Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Antigoné él, és szeret

Szeged - ˝Gyűlölni nem...˝ című utcaszínházi produkciójában a szentesi Horváth Mihály Gimnázium (HMG) alkalmi társulata az Antigonét idézi meg.
A 24. THEALTER-en – immár többéves hagyományt követve – a HMG friss és egykori végzősei, összesen 17 „ex" a színházi fesztivál ideje alatt hozta létre és mutatja be az előadást.

A Klauzál téren járva jóvoltukból még pár napig a fagyiskelyhek koccanásába és a járókelők beszélgetésébe Szophoklész mondatai vegyülnek – nem klasszikus módon. Modern dalok, ütős fricskák, egy groteszk Zeusz és egy ókorinak kevésbé mondható rockkoncert is az előadás szerves része.

– Bele tudja magát élni a csapat a látszólag tőlük távol álló konfliktushelyzetekbe, így maivá tudják tenni az előadás kérdéseit. Mindennap új elemekkel gazdagodik a bemutató, tehát ma este is más lesz, mint tegnap – mondta a HMG-sek egyik drámatanára. Pádár Zsolt az ókori színház kedvelőinek, de a mai, közéleti eseményekre érzékeny nézőknek is ajánlja az előadást, amely az Antigoné egy híres mondatára rímel: „Gyűlölni nem születtem én, szeretni csak."

A fesztiválon visszatérő vendégek a szentesi gimnazisták. Fotó: Karnok Csaba
A fesztiválon visszatérő vendégek a szentesi gimnazisták. Fotó: Karnok Csaba

Az eddigi előadásokon is felkeltette a város figyelmét ez a gondolat, turistacsoportok, sétálgatók, kicsik és nagyok is meg-megálltak. A vasárnapi bemutatón egy kisfiú hangja csendült Kreón monológjába: – Apa, ők kik? – kérdezte a törökülésben üldögélőkre mutatva. – A nézők – jött gyorsan a válasz. De a kisfiú is a közönség része lehet még: július 22-én a Klauzál téren, 23-án és 24-én pedig a Széchenyi téren 17 órától játsszák előadásukat a HMG-sek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több jármű koccant a nagykörúton

A nagykörút és a Csongrádi sugárút sarkán több autó. A balesetnek egy troli is részese volt, az… Tovább olvasom