Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Ámokfutásnak nevezte cselekedetét Keresztúri Farkas Csaba

Szeged - Keresztúri Farkas Csaba elmondta: csak emlékfoszlányai vannak a tavalyi egyetemi jogászbálról, ahol zaklatott egy lányt, aki után kétszer is bement a női mosdóba, fojtogatta és ököllel arcon vágta a lány fiútestvéreit. A jobbikos önkormányzati képviselő elismerte bűnösségét.
Szerdán tartották a Keresztúri Farkas Csaba elsőrendű vádlott és társai ellen indult büntetőeljárás első tárgyalását a Szegedi Városi Bíróságon. Schmidt Gábor ügyész ismertette a vádat. Elmondta: a másod- és harmadrendű vádlott lánytestvére a tavaly november 25-i, TIK-ben megrendezett egyetemi jogászbálon éjjel egy óra körül Keresztúri Farkas Csaba közeledése elől a női mosdóba menekült, ahová a jobbikos politikus követte. A biztonsági szolgálat egyik tagja kérte a képviselőt, hagyja el a női vécét. Ezt megtette a politikus, de a biztonsági őr távoztával visszament a mosdóba. Ismét figyelmeztették. A lány egyik, közelben várakozó testvére ekkor kérte Keresztúrit, hogy hagyja békén a nővérét, mire a politikus a vádirat szerint torkon ragadta és fojtogatni kezdte a fiútestvért, akinek később az orrát is meg akarta csavarni. A másodrendű vádlott ezt nem hagyta, és hátracsavarta a politikus kezét. A biztonsági őr felszólította Keresztúrit, hagyja abba ezt a viselkedést, mire a politikus a vádirat szerint képviselői mivoltát hangoztatva megfenyegette: elintézi, hogy elveszítse az állását. Hajnali három órakor a táncteremben a politikus ismét közeledni akart a lányhoz. Ezt észlelve a lány idősebb testvére, a harmadrendű vádlott a húgához lépett. Megkérte Keresztúrit, hagyja békén a testvérét. Ekkor a képviselő előbb meglökte, majd ököllel arcba vágta a fiút, akit a barátja és a fiútestvére fogott le, hogy megakadályozza a további tettlegességet. "A biztonsági szolgálat ismét figyelmezetette Keresztúri Farkas Csabát" - szól a vád.

A fenti okok miatt a másod- és harmadrendű vádlott elhatározta, hogy elhagyja a jogászbált. A lány kisétált az épületből, de utánament a jobbikos politikus, és a TIK előtt utolérte. A fiúk a testvérük után siettek.

Az idősebb fiútestvér ismételten megkérte Keresztúrit, hogy hagyja békén a testvérét. Ekkor a jobbikos politikus a vádirat szerint ököllel arcon ütötte a harmadrendű vádlottat. Ezután több percig tartó lökdösődés, dulakodás alakult ki a vádlottak között, amelynek során szidalmazták egymást, földre is kerültek, ahol bántalmazták egymást. A verekedés során Keresztúri Farkas Csaba megragadta a fiatalabb fiútestvér haját, és a fejét rányomta egy közelben parkoló autó motorháztetejére. Egy idő után a biztonságiak szétválasztották a vádlottakat, de nem sokkal később ismét kitört a verekedés, s újból ütni kezdték egymást, aminek szintén a biztonsági őrök vetettek véget. A másod- és harmadrendű vádlott távozott a helyszínről, Keresztúri azonban vissza akart térni a bálba, amit nem engedett a biztonsági szolgálat, amely kihívta a rendőrséget. A rendőrök egy taxiból szállították ki a politikust. A másod- és harmadrendű vádlottak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az ügyész szerint a vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az elsőrendű vádlottat nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság bűntettével, a másod- és harmadrendű vádlottat pedig garázdaság bűntettével vádolják. Az ügyészég a képviselőre felfüggesztett szabadságvesztést kért, a testvérpár esetében csak próbára bocsátást javasolt.

