Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 15°C Még több cikk.

Álomvilág várja a nézőket a szegedi Tragédián

Szeged - Különös álomvilág várja majd a nézőket a Szegedi Szabadtéri Játékok jubileumi, nyolcvanadik évadjának nyitóelőadásán, Az ember tragédiáján - mondta Gemza Péter koreográfus.
A Dóm tér hatalmas színpadán harminc színész - a debreceni színház és a beregszászi társulat tagjai -, ugyanennyi középiskolás és statiszta, valamint húszfős kórus játszik majd - közölte a művész a darab statisztaválogatása előtt.

A produkció színpadképét és mozgásvilágát meghatározza Vidnyánszky Attila rendezői koncepciója: a szereplők folyamatosan dolgozni fognak, több tonna földet mozgatnak majd meg a jelenetek során. Az egyes színek azonban a jelmezekben és a színészek mozgásában is markánsan elkülönülnek majd - árulta el a koreográfus.

Olekszandr Belozub monumentális díszletet tervezett a produkcióra: a színpadon az emberiség történetének tizenöt méter magas és harminc méter széles pergamenje lesz a központi elem, ennek tetején foglal majd helyet az Úr. Innen, a díszlet csúcsáról - a tejutat szimbolizálva - futtatják le tizenöt méter hosszú szakállát.

A Tragédiában az örök nőt, Évát Ónodi Eszter alakítja, partnere Rátóti Zoltán lesz Ádám szerepében. Kettejük történelmi vesszőfutását Luciferként Trill Zsolt követi majd végig. A jubileumi produkcióban színre lép Cserhalmi György, Blaskó Péter és Földes László Hobo is. Hobónak az előadás zeneszerzője, Verebes Ernő egy dalt is írt, melyet a londoni színben fog előadni.

A színészek és az alkotók június 22-én kezdik a színpadi próbákat, hogy július 1-jén és 2-án valóban a magyar színháztörténet egyik meghatározó, új darabját láthassa a közönség a Dóm tér színpadán.

Olvasóink írták

  • 1. titánia 2011. június 14. 23:00
    „Minden bizonnyal egy hatalmas Orbán-képmás lesz az Úr képében a Dómra kivetítve...
    Vidnyányszkytól, aki nyíltan Alföldi helyére pályázik, ez a minimum gesztus a Főnökének...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokba került az ingyen ebéd

Szeged - A saját kárán tanult az a szegedi nyugdíjas asszony, aki ebéddel egybekötött… Tovább olvasom