Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Ami a Márai Naplóból kimaradt

Szeged - A Petőfitelepi Művelődési Házban május 4-én, szerdán 19 órától láthatja a közönség Ami a Márai Naplóból kimaradt címmel Bálint András Kossuth-díjas színművész Márai-estjét.
„Több éve és sok éven keresztül mondtam el összeállításomat Márai Naplóiból. Azóta újabb és újabb naplókötetek jelentek meg, Ami a Naplóból kimaradt címmel. Jelen összeállítás ezekből ollóz, az 1945 és 1949 közötti időszakból: politika és magánélet, demokrácia és diktatúra. Hazaszeretet és emigráció. Mindezt keserűen, „márais" humorral. Kedves költője Vörösmarty, Arany János, Kosztolányi, Babits Mihály és Radnóti Miklós volt. A szellemes naplójegyzetek mellett néhány kedvenc költemény is elhangzik ezen az esten" – ajánlotta produkcióját a népszerű színész, a Radnóti Színház igazgatója. Jegyek kaphatók a helyszínen és elővételben az SZTE Kulturális Irodában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Marci Japánt segítő emlékérmet talált ki

A 10 éves Szabó Marci kitalálta, Kligl Sándor és a fiú nagyapja megtervezte, édesapja pedig elkészítette a Japánt segítő emlékérmet a családi éremverdében. Tovább olvasom