Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Anett és Szabolcs megtáncoltatja szüleit

Dagadó mellel mutatta be Szerencsés Gyula színötös gyermekeit lapunk fotózásán. Anettnek és Szabolcsnak nem csak a neve, eddigi élete is szerencsés: sikeresen táncolnak, és a kemény tanulás mellé belefér idejükbe az önfeledt játék is.
Az édesapának csibéi menedzselése a szenvedélye. Fotó: Frank Yvette
Szerencsés Szabolcs a szegedi Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolában végezte a harmadik osztályt, nővére, Anett pedig a hetediket – színötösre. Mind a ketten verseny- és társastáncolnak, Szabolcs kedvence a csacsacsa és szamba. Nem régóta táncol, de nagyon élvezi, csinos partnere az osztálytársa, Anna. Ha nem táncol, a fiú szívesen rajzol vagy barkácsol. Az ifjú ezermester segít édesapjának hajót sikálni is, nem csak a hajózásban és a vízisíelésben jeleskedik. A szokványos felnőttkérdést, hogy mi lesz, ha nagy lesz, kedvesen elhárítja. Azt viszont már biztosan tudja, hogy édesapa lenni szeretne, és magához hasonlóan sok mindent kipróbáltatna a gyerekeivel.

Anett határozottan elképzelte már a jövőjét. A Ságvári gimnázium német szakán tanulna tovább, azután az egyetemen folytatná. Tánctanár és ügyvéd lesz.
– Sok munka árán mind a kettő sikerülhet együtt – mondja céltudatosan.

Villámkérdés – villámválasz

Kedvenc tantárgy?
Anett: magyar, német; Szabolcs: rajz.
Kedvenc étel?
Anett: tengeri hal; Szabolcs: rántott sajt.
Kedvenc ital?
Anett: ásványvíz; Szabolcs: házi limonádé.
Kedvenc sorozat?
Anett: Csacska angyal; Szabolcs: Discovery autós sorozatai.
Kedvenc sport?
Anett: tánc; Szabolcs: tánc, vízisí.
Kedvenc színész?
Anett: Hilary Duff; Szabolcs: -.  
A Szerencsés szülőknek nem lehet panaszuk: a gyerekek tudják a dolgukat. Édesanyjukról elárulták, most is dolgozik. Édesapjuknak, Szerencsés Gyulának pedig a munka mellett a „csibéi" menedzselése a legfőbb kedvtelése. – Tesómmal menetrendet írtunk a nyárra. Reggeltől estig betábláztuk, mikor hová megyünk. Szerepel benne könyvtár, strandolás, táncedzés.

– Készülünk az őszi versenyre, arra gyakorolunk a partneremmel önszorgalomból. Lépéssorokat, figurákat állítunk össze – közli Anett. Tűkön ül, fél, hogy elkésik az edzésről.

– Kitűnő fantáziával önálló koreográfiát talál ki, a zenéket is maga válogatja – magyarázza lánya sietős válaszait édesapja. – A gyerekek bennünket is megtáncoltatnak otthont, annyi energiájuk marad az órák után. Anett versmondó, német- és biológiaversenyen is kiváló eredménnyel megállja a helyét. Az iskolában a magyart, történelmet, kémiát és a németet szereti, és tudja is mindet, magas szinten. A gyakorló iskola hajtós, kemények a számonkérések, de Anett briliánsan veszi az akadályokat. Az évértékeléskor büszkén hallgattam, amikor az osztályfőnök elmondta, hogy egyetlen csont nélküli kitűnő volt: Anett. A bizonyítványért jutalmul úszómedencét építek nekik a kertben. Már majdnem kész.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Halász Miklós

Hatvanesztendős korában váratlanul elhunyt Halász Miklós Táncsics Mihály-díjas újságíró. Lapunk… Tovább olvasom