A Kádár József Gábor vezette bírói tanács előtt Keresztúri Farkas Csaba – aki 2007-ben már volt büntetve ittas vezetésért – elismerte bűnösségét. Elmondta: a vádiratban megfogalmazottakat elismeri. Ámokfutásnak nevezte cselekedetét, és sajnálta a történteket. Elmondta: keveset aludt, ittas volt, s igazából az iratismertetéskor derült ki számára, mi történt a jogászbálon, mert a részletekre már nem emlékszik. Arra sem emlékezett – mondta –, hogy vissza akart menni a bálba. Elmondása szerint másnap úgy ébredt, mint akit fejbe vágtak, csak emlékfoszlányai voltak. Hozzátette: ha öten így emlékeznek, hogy így történt, akkor így történt. Hangsúlyozta, nem ilyennek ismeri magát, nem szokott azzal kérkedni, hogy képviselő. Borzalmasan kellemetlen – fogalmazott –, hogy nemhogy belekeveredett egy verekedésbe, de azt ő kezdeményezte, provokálta ki. Tegnap Keresztúri a tárgyaláson nyilvánosan és személyesen bocsánatot kért a másod- és harmadrendű vádlottól és lánytestvérüktől.

A másod- és harmadrendű vádlott tegnapi meghallgatásán úgy nyilatkozott: nem érzi magát bűnösnek. A fiatalabb fiútestvér elmondta, hogy a politikus a mosdónál történt inzultus után odaszólt neki: Meg ne öljelek! Több tanút is meghallgatott az ügyben a bíróság.

Két biztonsági őr is azt állította: szívük szerint keményebben intézkedtek volna a politikussal szemben, de Dömötör Máté, az egyetem főtitkára kérte, ne távolítsák el a bálból. A főtitkár azt hangsúlyozta, ő csak vendég volt a bálon, s nem diszponál a biztonságiak fölött. A bíró kérdésére, miért nem engedte, hogy a biztonságiak végezzék a munkájukat a protokoll szerint, azt felelte: emberileg próbálta megoldani a helyzetet.


A tárgyalás december 21-én újabb tanúk meghallgatásával és TIK kamerafelvételeinek megtekintésével folytatódik. Várhatóan ekkor ítéletet is hoz a bíróság az ügyben. A tárgyalás után megkérdeztük Keresztúri Farkas Csaba képviselőt, a szegedi városi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának elnökét, hogy lemond-e a bizottsági elnöki tisztéről, illetve a képviselőségről, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Olvasóink írták

92 hozzászólás
 • 92. Együgyű 2012. november 23. 09:15
  „,,Kozma lemondásra szólítja fel Keresztúrit"
  Az erkölcs őre, a feddhetetlen jogász Dr. nem mondhat le. Azért mert példát mutat az alattvalóinak. A köz illetve saját érdekében a jelenlegi pozícióit is meg kell tartania a szegedi állampolgárok érdekében! Személyesen Csabi nem tartozik egy tolvaj (országos) frakcióhoz? Arról meg szegényke nem tehet, hogy
  ámokfutásba kezdett maga szerint is a TIK-ben megrendezett egyetemi jogászbálon. Remélem, a szegedi Városházán nem kezd egyszer csak ámokfutásba? ,,A Kádár József Gábor vezette bírói tanács előtt Keresztúri Farkas Csaba - aki 2007-ben már volt büntetve ittas vezetésért - elismerte bűnösségét." Csaba bizonyára megígéri most is, hogy újra ittas nem lesz. Sőt az iskolákban az ittasság veszélyéről jó pénzért előadásokat fog tartani, mint jogvégzett erkölcsös városatya. A saját történetét még az okulás végett könyvben is kiadja? Ő nem alkoholista csak sűrűn megtévedő szerencsétlen ember? Ha a jelenlegi posztjaiban, és mint erkölcsös, szent, megingadhatatlan városatya a kupola alatt maradhatna? Őt példaképként is tekinthetné Szeged ifjúsága. Ellenkező esetben a Fidesz-KDNP szegedi pártszövetsége kereszténység elleni, alattomos támadásnak tekintené Dr. Keresztúri Farkas Csaba eltávolítását a szegedi szentélyből? Mellesleg meg az egész egy alattomos komcsitámadás. Talán mindenről Botka tehet?”
 • 91. haresz 2012. november 23. 08:55
  „Ha tudja, hogy nem bírja az italt, akkor minek iszik? Régi ócska trükköt így benyalni.”
 • 90. Emberségetavilágnak 2012. november 23. 08:23
  „Döbrögik hálójában vergődik az ország.
  A megszerzett piedesztál oltalma alatt gőggel, arroganciával bánnak el a környezetükben élőkkel, a polgárokkal, a saját pártjukkal, lejáratva az egész államot.
  Szabadon verhetnek asszonyt, rugdoshatnak gyereket kaputól a fal sarkáig, csalhatnak, hazudhatnak, lophatnak és szemébe nézve az Embereknek kiröhöghetik azokat. Randalírozhatnak, garázdálkodhatnak, megalázhatnak, minden következmény nélkül, a lepusztult becsületet a T e k intélyre támaszkodva tartják össze.
  Olyan a vezetés, amilyenek a polgárok. Azok választották!
  Csal állunk és várunk a gyermekre.
  A Gyermekre, aki majd felkiált: "A KIRÁLY MEZTELEN!"
  Lehull-e a lepel? Kitisztul-e a kép?
  Mi lesz velünk?”
 • 89. SP 2012. november 23. 07:29
  „88. zsuzsmo ""..ez lenne a kulturált viselkedés, kedves SP...""

