Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Alvó egyetemistákat fotóznak

Szeged - Óvatos legyen, aki álmosan megy órára a Szegedi Tudományegyetemen! Létrejött egy szórakoztató oldal a Facebookon, ahová gyűjtik a szundikáló diákokról készült fényképeket.
Órán alvó egyetemistákra vadásznak az SZTE Sleeping Crew nevű Facebook-oldal szerkesztői. Bárki küldhet nekik fotót szundikáló társáról, de mielőtt elküldené, nem árt átgondolni, „Jancsi vajon mit szólna hozzá", ha viszontlátná magát a világhálón. A szeptemberben alakult oldal rendkívül népszerű, már közel 8000 ember kedveli.

Ilyen és hasonló fotókat lehet találni az oldalon.
Ilyen és hasonló fotókat lehet találni az oldalon.

– Az ötletgazda és egyben társoldalunk a BME Sleeping Crew, ők már egy éve űzik az oldalt. Mi is követőjük vagyunk jó ideje, aztán előző héten kari bulin megtörtént az ominózus eset, amikor is barátunk 20 percre elaludt a tánctéren, innen jött, hogy mi lenne, ha lenne SZTE-s is – mesélték az oldal szerkesztői, hogy honnan jött az ötlet.

A nevét senki sem adta a nyilatkozathoz, mondván, többek közös munkája a Facebook-oldal. Sorra kerülnek fel a fotók a szundikáló fiatalokról; a legtöbben a padra borulva, jegyzeteiken pihentetik fejüket, de van, aki több széket elfoglalva fekszik, sőt olyan is akad, aki a padlón, az asztal alatt talált pihenőhelyet. Az eddigi tapasztalatok szerint a legtöbb kép matekóráról jött.

A szerkesztők egyetlen célja a szórakoztatás, az unalmas hétköznapokban mosolyt csalni az emberek arcára. Semmiképpen sem szeretnének bárkit is megszégyeníteni vagy az adott tanár óráját minősíteni. – Egyetemi órán szundikálók voltak, vannak és lesznek is... Kari bulik, házibulik, egy egész estés tanulás, kocsmázás vagy éppen munka miatt.

A 2000. lájknál elindítottunk egy nyereményjátékot, amivel kicsit szeretnénk viccesebbé tenni ezt, hogy talán az is kapjon valamit, akin jót derülnek a többiek, és ha a lájkok is vele vannak, kapjon valami ajándékot – adtak hírt újabb kezdeményezésükről a szerkesztők. Azt mondják, ha bárkit zavar, hogy felkerült az oldalra a kép, amelyen szerepel, írjon nekik, és eltüntetik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajnali rablás a trafikban: Miért vagy napszemüvegben?

A férfi kedden kora hajnalban bement a szegedi, Zárda utcai dohányboltba és az ott dolgozó eladót… Tovább olvasom