Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Angyal segíti az újszülöttmentőket

Csongrád megye - Munkába állt az újszülöttmentőket segítő főállású angyal. Sütő Zsanett hivatalosan szeptember elsejétől segíti a szolgálatot, de már két hónapja aktív tagja a csapatnak. Önkénteseket toboroz, támogatókat szerez, és önálló rendezvényeket szervez.
Bár hivatalosan szeptembertől állt munkába, már a nyáron aktívan segítette a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat munkáját egy főállású angyal. Mint azt korábban megírtuk, a Vodafone Magyarország Alapítvány három pályázónak adta meg a lehetőséget, hogy egy éven keresztül az általuk kiválasztott civilszervezetnél dolgozva megvalósítsák saját közhasznú projektjüket. A főmunkaidős új munkatársak bérét a cég fizeti. A szegedi Sütő Zsanett annyira komolyan vette feladatát, hogy meg sem várta, hogy munkaviszonya megkezdődjön.

– A közös munka már akkor megindult, amikor összeraktuk a pályázatot. A nyári rendezvényeken pedig mindenképpen aktívan részt akartam venni, hiszen ilyenkor folynak az adománygyűjtések – mondta a fiatal nő, aki saját vállalkozását hagyta ott egy évre az újszülöttmentők támogatásáért.

Pintér Sándor professzor és Sütő Zsanett is a legkisebbekért küzd – csak más eszközökkel. Fotó: Frank Yvette
Pintér Sándor professzor és Sütő Zsanett is a legkisebbekért küzd – csak más eszközökkel. Fotó: Frank Yvette

Elsősorban marketing- és kommunikációs feladatokat lát el, de gyakorlatilag mindenben segít, ahol tud.

– Mi a mentéshez értünk, másra sem időnk, sem megfelelő tudásunk nincs – fogalmazott Pintér Sándor kuratóriumi elnök, aki szerint igazi kincset kaptak angyalukkal. Két hónap alatt 20 új önkéntest szerzett az alapítványnak, akiket nemcsak irányít, példát is mutat nekik. – Ő is ott áll a mentőautónál, és aktívan részt vesz az adománygyűjtésben – mesélte a professzor.

Zsanett emellett felkarolta az alapítvány Facebook-oldalát is, ami szintén olyan csatorna, amelynek lehetőségeit eddig nem használták ki igazán. Ennek köszönhetően csatlakozott hozzájuk több új önkéntes és támogató is – például egy egyéni vállalkozó, aki minden eladott terméke után egy bizonyos összeggel támogatja a szolgálatot.

– Szeretném a honlapot is átalakíttatni, és azon online bankkártyás adományozási módot lehetővé tenni. Hamarosan az Adhat Vonal révén adománygyűjtő hívószámot kapunk, amelynek felhívásával szintén az alapítványt lehet majd támogatni. Az egyik legfontosabb feladat pedig bázist szerezni. Jelenleg a professzor úr klinikai szobája az egyetlen, ahol össze tudunk ülni egy-egy megbeszélésre, az alapítvány ugyanis nem rendelkezik saját irodával. A helyiség az önkéntesek összehívására, előadások tartására azonban nem alkalmas – sorolta terveit Zsanett. Napi 8 órás munkaidejét, sőt annál többet is kitesz az a háttérmunka, amelyet végez. Ami elengedhetetlen és amire eddig az alapítvány önkénteseinek nem volt idejük. Jövő tavaszra pedig több önálló rendezvényt is szeretne szervezni a szegedi újszülöttmentőknek.

– Jelenleg 20 millió forintos mínuszban vagyunk, amelyből 5 millió a kölcsön – mondta el Pintér professzor. – Szomorú, de én minden kiadást benzinben mérek, így még a nyár folyamán kapott napernyő, megállító tábla, sőt a lufikötöző madzag is hatalmas segítség. Apróságnak tűnhet, de nekünk ez is nagyon sokat számít, hiszen nem kell érte pénzt adni. Hisszük, hogy ezek a kis lépések és a jövőbeni terveink összeadódva hozzájárulnak ahhoz, hogy az alapítvány végre anyagilag is egyenesbe jöjjön.

Olvasóink írták

 • 10. vogyo60 2012. szeptember 15. 09:07
  „"9. szegedivagyok 2012.09.14. 10:44

  Azért nem kell elájulni egy ilyen cikket olvasva.Ha szétnéznénk az alapítvány könyvelésében találnánk érdekes dolgokat.Bizony a szép sárga autó, a hangzatos szolgenek mögött van ez, az. Lehet felháborodni azért amit írtam, de így van."