  Nem voltam ott,
  mint a hozzászólók többsége sem. Ezért mindannyian csak találgatunk.”
 • 88. zsuzsmo 2012. november 23. 05:40
  „Tévedés, sokkal rosszabbakká... Egy bizonyos népcsoportra hivatkozva akarják magukat modern kori Robin Hood-oknak beállítani , akiknek a "szebb jövőt" jelmondat leple alatt bármit szabad, hiszen ők csak küzdenek egy szebb jövőért, ami nekik lenne csak szebb. És közben nem veszik észre a gerendát, csak a szálkát. Azt nem,hogy így nem lehet. Szörnyű ez az agresszió, ami tőlük jön. Ez lenne a szebb jövő? A rettegés? Hogy a gyerekeim a kisebbség egy részétől és a Jobbiktól is tartson? Mind2 csapatra igaz, hogy csordában/csürhében nagy a szájuk.
  Ez meg, ha legalább hazudik, akkor ne legyen annyira hülye, hogy a saját hazugságainak csapdájába essen!
  Nem hiszem, hogy egy jogász-bálon (mondjon neki bármit is egy nő), ez lenne a kulturált viselkedés, kedves SP.
  Vagy Ön is berontana egy női mosdóba egy nő után elégtételt venni? Ezek mind ilyenek politikai hozzáállástól függetlenül, megrészegíti őket a hatalom, ami alkohollal vegyítve veszélyes kombináció a közösségre nézve. Hiszen ittas vezetésért már volt büntetve.. AKKOR MEG MIRŐL BESZÉLÜNK???????”
 • 87. testvííír 2012. november 22. 23:05
  „iagzából ez egy mindennapos történet...péntek/szombaton ugy 10-10 ilyen eset lehet szerintem.nincs itt semmi undorító.it az a ciki hogy politikus volt.meg hogy nem merték kidobni a bálról.ha átlag ember lett volna első után kihajították volna,utána elsétált volna aradira egy hambiért aztán hazataxizott volna és kész pont.viszont egy politikus ne igy viselkedjen szerintem.döntse le politikus akar lenni vagy egy kis kamasz.a kettö együtt nem fér ösze...igazából már le is döntötte így le kéne mondania és kész pont...de ugyse ez lesz szoval hiába jártatjuk itt a szánkat :)”
 • 86. mazsom 2012. november 22. 22:03
  „Hányszor kérték meg, hogy hagyja abba a gyökér viselkedést?
  Már a második után bele kellett volna bombázni abba az ostoba, agyoniskolázott búrájába, hogy kiköpje vagy a fél fogsorát.
  De legalább marad képviselő továbbra is és hozza helyzetbe a családi céget továbbra is, hiszen a Jobbik ilyen cselekményekhez nem asszisztál és a mutyit is elítéli. Vagy nem.....? Egyszer csak helyzetbe kerültek az "urak" és ugyanolyanokká váltak mint akiket előtte gyaláztak. Szánalom. Ezek jutnak nekünk magyaroknak. Nem ők, hanem ezek.
  Írom ezt úgy, hogy alapvetően szimpatizálok velük. De ez a gyökér takarodjon. Gyorsan, frissen.”
 • 85. info 2012. november 22. 20:23
  „Szegény, egyből amnéziás lesz mihelyst felelni kell a tetteiért!
  "80. macs 2012.11.22. 11:33
  Kíváncsi vagyok, hogy azok, akik most védik KFCs-t, akkor is így vélekednének, ha az ő gyerekeikkel történik meg az eset?"
  Én arra is kíváncsi lennék, ha kfcs.nek a lányával teszik ezt (már ha van vagy lenne), mit szólna ehhez?”
 • 84. SP 2012. november 22. 17:53
  „81. papsajt
  ""..lap megkereste Keresztúri Farkas Csaba képviselőt is, aki azt mondta: ..........""

