Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Amerikában temették el Zsigmond Vilmost

Két hónapja hunyt el a szegedi születésű Oscar-díjas operatőr, Zsigmond Vilmos, de temetéséről semmit sem tudott az EMMI.
Miután Kapitány Gabriella elküldte nekünk ez a linket (http://corvinlanc.kormany.hu/hirek), a Délmagyarország tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI) arról, hogy Zsigmond Vilmost már január 23-án Amerikában, szűk családi körben eltemették. Erre azt írta Bálint Ágnes, az EMMI kulturáért felelős államtitkárságának sajtóreferense, hogy a "mi államtitkárságunknak nem volt erről információja (kollégánknak nem sikerült az özveggyel kapcsolatba lépnie), de ezek szerint valaki másnak sikerült. Az ön által említett közleményt - itt a fenti linken található hírre utal a sajtóreferens - a szerk.) nem mi adtuk ki. A saját halottá nyilvánítás valójában a temetés költségeihez való hozzájárulást jelenti."

Korábban

"Sajnos továbbra sincs információnk a temetés időpontjáról" - ezt válaszolta kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) lapunknak, amikor Zsigmond Vilmos temetéséről érdeklődtünk. A Délmagyarország nem először kérdezte erről az EMMI-t, amely saját halottjának tekinti az Oscar-díjas operatőrt. Zsigmond január elsején hunyt el életének 86. évében kaliforniai otthonában. Január 8-án úgy tájékoztatta szerkesztőségünket az EMMI, hogy várják Zsigmond Vilmos özvegyének válaszát.

A szegedi születésű Zsigmond Vilmos ezer szállal kötődött a Tisza-parti városhoz, amely 2004-ben díszpolgárává választotta. Úgy tudjuk, még élnek rokonai Szegeden. Január végén azt közölte lapunkkal az EMMI, hogy a temetésről Zsigmond Vilmos családja rendelkezik, így arról is, hogy ezt az információt kiadják-e a sajtónak. Ugyanakkor a minisztérium arról is tájékoztatott, hogy a sajtóérdeklődésre tekintettel később tudnak majd információt adni. Egy hónap elteltével, február 23-án azt írták, továbbra sincs információjuk.

Friss: "2016. január elsején otthonában elhunyt Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr, a Magyar Corvin-lánc Testület tagja, a kortárs film- és fotóművészet egyik legjelentősebb alakja. *Zsigmond Vilmos temetése Amerikában, szűk családi körben 2016. január 23-án lesz*." - írja a corvinlanc.kormany.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 százalékkal nőtt a diplomás közmunkások száma

A minimálbér csak Bulgáriában és Romániában kevesebb, mint Magyarországon. Az emberek többsége… Tovább olvasom