Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

And the livin´ is easy

Csongrád megye – Nézze meg a Progy és Besst, az oldtimereket, egyen, igyon hungarikumot, majd bringázzon egy kicsit! Programok a hőséghétvégére.
Porgy & Bess
Péntek–szombat, Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok, Dóm tér
21.00: Igazi kuriózum a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operaprodukciója, hiszen George Gershwin Porgy és Bess című műve hosszú évtizedekkel ezelőtt szerepelt utoljára hazai színpadon, jelenleg pedig Európában sehol sem látható. Az Amerikai Egyesült Államokból érkezik a produkció, amelyben kiváló afroamerikai énekesektől hallhatjuk a Summertime vagy éppen az I got plenty o' nuttin' című slágereket.Állati hét
Péntek–vasárnap, Szeged, Árkád.
Az Állati héten lehetőség lesz a Tappancs védenceinek örökbefogadására, illetve a helyes állattartói normák megismerésére. Több kutyás bemutató, munkakutyák bemutatása is szerepel a programok között.

Dél-alföldi oldtimer fesztivál
Péntek, Szeged, Széchenyi tér
10.00: Continental oldtimer-kiállítást rendeznek a Széchenyi téren. A continental tech-challenge ügyességi versenyek 15.00 órakor kezdődnek: continental oldtimer kerékcserélő versenyen, continental oldtimer vezetéstechnikai kupán, continental gyorsasági tankoló versenyen és continental ironman oldtimerhúzó versenyen vehetnek részt. 18.00 órakor indul a felvonulás.

Fotó: Schmidt Andrea
Fotó: Schmidt Andrea

Szombat, Szeged, Széchenyi tér
8.00: Gyülekezővel egybekötött oldtimer-kiállítás a Széchenyi téren, a Hungarikum Fesztiválon. 18.00 óráig tartanak a continental oldtimerfutamok. Közben a Széchenyi téren játékos családi programokkal, vetélkedőkkel, ügyességi feladatokkal várják a közönséget. 18.00 órakor kezdődik az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadó.

Vasárnap, Szeged, Széchenyi tér
9.00: Az oldtimer gyorsulási versenyen induló autók és sofőrjeik látványos bemutatkozásával kezdődik a nap. 10.00 órától oldtimer gyorsulási verseny selejtezőfutama, 10.30: az oldtimer gyorsulási verseny elődöntője, 11.30: az autótörténeti „Akkor és most" futamai, 14.00: az oldtimer gyorsulási verseny döntője, 14.30: eredményhirdetés és ünnepélyes díjátadó.

VI. Hungarikum Fesztivál
Péntek, Szeged, Széchenyi tér
10.00: Oldtimer-kiállítással kezdődik a nap. 16.00 órától fellép a tápéi Török József Hagyományőrző Együttes, majd a Dél-alföldi Harmonikabarátok Klubja. 18.30-kor a Pavane Táncegyüttes Évszázadok táncai műsorát láthatják. 20.00 órától Retro Magyar Estre mulathatnak az Útközband közreműködésével.

Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Szombat, Szeged, Széchenyi tér
8.00: Oldtimer-felvonulással indul a nap, majd 11.00 órától solymászbemutatón vehetnek részt. 14.00 és 17.00 óra között a véradókat várják a Lipóti Pékségben. 15.00 és 18.00 órakor újra solymászbemutató lesz, 16.00 órától az Oroszlánszív történelmi bemutatót láthatják. 17.00 órától a sándorfalvi Budai Sándor Citerazenekar műsorát hallhatják. 20.30-tól a Szegedi Nemzeti Színház művészei Fényes Szabolcs slágereivel szórakoztatják a közönséget.

Vasárnap, Szeged, Széchenyi tér
9.00: A veteránautók kiállítása után 15.00-kor magyar kutyafajtákkal ismerkedhetnek meg. 17.00 órától fellép a tápéi Török József Hagyományőrző Együttes, a Fonó Táncegyüttes és a Bácska Banda. 20.00 órától Herczku Ágnes és Sinha Róbert zenél.

Péntek–vasárnap, Szeged, Szent István téri víztorony
10.00–18.00 óráig mindennap megtekinthető Bánffi István szegedi szikvízkészítő mester szikvíztörténeti kiállítása, belépőjegy vásárlásával.

