Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Amikor a főbérlő méretet vesz

Szeged - Tízből kilenc főbérlő nem enged állatot a lakásba. Az az egy, aki pedig mégis, a szomszédok tiltakozása miatt gondolja meg magát.
„Ide aztán nem jöhet! Vigye menhelyre!" – mondta egy főbérlő a szegedi Rabi Viktóriának, amikor albérletkeresés közben arról érdeklődött, háziállatot vihet-e a bérleménybe. – Majdnem én kértem elnézést, hogy érdeklődni mertem – mondta a személyi asszisztensként dolgozó fiatal.

Szinte lehetetlen kutyával albérletet találni. Egyre több kutyatulajdonos a Facebookon kér segítséget. Legutóbb egy egyetemista fiatalember keresett albérletet golden retrieverjével. Végül kutyabarátok segítségével Szeged egyik kertvárosában talált olyan bérleményt, ahová négylábú társát is beengedték. Amikor tapasztalatairól akartuk kérdezni, azt mondta, inkább nem nyilatkozik, mert fél, hogy a nyilvánosság miatt főbérlője meggondolja magát, és újra az utcára kerül kutyájával.

Rabi Viktória és Duffy. Albérlet helyett saját otthonra költenek – ott nem gond a kutya. Fotó: Frank Yvette
Rabi Viktória és Duffy. Albérlet helyett saját otthonra költenek – ott nem gond a kutya. Fotó: Frank Yvette

A 30 éves Rabi Viktória 14 éve „él együtt" Duffyval, a jámbor pitbullal. – Júliusban kezdtem el albérletet keresni. A bemutatkozás után egyből a legfontosabb kérdéssel kell kezdeni. Tízből kilenc főbérlő nem enged állatot a lakásba. Volt, aki azt mondta, kisméretű eb jöhet csak, ezért találkoznunk kellett, hogy méretet vegyen a kutyáról. Végül beengedte volna Duffyt, de a szomszédok miatt mégis meggondolta magát – mesélte.

Nem ez volt az első eset, hogy a fiatal lánynak a kutya miatt meggyűlt a baja a lakóközösséggel. – Édesapám vett egy lakást a Kálvária sugárúton, amit felújítottunk. Összesen két napig laktam ott. Az idősebb, nyugdíjas lakók petíciót írtak, feljelentettek, járhattam a bíróságra. Ott tartottunk, hogy papírt kell szereznem arról, hogy pszichológiai okokból szükségem van a kutyára. A bíróságon egy nagyon kedves hölgy, aki ezekkel az ügyekkel foglalkozik, rámutatott az asztalán álló papírhalomra, és azt mondta, végül úgyis a lakók győznek, nem bírnám a stresszt – idézett fel egy korábbi esetet Viktória.

A nyugdíjas lakók arra a kérdésre, hogy miért nem jöhet házi kedvenc, csak annyit mondtak, hogy eddig sem volt soha állat a házban, és ezután sem lesz.

Viktória és élettársa úgy döntött, albérlet helyett saját otthonra költi a pénzt. Szülők, testvérek, barátok segítségével vásároltak és újítanak föl egy ingatlant, ahol biztos helye lesz Duffynak is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszett már oda az utazása? Írja meg nekünk!

Azoknak az olvasóinknak a jelentkezését és történetét várjuk, akiknek már odaveszett a nyaralása egy… Tovább olvasom