Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Andié a kétszázezredik diákhitel

A szegedi Gajdács Andrea adta be a kétszázezredik diákhitel-igénylést – tegnap vendégül látták és megajándékozták Budapesten.
Andrea és a nyerő igénylőlap. Fotó: Schmidt Andrea
– Először nem akartam elhinni, hogy én vagyok a kétszázezredik igénylő. Azt hittem a barátaim tréfálnak meg – számol be Gaj-
dács Andrea a pillanatról, amikor felhívták a Diákhitel Központ Rt.-től. A harmincegy éves nő elsőéves az SZTE Juhász Gyula Tanárképző Főiskola pedagógia szakán, levelező tagozaton. Jelenleg a Magyar Posta Rt.-nél dolgozik személyi értékesítőként, így a nappali tagozat szóba sem jöhetett.

– Félévente nyolcvanezer forintos tandíjat kell fizetnem, valamint angoltanfolyamra fogok járni, hiszen nyelvvizsga nélkül nincsen diploma. A fizetésem elegendő lenne ezek fedezésére, de a megszokott életszínvonalam fenntartásához már kevés – meséli Andrea. – Havi harmincezer forintot igényeltem, félévenkénti egy összegben való utalással – mondja.

A húgával él saját lakásukban, mint mondja, önellátók. Mindent ők fizetnek, a szüleik segítségét a legritkább esetben veszik igénybe, ezért Andrea átlagosan havi százezer forintot költ. Mivel rendelkezik állandó munkahellyel, más jellegű hitelekre is jogosult lenne, de miután tájékozódott a lehetőségekről, a diákhitelt tartotta a legjobb megoldásnak. – Ez bármilyen személyi kölcsönnél kedvezőbb, de a fő érv az volt, hogy a törlesztést elég az iskola befejeztével elkezdenem. Addig még négy év van hátra – mondja.

Andreát tegnap Budapestre invitálta a Diákhitel Rt., ahol Csillag Tamás vezérigazgatótól egy hónapnyi vissza nem térítendő diákhitelt vehetett át – vásárlási utalvány formájában. – Azt hiszem, ebből a pénzből valami klassz kis bútort veszek. Egy fotel pont jól jön – mondja Gajdács Andrea, aki szemlátomást örül a nem várt szerencsének.

Kiss Gábor Gergő
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkozása: szájakrobata

Először járt Magyarországon, és azonnal a közönség kedvence lett a német Art of Mouth. A… Tovább olvasom