Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Almanap a Széchenyi téren

Szeged - Fejenként legfeljebb két almát vehetett mindenki abból a 4800 darabból, amit a Telekom hoszteszei kínáltak a járókelőknek Szegeden szerdán.
A Széchenyi téren már kora reggel felállították a hatalmas ládát, amelyből bárki kedvére válogathatott.

Hazánkba Anglián keresztül jutott el a kezdeményezés, az első almanapot 1990. október 30-án rendezték a londoni Covent Gardenben. Ehhez csatlakozott idén az Első Magyar Almanapok, amit Budapesten kívül még Győrben, Debrecenben, Pécsen és Szegeden rendeztek meg – tájékoztatott a Magyar Telekom. A távközlési szolgáltató azért csatlakozott a kezdeményezéshez, mert az idei enyhe tavasz rekordtermést hozott, ami megnehezíti a gazdák dolgát: az alma felvásárlási ára csökkent, a fogyasztás pedig nem nőtt.

Az almanapok ezen kívül még arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy ha több almát eszünk, az még egészséges is, mert magas a nátrium-, foszfor- és vastartalma, valamint az A-, B- és egy kevés C-vitamin mellett kalciumot, magnéziumot és káliumot is tartalmaz.

Bárki ingyen elvehetett egy almát a Telekom óriásládájából. Fotó: Frank Yvette
Bárki ingyen elvehetett egy almát a Telekom óriásládájából. Fotó: Frank Yvette

Az első nemzeti almahetet 1904-ben rendezték meg az Egyesült Államokban, ahol annyira népszerűvé vált az esemény, hogy 1996 óta már almahónapokat rendeznek a tengerentúlon, ahol szeptembertől novemberig minden az almáról szól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ellentétek nem vonzzák egymást

Az ember alapvető jellemét nem lehet megváltoztatni. Tovább olvasom