Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Angyalszárny nyuszifülből

Szeged - Retikül, kalap, angyalszárny, sellőfarok – többek között ezeket a kiegészítőket készítette már el a szegedi Tompai Marianna virágból. A rózsából, liliomból, orchideából kreált öltözékeket modelleken fotóztatja le. Munkáira több külföldi cég is felfigyelt.
– Hatalmas a természet palettája, csak egy hozzáértő tudja pontosan, mely növényeket használhatja fel a munkáihoz – vallja a szegedi Tompai Marianna, aki az országban egyedülálló dolgot eszelt ki: ruhákat készít – élő virágokból. A 25 éves lány vallja: ehhez a munkához elengedhetetlenül fontos az anyagismeret. Ez a készség nála évről évre tökéletesedett. Mára pontosan tudja, melyek azok a növények, amelyek kibírnak egy fotózást.

– A virágok inspiráló hatással vannak rám. Kezdetben csak kedvtelésből készítettem díszeket. Az első egy angyalszárny volt, amit az indiai barátnőm gyönyörű kislányán örökített meg Buknicz Tímea, a tehetséges szegedi fotós – emlékezett vissza Marianna az első közös munkára. A fotó felkerült az internetre, itt figyelt fel rá az Angelface modellügynökség vezetője, aki felkérte a virágkötőt: a modelleknek kreáljon egy-egy virágdekorációt. Egy év alatt majdnem száz szépséget kapott lencsevégre Tímea – Marianna virágaiban. A kreatív lány készített már retikült, kalapot, szárnyakat, sellőfarkat, sőt egy egész kis koktélruhát növényekből. Leggyakrabban a rózsát használja alapanyagul, de liliom, orchidea, borostyán vagy akár nyuszifül is szerepel a palettáján. (Utóbbi arról kapta a nevét, hogy ezüstösen gyapjas levelei tényleg olyanok, mint egy nyuszi füle.)

Marianna minden modellre más stílusú virágruhát kreál. Fotó: Segesvári Csaba
Marianna minden modellre más stílusú virágruhát kreál.
Fotó: Segesvári Csaba

Mint ahogyan egy divattervező, a virágkötő is más stílusú „öltözéket" álmodik a különböző modelleknek. A romantikus típusba tartozóknak – például egy szőke hajú, kék szemű lánynak – biztosan rózsából készít alkalmi, pontosabban egy alkalomra szóló ruhát. Egy vadabb, szexisebb lányt viszont szívesebben „burkol" tollakba és levelekbe.

Webkamerás kötés

Marianna számára egyetlen hétvége sem telik pihenéssel. Ilyenkor fotózzák ugyanis a modelleket. A virágkötő munkáival díszített gyönyörű lányok képeit a tompaiviragszalon.hu weboldalon nézhetik meg az érdeklődők. Az oldal különlegessége, hogy hamarosan ezen keresztül is lehet majd virágot rendelni. A csokrok elkészítését pedig webkamerán követhetjük figyelemmel.

Külföldi felkérések

Több külföldi cég is felfigyelt a tehetséges virágkötő munkáira az interneten. Először egy kenyai vállalat bízta meg: árusítsa különleges tartósított élő virágait. Jelenleg pedig egy angol, egy amerikai és egy román modellügynökségekkel tárgyal. Ők is „virágstylingos" portfóliókészítésre kérték fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Réti Csaba

Szeged - Életének 72. évében csütörtök este elhunyt Réti Csaba operaénekes, Liszt-díjas, érdemes… Tovább olvasom