II. Szegedi XCO és kerékpáros családi hétvége
Szombat–vasárnap, Szeged, Eko park
9.00: Szombaton és vasárnap egész napos kerékpáros családi és sportprogramokkal várják az érdeklődőket az Eko Parkban. Szombaton 17.00 óráig lesz kerékpáros ügyességi pálya gyerekeknek, terepkerékpár-verseny, kerékpáros KRESZ-totó, kerékpáros sportágak bemutatkozása: országúti, MTB XCO, MTB maraton és kerékpáros sportbemutatók: Trial, BMX Flatland, Dirt, valamint reggel induló kerékpáros és gyalogos teljesítménytúra a gáton és a vasárnapi XCO-pálya egyes szakaszain. 10.00–17.00 óráig járhatják be a vasárnapi verseny pályáját, és nevezhetnek az XCO-versenyre.

Fotó: SZKSC
Fotó: SZKSC

Vasárnap 16.00 óráig tart a program. 10.00 óráig pályabejárás, 10.00 órakor a 35 kilométeres gyalogos és kerékpáros teljesítménytúra kezdődik. 10.00–12.00 óráig gyermek- és utánpótlásversenyek, 13.00–15.30-ig felnőttfutamok. 16.00-kor eredményhirdetés. A vasárnapi XC-verseny első három helyezettje érmet, minden 15 év alatti versenyző emléklapot kap. Az egyes kategóriák első helyezettjeit megajándékozzák a Szeged XC egyedi, győztes mezével. Nevezési díj a versenyekre és a teljesítménytúrára egységesen 2500 forint, amely tartalmazza a versenyen való részvételt, az ajándékcsomagot, egy jó nagy szelet pizzát és belépőt a Csúsziki kalandpályára. Minden egyéb program ingyenes.

Dinnyenap
Szombat, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
10.30: Terelési bemutatóval és hagyományos birkafejéssel kezdődik a program. 11.30-kor és 14.30-kor honfoglalás kori lovas bemutatót láthatnak, 12.00 órától dinnyeszobrokat készítenek, és kóstolóval is várják a vendégeket a Skanzenben. Eközben alföldi népzenét hallgathatnak az eperfák tövében. 13.00 órakor kezdődik a dinnyesúlysaccolás és 13.30-kor a dinnyeevő verseny. 14.00 órakor vásári komédia veszi kezdetét.

Családi nap
Szombat, Szeged, Napsugaras Tájház
16.00: Kézműves-foglalkozás, népi ügyességi játékok, 17.30-tól a Grimm-busz Színház előadása, 18.30-tól Szalma Imréné mesemondó előadása, és 19.30-tól a Kender zenekar koncertje várja az érdeklődőket. Belépőjegy: 300 forint.

VI. Poet-találkozó
Szombat, Szeged, Millenniumi kávéház
18.00: A Poet Antológia bemutatása felolvasásokkal és egy kis zenés összeállítással. Az este folyamán dedikálnak, és lesz szabad felolvasás is.

Zs kategóriás filmek
Péntek, Szeged, ZERO Art Cafe
21.00: TalizMan's-koncert. A zenekar 1998-ban alakult Sándorfalván. Tagjai a régi és persze örök rock klasszikusain nőttek fel, így a zenekar stílusát is főként ez határozza meg.
23.00: Karaokeparti Bozóki Magdival.

Megyejáró Fesztivál
Péntek, Szentes, Nyári Szabadtéri Fesztivál
Este nyolctól néptáncműsor, fellép a baszk Udaberri Néptánc Együttes és a lengyel Sadeczoki Ifjúsági Néptánc Együttes. Belépődíj 500 forint.

Hangfürdő Algyőn
Szombat, Borbála Fürdő
Este nyolctól éjfélig Hangfürdő lesz Wilk Halinával. Jegyár 900 forint.

Ősmagyar nap
Szombat, Kiszombor, Kukorica útvesztő
14 órától vendégeink a Maros Kara Tíz és A Puszta Tüzének Őrzői. Lehetőség nyílik hétpróbázásra, jurtákba betekintésre, íjászkodásra.
18 órától – Az Ősök Útja Szellemi Ösvény képviselője: Majercsik János Oguz részvételével tűzugrás dobolással kísérve, azoknak, akik kiérkeztek a labirintusból.
Éjszaka búcsútábortűz.

Széttáncolt cipellők
Szombat, Makó, Hagymaház szabadtéri színpada
Este fél kilenctől fellép a Coincidance csoport: ír táncjáték az egész családnak. Jegyek 1000, 700 és 450 forintért válthatók.


Orgonahangok
Vasárnap, Szeged, új zsinagóga
Kezdés 10.45-kor.

Ördögfű zenekar koncertje
Vasárnap, Makó, Zenepavilon
Este hétkor kezdődik az az időutazás, amely alatt a magyar népzenétől a közönség eljut az ázsiai sámán népzenéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a Hungarikum Fesztivál a Széchenyi téren

Csütörtökön délután megnyílt a VI. Hungarikum Fesztivál a szegedi Széchenyi téren. Tovább olvasom