Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Amit soha ne írjon bele önéletrajzába

Csongrád megye - Számos klisével, elcsépelt kifejezéssel találkozhatnak munkaadók a pályázók önéletrajzában. A cvonline.hu abban segít, hogyan kerüljük el ezeket.
Az általános leírások alapján nehéz dönteni a szakmai alkalmasságról, ezért valószínűleg olyan embert választanak, akiről tudni lehet, hogy el tudja látni a feladatokat, mert azokat pontosan leírta önéletrajzában.

1. „Projektmunkákban való részvétel": A részvétel nem ad információt arról, mi volt a konkrét feladata a témában. Semmilyen szakmaiságra nem utal.

2. „Igazgató munkájának segítése": Miben kellett segíteni a munkáját? Naptárat kezelni, telefont felvenni, vendéget fogadni szinte bárki tud, aki dolgozott asszisztensként, de megfelelő jelentéseket kinyerni, döntést támogató anyagokat készíteni nem.

3. „Valamik szervezése": Mit jelentett a szervezés? Kikkel tárgyalt, mit intézett ahhoz, hogy egy rendezvény sikeres legyen?

4. „Valamik koordinálása": A koordinálás jobban hangzik, mint a „kezelés" de ebből sem tudható meg, mit jelentett a munka konkrétan.

5. „A szükséges dokumentumok elkészítése": És ami nem volt szükséges, azt ugye nem készítette el? A szükséges kifejezésre keressen rá önéletrajzában, és törölje ki az összeset!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvéti illatfelhő vagy menekülés - szavazzon!

Húsvéti illatfelhő vagy menekülés - szavazzon!
Sokan úgy gondolják, hogy a hölgyek közül szinte már csak az idősek várják a locsolókat húsvét… Tovább olvasom