  Szerintem életszerű az, amit mondott.

  Bírósági döntés még nincs.
  Megismertünk egy verziót a cikk alapján. Kitaláltunk hozzá még 1-2-t és kommenttel ezeket kombináljuk.

  "...tárgyalás december 21-én újabb tanúk meghallgatásával ...." folytatódik.

  Várom annak az okfejtését,
  miért pont azzal a hölggyel volt eme furcsa kapcsolata és miért nem 10-20 másikkal.

  ""....közeledése elől a női mosdóba menekült...""

  Miért menekült,
  ha úgyis ott voltak az erős fiúk, a testvérek.

  Miért menekült,
  ha a biztonsági őrök is ott voltak a fiúkon kívül.

  A menekülésre ilyen védettség mellett pedig nem volt szükség.

  Mit tett,
  vagy mondott a hölgy, ami miatt mégis menekülni kellett?”
 • 83. Hammada_Fleet 2012. november 22. 16:24
  „1. Dömötör Mátét azonnal kics..ni az egyetemről.
  2. A szemét nácit letöltendőre vágni, hogy belefeketedjen. Az egész jobbik tele van ilyen börtönszökevényekkel.
  3. Azt a rendőrt/ügyészt, vagy akárkit, aki a két srácot vád alá helyezte, alkalmatlanság miatt elbocsájtani.”
 • 82. Wacky 2012. november 22. 15:48
  „Most én ezt nem értem, ha a cikk szerint 2 fiútestvér csak vissza akarta fogni a Farkas gyereket, akkor ők most miért is vádlottak?? oké értem hogy verekedtek, de a csaj megvédése érdekében, és csak a többszöri felszólítás után mikor az már nem használt és a cikk szerint miután a képviselő megütötte őket...”
 • 81. papsajt 2012. november 22. 11:57
  „T. SP!

  furcsa mentegetőzés a " nem emlékszik semmire"
  eddig emlékezett, csak máskép:

  A lap megkereste Keresztúri Farkas Csaba képviselőt is, aki azt mondta: őt még nem hallgatták ki, és ezért egyelőre nem akar ,,részletekbe bonyolódni." Annyit azonban mondott: ,,nem én, engem ütöttek, én kerültem földre, erről leletem is van." Elmondása szerint benn az épületben nem ragadott torkon és nem ütött meg senkit sem, és azt sem tudja, hogy ,,a kinti és a benti társaság ugyanaz volt-e."

  Arról pedig, hogy tolakodóan viselkedett volna a lánnyal úgy reagált: ,,ilyen eszembe sem jutna egy hölggyel szemben." Szerinte ő ,,kulturáltan szórakozott" a bálon. ,,Egyetlen konfliktusom volt, egy biztonsági őrrel, aki bocsánatot kért" - mondta.

  Korábban a politikus úgy nyilatkozott: ,,véletlenül nem a férfi mosdóba nyitottam be, ami nyilvánvalóan bármelyikünkkel előfordulhat, valóban figyelmeztetett egy biztonsági ember, aki az arroganciájáért később tanúk előtt bocsánatot is kért tőlem. Természetesen az sem igaz, hogy a rendezvényen bárkit bármivel megfenyegettem volna (ilyet soha nem tennék), és főképp nem más nevében." (Mármint a Fideszében.) A képviselő a Szeged24-nek azt mondta: állításaira tanúk is vannak és kilátásba helyezte: rágalmazás miatt feljelentést is tesz, illetve helyreigazítást kér mindazoktól, akik szerinte eltorzítják a történetet.- szeged.hir24.hu”
 • 80. macs 2012. november 22. 11:33
  „Kíváncsi vagyok, hogy azok, akik most védik KFCs-t, akkor is így vélekednének, ha az ő gyerekeikkel történik meg az eset?”
 • 79. jozko 2012. november 22. 10:33
  „68. Emberségetavilágnak:

