Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 3°C Még több cikk.

Amikor fordul az ezred - könyvbemutató a Grand Caféban

Szeged - Június 11-én csütörtökön 17 órától Szőcs Géza és Farkas Wellmann Endre közös könyvét mutatják be a szegedi Grand Caféban. Vendégek: Szőcs Géza költő és Szörényi László irodalomtörténész, az MTA Irodalomtudományi Intézetének igazgatója.
A könyvben az erdélyi költő és a fiatal irodalmár beszélgetnek Szőcs eddigi életútjáról, versei politikai-közéleti vonatkozásairól, sorra veszik az életmű legfontosabb dokumentumait.

"Ezek a beszélgetések egy költői tárgyú diplomadolgozat apropóján kezdődtek, és aztán nyilván kiterjedtek azt jóval meghaladó volumenben és témakörben egyebekre is; a versek megszületésének a kontextusától kezdve nyilván egyre több szó esett a korról, amelyben születtek, az emberekről, a helyzetekről, a történelmi-társadalmi-politikai konfigurációról, amelyek meghatározzák egy-egy irodalmi szöveg megszületését. És így történt, hogy éveken keresztül ez a beszélgetés egyre szétágazóbb lett és egyre bonyolultabb témákat érintett. (...) Attól vált érdekessé, hogy mondjuk egy-egy irodalmi szöveg mentén, amelynek adott esetben politikai vonatkozása is volt, fel lehetett fejteni egy teljesen más történetet, vagy akár egy korjelenséget. Aztán ilyenformán adta magát a könyv, és a végén csak tematikailag kellett csoportosítanunk a gondolatokat és összeállítani, ami végül is megjelent könyvformában."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat határsértő Röszkén és Ásotthalmon

Röszke, Ásotthalom - Ma hajnalban 3 koszovói és 3 afgán állampolgárt fogtak a szegedi… Tovább olvasom