Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Anita hazatért a Halálsorról

Szeged - Kukacot evett, és pókokkal szemezett az afrikai Botswanában Malya Anita, A sztárok a fejükre estek című TV2-es műsor kvízjátékának nyertese. Az újszegedi gyermekklinika 27 éves ápolónője a celebekhez hasonlóan sátorban lakott a Halálsornak keresztelt részen, egy patak mellett, ahová a vadállatok éjjelente inni jártak.
– Tizennyolc órás út után érkeztem Maunba. Egyedül utaztam, nem kísért senki. Ez azért volt problémás, mert nem beszélek angolul – kezdte élménybeszámolóját a szegedi Malya Anita, aki a TV2 A sztárok a fejükre estek című műsor kvízjátékának nyerteseként elsőként utazhatott Botswanába, hogy hazakísérjen egy kiesett celebet.

Anita igyekezett az utazás minden pillanatát megörökíteni. Fotózott oroszlánt, zebrát, zsiráfot és majmokat is. A szavanna bohócaival közelről is megismerkedhetett. Míg néhányat lencsevégre kapott, a többi majom beosont az autóba, és ellopta a lány szendvicseit. A táborba vezető utat megnehezítette, hogy Anita érkezése előtt esett az eső. S mint ahogyan a műsor szereplői, a szegedi lány és idegenvezetői is többször elakadtak a hatalmas sárban.

Ajándék: Anita (középen) Liptai Klaudiával és Kovács Áronnal. Fotó: TV2
Ajándék: Anita (középen) Liptai Klaudiával és Kovács Áronnal.
Fotó: TV2

– Csütörtök este értünk a táborba. A stáb a celebek sátrától néhány méterre, a „Halálsoron" lakott. Azért nevezték így, mert a sátrakat egy patak mellé húzták fel, ahová a bivalyok éjszakánként rendszeresen inni jártak. Többek között ezért sem volt szabad éjjel tizenegy után egyedül a tábor körül bóklászni – mondta Anita, aki esténként majom- és hiénahangokra hajtotta álomra a fejét. Legjobban nem attól félt, hogy oroszlánok reggelijeként végzi. Mielőtt elutazott, lapunknak elárulta, a pókoktól viszolyog. Rémálma valóra vált: a nyaralás második napján egy pókkal szemezett a vécében. A rémséges ízeltlábútól az egyik műsorvezető, Kovács Áron mentette meg.

Anita a műsorban szereplő sztárok közül csak eggyel találkozhatott: hazakísérte az első kiesőt, Csősz Boglárkát. Tegnap délelőtt értek Budapestre.

Kulisszatitkok

A közel negyvenfős TV2-s stáb tagjai – a celebekhez hasonlóan – sátrakban laknak Afrikában. Húsz helybeli gondoskodik róluk. A férfiak vizet hordanak, a nők mosnak és főznek rájuk. Legtöbbször a magyarok szája íze szerint készítik az ételeket, így Anita disznó- és marhapörköltet vacsorázott. De kóstolt lépet és szárított kukacokat is, amelyekből az egyik feladatban a sztároknak is falatozniuk kellett. Beszélgetett Frei Tamással, a műsor készítői pedig a kulisszatitkokba is beavatták – többek között a közvetítőkocsiban is szétnézhetett. A szegedi lány élete nagy kalandjának tekinti az afrikai utat. Negatív élményként csak annyit említett, hogy hazafelé 10 órát kellett várnia a johannesburgi repülőtéren.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új városrész a Pick-torony árnyékában

Szeged - Tíz évvel ezelőtt még csak az elhagyott Zalka Máté laktanya, a Fodor szakközépiskola, a… Tovább olvasom