  Nagy valószínűséggel nem tudod mit beszélsz.Alapból lehúzol olyan dolgot amit nem ismersz.”
 • 9. szegedivagyok 2012. szeptember 14. 10:44
  „Azért nem kell elájulni egy ilyen cikket olvasva.Ha szétnéznénk az alapítvány könyvelésében találnánk érdekes dolgokat.Bizony a szép sárga autó, a hangzatos szolgenek mögött van ez, az. Lehet felháborodni azért amit írtam, de így van.”
 • 8. heró 2012. szeptember 13. 09:31
  „Szeptember 16.-án a Sándorfalvi búcsúban kint lesz a fent nevezett támogató vállalkozó! Keressétek Evangelin vattacukrot! Mi nagyon komolyan gondoljuk a segítséget, és szerény képességeinkhez mérten támogatjuk a Szolgálatot! Reméljük ezzel a kezdeményezéssel valamit elindítunk, és egyre többen csatlakoznak! Nem kell milliós tételekre gondolni, hisz " Sok kicsi... sok picit MENT!!!!”
 • 7. kakoszeged 2012. szeptember 13. 08:46
  „4. valakilajos2 2012.09.12. 15:47
  ...nem lehet, hogy a bácsinak jobbra- a kislánynak meg balra van csúcsfeje?... :D”
 • 6. SP 2012. szeptember 12. 18:35
  „Fotó: Frank Yvette !!!!!!!!!!!”
 • 5. ossian33 2012. szeptember 12. 17:20
  „2. baloghkatica 2012.09.12. 10:15
  Félreértesz, nem arra a költségre gondoltam!! hanem amit a kuratórium tagjai tiszteletdíjként "kiérdemelnek", meg a reklámcélokra elszámolt irreálisan magas telefon, papír, meg benzinköltségre. Emlékezz csak vissza pl. a kis Blázsik Patrik esetére! Az összegyűlt 1 millióból csak 230 ezer Ft-ot kapott!”
 • 4. valakilajos2 2012. szeptember 12. 15:47
  „Torz kép már megint!!! komolyan nem értem.... iszonyat ez a fotó. nem lát ez a fotós??? miért van az, hogy más újságokban normális képek vannak???? kedves Frank Yvette! kérem ne ilyen képet csináljon, már nem az első, hogy a fejek nem természetesek. művészkedésnek a kiállításokat ajánlom. borzasztó.”
 • 3. Cilkó 2012. szeptember 12. 10:59
  „Sok sikert kívánok az alapítványnak és az oly sok névtelen mellékállású angyalnak is, akik főállásuk mellett szívvel lélekkel névtelenül szabadidejükben segítik az alapítvány működését.”
 • 2. baloghkatica 2012. szeptember 12. 10:15
  „Az újszülött életmentő autós alapítványok is nehezen működnek, de az adó 1% és az állami normatíva talán biztonságosabbá teszi a működésüket, mint a ´mezei´ - nem állami szervek kérésére létrejött - szervezetekét. Asszem 7 régióban működik 1-1 ilyen mentőállomásból kiszakadt - messzemenőkig nemes célú - szervezet.

  A sárga kocsis mentőautó benzinnel megy és orvosokat szállít, így a munkabérükre, és a benzinre költik az adományokat. Ez nem működési költség, hanem a célok eléréséhez szükséges szakmai feladat! A tevékenységet alapból pedig az OEP finanszírozza!

  Ettől függetlenül gördülékeny és sikeres munkát kívánok!”
 • 1. ossian33 2012. szeptember 12. 08:30
  „"... alapítványt lehet majd támogatni"
  Hát ez az! Nem vonom kétségbe az alapítvány nemes, segítő szándékát, de az alapítványt támogatjuk, vagy a rászorulót ? Sajnos egyes alapítványok kissé lejáratták magukat, azzal, h a befolyt összegeket nem arra fordították, amire gyűjtöttek, hanem 80 %-ban saját, irreálisan magas "költségeiket " fedezték. (amire egyébként törvényes joguk volt, vagy van is még) Nem bántok senkit, de meggondolom, kinek adakozok.
  Egyébként kitartást, sikeres működést kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közellenségnek érzik magukat a kerékpárosok

Egy óra alatt tucatnyi biciklist büntettek meg az Anna-kútnál. Tovább olvasom