Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Alvinnal nyert Süli Sándor a mixerversenyen

Nemzetközi meghívásos mixerversenyt nyert a szegedi Novotel Szálló pincére, Süli Sándor. Az első helyezés mellé megkapta a Pannónia-vándorkupát és a legjobb ízért járó különdíjat is. A 29 éves fiatalember Alvin fantázianévre hallgató long drinkjével győzött.
Süli Sándor Alvin fantázianevű italával nyerte meg a Pannónia-kupát. Elhozott egy különdíjat is a mixerversenyről. Fotó: Frank Yvette
A szegedi Novotel Szálló pincére, Süli Sándor mixerként is megállja a helyét. Az Ausztriában megrendezett meghívásos Pannónia-kupán 16 magyar és osztrák mixer vett részt.

– Ezen a versenyen saját itallal indulhattunk. Az én kreációm egy nyári long drink. A tequilától markánsabb íze van, alkoholtartalma miatt pedig az erősebb italok közé tartozik. Az italokat mindig nehéz elnevezni, s mivel ez egy almaleveskoktél, a névben – Alvin – utaltam az almára, meg az Alvin és a Mókusok zenekarra – mesélte Süli Sándor.

A szegedi pincér díjnyertes itala 2 cent tequilából, 2 cent bacardi rumból, 2 cent zöldalma szirupból és egy cent banánlikőrből készül. Mindezt fel kell önteni almalével. A díszítéshez karambolát, vagyis csillaggyümölcsöt és koktélcseresznyét használt. Süli Sándor nem csupán az első díjat és a Pannon-vándorkupát hozta el. Az ő koktélját ítélte a legjobb ízűnek a zsűri. Ezt különdíjjal – üvegszoborral – jutalmazták.

A mixerverseny

A versenyeken elsőként a szabályokat tisztázzák, majd a versenyzők sorszámot húznak. Mindenkinek öt pohár koktélt kell készítenie, ebből egyet a versenyzők ízlelhetnek meg, négy, sorszámmal ellátott pohár italt pedig a szomszédos helyiségben összegyűlt kóstoló zsűri tagjai kapnak. Ők a sorszám alapján pontozzák az italkreációkat, figyelembe véve az ízt, az illatot, a díszítést és az összbenyomást. A kóstolók pontjait összeadják a technikai pontszámokkal, így születik meg a végeredmény.

A versenyzők persze nemcsak a feladatra koncentrálnak, egymás poharába is belekukkantanak... – Természetesen versenytársaim kreációit is megnéztem, megízleltem. Nagyon sok érdekes itallal találkoztam. Engem főleg a frissen préselt vagy turmixolt gyümölcsből – málnából, eperből – készített, krémesebb italok ragadnak meg.

A Novotelben a pincérkedés mellett mixerként is dolgozó fiatalember 60-70 receptet ismer fejből. Úgy véli: a jó mixer gyors, ismeri az italokat, s azt is, mit mivel lehet keverni. Az ital díszítéséhez elengedhetetlen a kreativitás. Követni kell a trendeket. Mint mondta, ezen a nyáron a legnépszerűbb a kókuszos Pina Colada, a rumos-kólás Cuba Libre, a fehér rumos Mojito, a Tequila Sun Rise és a klasszikus, örök ranglistás paradicsomlé-vodka keverék, a Bloody Mary.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újul a bolt, csúful a tér

Felújítják a Csillag téri ABC-t. Az boltépítők közben tönkretették a vadonatúj kispiacot, a nemrég… Tovább olvasom