  Lényegében egyetértünk.”
 • 78. bodnar.gabben 2012. november 22. 10:33
  „Nem értem, hogy egy ilyen piti ügyben, miért kell tárgyalgatni. Botkának azért nagyok a csápjai!”
 • 77. lukrecia 2012. november 22. 10:24
  „Abbol indulnek ki, egy vegtelen nagy tudasu es szimpatikus ember KFSC. Kar lenne nelkule a jobb oldali politikaban.
  Sajnalatos, hogy nem mondott igazat az elejen, es probalta menteni a menthetetlent.
  De lehet valoban nem emlekezett csak foszlanyokra. De akkor azt is mondhatta volna valaki tudat modositot adagolt neki a piaban. Mint tudjuk egy budapesti ferfi Salzburg kornyeken tert eszhez ettol a szertol.
  Alapszabaly bontatlan uvegbe , poharba ne igyunk bele, foleg ha ilyen titulusban dolgozunk mint KFCS.
  Mennie kell vagy sem?? Egyertelmuen bunos !!! Ha megy csak rosszabb johet a helyere.
  Mas; A jobbikra mindig is egy szelepkent tekintek orszagosan. Hiszen mint part soha az eletben nem nyerhetnek, ezt a szerepet testaltak a "szuloapak" (titkosugynokok) rajuk. Ha tul nepneszuek azonnal valami belso ugyet robbantak amivel a nepszeruseget szazalekokkal lenyomjak. Egyaltalan nepszeruek???? Sok igazsag van a mondanivalojukban, de azert mondjak ki , mert tudjak a nep ezt akarja hallani. A jobbik szimpatizansok nagy resze kisiklott egyen.”
 • 76. Logaritmus 2012. november 22. 10:02
  „".. egy képviselő az viselkedhet botrányosan, az egyetem vezetése nem intézkedik ellene, mert nehogy rosszat tegyen az intézménynek"... vagy mert cimborája a vádlottnak? A "névtelen ügyész" aki letartóztatással fenyegette meg a biztonsági őrt vajh´ ki lehetett? Hol keressük? Valamelyik Kárász utcai kávézó törzsvendége talán? Vagy már senki nem emlékszik? Nem is ügyész csak annak látszó ember? :(”
 • 75. tsz 2012. november 22. 09:49
  „38. Teleki_Pál 2012.11.21. 20:00

  Ugyan mesélj már, mit csinált ez a szent ember azon kívül, hogy benyomott haverokat önkormányzati cégekbe, akik azonnal tönkre is vágták és iszonyú veszteségesbe fordították azokat, meg megpróbálták ugye kiccsaládnak kijátszani a moziépületet. Te se vagy száz, ha elhiszed a Jobbikról, hogy bármit akarnak lopáson kívül, sehol nem mutattak még fel semmit, ahol pozícióhoz jutottak, csak botrányokat, pénzek eltűnését.”
 • 74. Együgyű 2012. november 22. 09:46
  „,,Ámokfutásnak nevezte cselekedetét Keresztúri Farkas Csaba"
  Kiváló jogászunk menteni akarja a menthetetlent. Érdekes lesz, hogy a kiváló makulátlan, feddhetetlen ügyvédre, Dr-re, Jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottság elnökre és Pénzügyi bizottság alelnökre valamint Vagyongazdálkodási bizottság tagra a jog pallósa mennyire sújt le. Vélelmezem az ítélet nem lesz példaértékű? Esetleg mégis? Előre az ítélet egymás között le van zsírozva? Politikai következménye lesz? Talán bűnbánás miatt ejnye bejnye elég?”
 • 73. Figyelő 2012. november 22. 09:32
  „Azért egyet még megtehetne ez a jobbikos ficsúr, lemond a képviselőségről!
  Az országban városban olyan emberek ne hozzanak törvényeket, rendeleteket, akiknek problémája törvények, rendeletek betartásával!”
92 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsébet, a kisteleki dalos

Csak nyugdíjba vonulása után kezdett el énekelni a 71 éves Sándor Péterné, aki mára a kisteleki nyugdíjasklub egyik dalos pacsirtájává nőtte ki magát. Tovább olvasom