Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Altorjay Tamás Luxorban énekelt

Egyiptom - Altorjay Tamás basszista, a Szegedi Nemzeti Színház operatagozatának magánénekese a közelmúltban részt vett az 5. Hang Világkonferencián az egyiptomi Luxorban.
Altorjay Tamás basszista, a Szegedi Nemzeti Színház operatagozatának magánénekese a közelmúltban az Országos Tudományos Kutatási Alap és az SZTE Neveléstudományi Intézete, valamint Optikai és Kvantumelektronikai Tanszéke támogatásával – a hangképzési bemelegítő gyakorlatok hatását vizsgáló PhD-hallgatóként – részt vett az 5. Hang Világkonferencián az egyiptomi Luxorban. Tudományos előadást tartott, majd a konferencia résztvevői számára rendezett operagálán is fellépett a luxori Ahmon templomban a Kairói Opera két énekes sztárjával, Mona Rafla szopránnal és Reda El Wakil basszbaritonnal. A koncerten Verdi-áriák és -duettek mellett Kodály Háry Jánosából Marci bácsi bordalát is elénekelte – ez először csendült fel Egyiptomban. A különleges helyszín is indokolta, hogy Sarastro-áriája is elhangozzék A varázsfuvolából.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi énekes a Voice 24-es mezőnyében

A The Voice legjobb 24 versenyzője közé jutott egy szegedi énekes. Karai Anna egy Pink-számmal párbajozott Bokor Mariannával. Tovább olvasom