Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Amikor a bohóc könnyezik

Szeged - Buborékfújó versenyt rögtönöztek, lufit hajtogattak a beteg gyerekeknek a Karitáció Alapítvány bohócdoktorai, akik tegnap a gyermekgyógyászati klinika és gyermek-egészségügyi központ gyermekonkológiai osztályán jártak.
– Harmadik hete vagyunk itt Olivérrel. Daganatot találtak nála, megkezdődött a kezelése. Nagyon mozgékony gyerek, és barátságos, nagy öröm neki, hogy meglátogatták a bohócdoktorok. Csak azt sajnálom, hogy nem maradhattak tovább, a fiamnak több idő kell ahhoz, hogy feloldódjon – hallottuk Csupor Adrienntől. A 3 éves Olivér anyukájával a gyermekgyógyászati klinika és gyermek-egészségügyi központ gyermekonkológiai osztályán beszélgettünk, ahol tegnap Pepi, Gabi és Norbi bohóc lepte meg a gyerekeket.

A bohócdoktorok a Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány szervezésében érkeztek az osztályra. Buborékfújó versenyt rögtönöztek, mondókákat szavaltattak a kicsikkel, akiknek lufit is hajtogattak.

A gyermekonkológián jártak a Karitáció Alapítvány önkéntesei
A kis Olivér nagyon örült a bohócdoktorok látogatásának.
Fotó: Frank Yvette

– A Karitáció Bohócdokik Betegségelűző Csapatának az a célja, hogy a beteg gyermekeket felvidítsa. A gyógyulásukban az is szerepet játszik, hogy milyen a kedélyállapotuk. Ha csak néhány percre is elfelejtik a betegségüket, a kezelésekkel járó fájdalmat, már elértük a célunkat – fogalmazott Dudás Zsanett, a Karitáció Alapítvány munkatársa, akitől megtudtuk: három évvel ezelőtt ismerkedtek össze Pepi bohóccal. Azóta többek között Csongrád megyei orvosi rendelőkben csaltak mosolyt együtt a beteg gyerekek arcára.

– Nehezebb feladat ilyen közegben bohóckodni, mint egészséges gyerekek között. Sokszor elszorul a szívem, de az az érzés semmivel sem ér fel, amikor látom, hogy vidámságot csempésztem egy beteg gyerek hétköznapjába – hallottuk Pepitől, aki egyik meghatározó élményét is elmesélte: soha nem felejti el, amikor egy kerekes székes kisgyerek felállt, hogy úgy mondjon el neki egy verset. Gabi pedig elárulta: van, hogy a bohóc is könnyezik. Egy alkalommal nem tudott elénekli egy dalt egy beteg kisgyereknek, annyira megesett rajta a szíve.

Olvasóink írták

 • 4. Zotya100 2012. május 15. 17:02
  „Le a kalappal előttük! Én nem bírnám csinálni, mosolyogva legalábbis nehezen.”
 • 3. gedeon 2012. május 15. 11:16
  „"Ha sírni látod a bohócot, tudd meg, hogy miattad sír:
  arcán gördül végig minden, mit a szíve már nem bír,
  ha sírni látod a bohócot, nyújtsd feléje hűs kezed:
  legyen tenyered forrás, miben arcát fürdeted!"
  (Pierrot)”
 • 2. baloghkatica 2012. május 15. 09:12
  „A bohóc nem mutathatja ki az igazi érzéseit!
  Nagyon büszke vagyok Rátok :)”
 • 1. Lámpion 2012. május 15. 08:37
  „Furcsa, hogy nem maradhattak tovább...
  Tavalyig azt hittem, hogy a bohócdoktorok önkéntesek.
  Akkor hallottam egy rádióműsort, amiből kiderült, hogy ez a főfoglalkozásuk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Katona: Így nem lesz bébi-boom

Direkt kormányzati intézkedésekkel nem lehet hatni a gyermekvállalási kedvre - mondta Katona Tamás korábbi államtitkár Szegeden. Tovább olvasom