Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Angyal segíti az újszülöttmentőket

Csongrád megye - Több száz pályázó közül egy szegedi nő lett az ország három főállású angyalának egyike. Sütő Zsanett egy évig segíti az Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány munkáját, fizetését pedig az egyik mobilcég állja.
Idén is meghirdette főállású angyal programját a Vodafone. Három pályázónak adják meg a lehetőséget, hogy egy éven keresztül az általuk választott civilszervezetnél dolgozva megvalósítsák saját közhasznú projektjüket. Az angyalok bérét a cég állja, így amellett, hogy egy értékes munkaerővel gazdagodik a kiválasztott szervezet, még pénzbe sem kerül. Egyikük a szegedi Sütő Zsanett, aki a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot segíti majd.

Sütő Zsanett angyal. Mindenféle értelenben.
Sütő Zsanett angyal. Mindenféle értelenben.


– Nemrégiben olvastam az újszülöttmentőkről, és nagyon megdöbbentett a helyzetük – kezdte mesélni történetét a 30 éves nő. – Megérintett, hogy az alapítvány vezetője nem azért vett fel hitelt, hogy fejlesszenek vagy bővítsenek, hanem azért, hogy tankolni tudják a mentőautót, amellyel újszülöttek életét mentik meg. Így amikor elolvastam a pályázati kiírást, egyből ők jutottak eszembe, mint akiket szívesen segítenék.

Zsanett meglehetősen későn kezdett neki a munkának: két héttel a kiírás lezárása előtt fogott hozzá projektjéhez, miközben a többiek már javában gyűjtötték a voksokat. A pályázat ugyanis nyilvános volt: a Facebookra töltötték fel a jelentkezők a projektjeiket, és ezekre kellett szavazatokat gyűjteni. Nagy hátrányt jelentett tehát, hogy mindössze feleannyi ideje volt propagálnia magát, mint a többieknek, több mint 200 pályamunkából azonban végül a második legtöbb támogatót mégis az övé szerezte meg. A három legtöbb szavazatot gyűjtött pályázó mellé a mobilcég további hetet választott ki, a tíz döntőst pedig a múlt héten állásinterjúra hívták. Közülük hárman kapták meg ezt a munkát.

Saját cégét hagyja ott

Zsanett saját cégét hagyja ott a következő egy évre, két társára bízza az ügyvitelt, hiszen az alapítványnál főállású munkatárs lesz. – Nem érzem ezt áldozatnak – mondta. – Ha majd egyszer visszagondolok az életemre, biztos vagyok benne, hogy ez a munka lesz az, amire azt mondom, hogy a legnagyobb sikerem volt.

Az újszülöttmentők angyala szeptembertől kommunikációs és marketingfeladatokat lát majd el, rendezvényeket szervez, valamint segít a kapcsolatépítésben, az adománygyűjtésben és önkéntesek toborzásában. Úgy tervezi, ha sikeresen végzi munkáját, a szolgálat ismertsége jelentősen megnő, nagyszámú támogatói és önkéntes bázissal rendelkezik, működése zavartalan lesz, és már egy új mentőautóra gyűlik majd a pénz. Pintér Sándor szerint ugyan minden probléma biztosan nem lesz megoldható egy év alatt, de a folyamatot mindenképpen el lehet indítani.

– Nekünk főnyeremény és hatalmas áldás az angyali munkatárs – fogalmazott a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke. – A leghasznosabb munkát az adománygyűjtésben tudja majd végezni, de számos más tervünk is van. Nagy szükség lenne például olyan összejövetelek megszervezésére, ahol a mentett gyerekek szülei találkozhatnak. De szeretnénk várandós anyáknak is időnként megbeszéléseket szervezni, és a koraszülött-ellátásban részt vevőknek is kellenének továbbképzések, amihez meg kell még találni az anyagi forrást. Három éven belül mindenképpen le kell cserélni a mentőautó berendezését is – ezt a beruházást is elindítja majd a következő egy évben.

Olvasóink írták

 • 7. Morpheus_RexXx 2012. július 05. 13:51
  „Tömjén és reklám.. minket is meghatott a helyzetük. Segítjük is a gyűjtéseket.. pl. önkéntesként ingyen a családból. Tudom, nehéz manapság 1 éves távlatban munkát találni.. de ingyen nem vállalta? :)
  Az angyalokat alig lehet észrevenni, kivéve ha cselekszenek.. önként, szívből, haszon nélkül..”
 • 6. Szurkoló 2012. július 04. 13:19
  „Jaj de jó!
  Én is csatlakozom a gratulálók táborához!
  Sikeres együttműködést kívánok Önöknek!”
 • 5. Szücsiii 2012. július 04. 11:07
  „Gratulálok a hölgynek.”
 • 4. CsengeleMSN 2012. július 04. 09:19
  „Önkéntesnek lehet-e jelentkezni újszülött mentőnek a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványhoz?”
 • 3. Stevvve 2012. július 04. 09:12
  „Gratulálok, kedves Zsanett, és sok sikert kívánok!

  Mi a különböző rendezvényeken mindig támogatjuk őket, a gyerekeknek inkább lufit "veszünk" az alapítványtól, mint vattacukrot.”
 • 2. pici-ildi 2012. július 04. 07:35
  „SOK SIKERT AZ UJ MUNKAKÖRHÖZ. ÉS TOVÁBBÁ LELKIISMERETES HIVATÁSTUDATOT. GRATULÁLOK.”
 • 1. CsengeleMSN 2012. július 04. 06:44
  „akárki jelentkezhet újszülöttmentőnek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arabsakkozó-ügy: a két gyanúsított tagadta a bűncselekmény elkövetését

Az ügyészség a következő időszakban szakértői véleményeket vár, melyeket összevetnek a vallomásokkal. Tovább olvasom