Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Angyalarcok a Tabánból

Szeged - Vízfestékkel, temperával, filctollal, grafittal, anilinnel készült alkotások, agyag kisplasztikák is láthatók az Angyalarcok című kiállításon a szegedi felsővárosi minorita templomban.
Összesen 72 festészet-grafika tanszakos diák mutatja be munkáját a tárlaton a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából, az előképzőtől az ötödik évfolyamig.

– A tananyag része a bibliai jelenetek illusztrációja. A fő feladatunk az volt, hogy segítsük a kreativitást, és az alkotáson keresztül fejlesszük a problémamegoldó gondolkodást. A gyerekcsoportok feladatai életkori sajátosságaikat figyelembe véve lettek összeállítva – mondta Wittmanné Zelei Rózsa felkészítő tanár. Az iskola hitoktatói bátorították őket, hogy jelenjenek meg városi szinten, és a felsővárosi templomban szívesen fogadták a tárlatot.

Angyalarcok a Tabánból. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A gyerekek kis csoportja bemutatta lapunknak a műveket. Csanádi Balázs kicsit ki akart lógni a sorból, ezért egy Michelangelo-portréból Józsefet festette meg pásztorbottal. Makári Boglárka Andrej Rubljov orosz ikonfestő Vlagyimiri Istenanya című képéből indult el, Marschalek Tamás a teremtést ábrázolta, ahogy egy tenyérből kifolyó homokból ember formálódik. Kovács Andrea az egyik legügyesebb csuhéfigura-készítő: csoportmunkában társaival betlehemi színpadi díszletet alkotott. A kiállítás március 1-jéig tekinthető meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panasznapot tart ma a közszféra

A Közszolgálati Dolgozók Demonstrációs és Sztrájkbizottsága (Közdemosz) Közpanasz címmel panasznapot tart ma 10-től 18 óráig a pesti Vértanúk terén. Tovább olvasom