! hihetetlen, hogy idén már másodszor várok egy ilyen barom miatt. mielőtt kiugrik eké, gondoljon arra, hogy sokak lekésik a csatlakozást, esetleg a repülőt! nekünk csak szimplán jegyünk van a szabadtérire, egy kellmess wellness- pihenés után megyünk haza és erre egy öngyi miatt várunk! Hihetetlen!”
 • 10. tucat 2012. augusztus 17. 14:57
  „Hagyja, Queenmargareth! Amint látja, nincs itt senkinek semmi köze senkihez. Dózerrel félre a roncsot és a hullákat - ha még nyöszörög valaki, hát, üsse kavics, azt szedjük - pardon: szedjék - külön, oszt´ haladjunk!
  Valóban: hogy nem szégyelli magát?! Minek él az ilyen?!

  Hagyja, ne keserítse magát! Minél többször próbálja elmagyarázni, annál kövérebbre hizlalja bennük a hárító közönyüket és az önigazoló arroganciájukat. :(
  Ha csak annyit mondanának: sajnáljuk nagyon szegény embertársunkat, és, bár kellemetlen, kivárjuk, amit ki kell, nem is tehetünk mást... Vagy ha legalább semmit se mondanának...
  Egyébként is különös, Fél-Ázsiában egyszersmind természetes is, hogy azonnal öngyilkost kiáltunk, mert ezzel minden felelősséget elháríthatunk magunkról, s rányomhatjuk a balhé teljes súlyát egy védekezésre, magyarázkodásra már képtelen emberre. Pedig, gyászos statisztika ide vagy oda, még nem tudhatjuk, mi történt valójában. Valójában nem is érdekel bennünket... Remek miliő, amelyből pompás perspektívák nyílnak, és ahol csupa öröm és derű az élet. De legalább őszinték vagyunk, az is valami, mert tudjuk, hányadán állunk - magunkkal és egymással.

  Szebb jövőt! Komolyan gondolom, mert ez így nem mehet sokáig, feleim. Illetve igen, de annak semmi értelme, akkor már tényleg jobb meg sem születni (Tudom, ne is mondd, honfi, hallom máris: nekem - is - kár volt. :)).”
 • 9. Queenmargareth 2012. augusztus 17. 14:44
  „Írtam és olyat, amit nem árt tudni....bocsi”
 • 8. Queenmargareth 2012. augusztus 17. 14:35
  „Folytatván:meg kell tudni, hogy a mozdonyvezető tudja-e folytatni az útját, folyathatja-e azzal a géppel...Nem biztos, hogy a mozdony kapta el, vagy csak a mozdony.. ez túl széleskörű ahhoz, hogy hmm, öngyilkos, menjünk tovább.”
 • 7. Norszy 2012. augusztus 17. 14:29
  „Így van Agyalapi, attól, hogy valaki önszántából eldobja magától az életét (mit sem törődve sok más emberben egy életre okozott sérülésekkel), attól még nekem és többieknek, mint életre való embereknek még ugyanúgy fontos dolgaik vannak, ahol a felgyorsult világban az idő nagyon is fontos tényező. Ne egy gyenge ember miatt szenvedjenek mások károkat akiknek közük sincs hozzá. Ha valaki meg akar halni otthon is megteheti felhajtás nélkül...

  Ide kérem a köveket”
 • 6. Queenmargareth 2012. augusztus 17. 14:22
  „5. Örülhetsz, hogy nem láttál még gázolást........Nem úgy van, hogy lehúzzuk.....Tudod, darabokra tépi szét és szórja több méteres körben és több százméteren míg megáll..........Én sem láttam! Nem is akarok! Elég az a rengeteg történet, amit oktatáson és az életben tanultunk, hallottunk.
  Viszont, ha úgy teszi, mint anno Orosházán, akkor a felvetésed megoldható (befeküdt a hajnali Orosházáról induló vonat alá és megvárta, míg elindul...addig ott feküdt, úgy hogy senki nem vette észre. Csak világosodáskor.)

  Ítélni, megmagyarázni, mindent lehet.Minden elismerésem azoknak akik ezt a munkát elvégzik helyettünk...
  Ha öngyilkos volt már milliószor leírtam, hogy akkor, abban a pillanatban nagy ívben nem érdekli más munkába menetele, csak a kínoktól való szabadulás.”
 • 5. Agyalapi 2012. augusztus 17. 13:37
  „Valahogy változtatni kéne a helyszínelés módszerén. Húzzák le a halottat a sínekről oszt haladjunk... Aki időre menne valahova (a legtöbb utas ilyen), az nem szenvedhet súlyos károkat egy öngyilkos miatt! Ez nem érzéketlenség, hanem az élet kegyetlen realitása!”
 • 4. Jeti00 2012. augusztus 17. 08:46
  „remek, pont ma kéne utazni.. jobb napot nem is választhatott volna”
 • 3. Kuszkusz 2012. augusztus 17. 08:18
  „A Kiskunhalas nem Kiskunfélegyháza akart lenni véletlen?”
 • 2. szatyi 2012. augusztus 17. 07:48
  „Szegedről nem közlekedik közvetlen vonat Kiskunhalasra!”
 • 1. csonakos 2012. augusztus 17. 06:42
  „Egyre több a kilátástalan, megvédett ember aki így vet véget az életének! Nekik már mindegy, hogy az a szerencsétlen mozdonyvezető egy életen át hordozza azt a terhet amit egy menekülő ember örökségül hagyott neki! :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvége harminc pluszban

Remek ünneplős időjárás lesz egész hétvégén: strandolni, új kenyerezni, vagy államot alapítani is prímán lehet. Tovább olvasom