Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Anyját védte: saját apjával végzett a 17 éves Lajos

Domaszék - Kétszer hasba szúrta, majd egy nagy betondarabbal fejbe vágta apját a 17 éves V. Lajos. A 41 éves férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A fiút előzetes letartóztatásba helyezték, pedig a környékbeliek elmondása szerint Lajos csak az anyját akarta megvédeni dühöngő apjától.
Tragédiába torkollott egy családi veszekedés csütörtök este egy domaszéki tanyán. A családfő, a 41 éves V. Lajos – a szomszédok elmondása szerint már nem először – ittasan támadt rá feleségére. Korábban egy fejszével esett neki az asszonynak, akinek akkor csak a keze sérült meg.

A végzetes estén a férj vacsorát követelt nejétől, majd nekitámadt. Ütötte a segítségért kiáltó nőt, akinek megfogta a haját, és kirángatta az udvarra. – A sikoltozására ébredt fel alvó 17 éves fiuk. Lajos azonnal az anyja segítségére sietett, akit ekkor már az udvaron vert az apja. Amikor megpróbálta ellökni a férfit, Lajosra támadt – mesélte lapunknak a megtámadott asszony szavaira hivatkozva egy közelben élő, neve elhallgatását kérő szomszéd. Amikor a családfő a ház oldalához szorította a fiát, az felkapott egy keze ügyébe lévő kést, és kétszer apja hasába döfte a pengét. A férfi megtántorodott, elesett, de újra támadt. Amikor már apa és fia is a földön volt, a fiú felkapott egy nagy darab betont, amelyet teljes erejéből apja fejéhez vágott.

Vérfolt emlékeztet a tragédiára a domaszéki tanya udvarán. Fotó: Karnok Csaba
Vérfolt emlékeztet a tragédiára a domaszéki tanya udvarán. Fotó: Karnok Csaba

A Romániából származó család fél éve lakta a tanyát, amelynek tulajdonosa azért fogadta fel őket, hogy az itt élő lovakat, ludakat és a többi állatot gondozzák. Az emberölés után az asszony a tanyatulajdonost hívta fel, aki értesítette a mentőket, de azok már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az anya a szomszédok elmondása szerint össze van törve.

Nagyon aggódik a fiáért, akit a rendőrök még csütörtökön őrizetbe vettek, kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a bíróság vasárnap 30 napra emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelt. Ottjártunkkor a tanyát üresen találtuk, csak az udvaron kószáló gyöngyösök és ludak fogadtak minket.

– Szerteágazó adatgyűjtést végzünk, és a tanúk kihallgatása is folyamatban van. Egy esetleges önvédelemről csak az összes információ begyűjtése után tudunk nyilatkozni. A végső szót az ügyészség és a bíróság mondja majd ki – tájékoztatta lapunkat Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. info 2012. január 11. 18:03
  „7. zsóka 2012.01.09. 22:16 -akik itt véleményt mondunk egyikőnk sem tudja a valóságot csak találgatunk”
 • 32. krisztoballit 2012. január 11. 11:33
  „21. DMagóg

  Persze biztos nagyon szerette, azért ütötte-verte az anyját. Ez egyértelműen a szeretet jele!

  30. Katalenke

  Egy nagyon jó tanács: attól, hogy felismered, ha szembejön az utcán, tudod mi a neve meg az irányítószáma, még NEM ismered (messziről sem)!”
 • 31. Emberségetavilágnak 2012. január 10. 18:08
  „A törött csont összeforr, a duzzanat lelappad, a kék-lila foltok kifakulnak, a zúzódások elmúlnak. A lélek sebei vajon begyógyulnak-e valaha is?
  Három áldozat van, nem egy. A két túlélő a történet igazi vesztese.”
 • 30. Katalenke 2012. január 10. 17:50
  „Kedves oly sokat tudó emberek akik a jogot és a védelmet így fúják!!! Én személy szerint ismertem a srácot és akár hiszitek akár nem köszönni nem tudott és elég pökhendien tudott viselkedni.Az Édesapa egy nagyon jó szándékú ember volt bármi segítség kellet jött és ez vissza is így volt.Tény hogy kifele mást mutat az ember mint egy jó pár pohár után milyen az otthoni viselkedése.Igen sajnos fenn áll a szökés veszélye mert mint tudjuk Romániából jöttek nagyon sanszos hogy e jó lelkű gyerek vissza szökne. Én is nőttem fel ilyen családba de nekem egyszer sem fordult meg a fejemben hogy megöljem a faterom.”
 • 29. deszkás 2012. január 10. 15:13
  „Mondom:felejtsétek már el MA ( tegnap még nem igy volt ) a jogos önvédelem már megengedi a túllépést persze nem határ nélkül! Tehát az erőszaktevőnek is gondolkozni kell mi történik ha visszaütnek? Ezt a vékony mesgyét használták fel eddig is mert általában a megtámadott meglepetésében mire fölméri mi történik akkorra már az erőszak befejeződik,nemhogy mérlegelni tudjon. Szerintem nagyon helyesen.Az hogy "be kell e varrni" a biróság dönti el. Ne felejtsük bárki szabadságát lehet korlátozni 72 óráig. Hogy jó e az más kérdés.A srácnak -szerintem- nagy sansza van,fölmentik.”
 • 28. LukSzkaivoker 2012. január 10. 14:58
  „Hmmm ... akkor ezért kaptam vacsorát tegnap este.”
 • 27. sebajtóbiás 2012. január 10. 13:59
  „Nagyon sajnálom a fiút.
  És sajnos tudom, hogy milyen borzalmas indulatokat képes kiváltani legbelül az ilyen helyzet, pláne, ha hosszú ideje már így volt. Ne ítélje meg senki a fiút, aki nem élt hasonló körülmények közt.”
 • 26. Monthechristo 2012. január 10. 13:25
  „Igen...Én is a srácot sajnálom,mert a hülye apja miatt olyan állapotba jutott hogy ezt a sajnálatos dolgot kellett tennie,sajnos ,mert ez egész további életére ki fog hatni...Rengeteg ilyen gyalázatos apának nem nevezhető állat van még...csak a családi erőszakot valahogy még mindig nem bűntetik kellőképp,pedig ez ártalmasabb !!”
 • 25. Queenmargareth 2012. január 10. 13:07
  „Szegény gyermek, így kezdődik az élete....
  Védekezett és gyilkos lett.Sajnálom.”
 • 24. Qllancs 2012. január 10. 13:06
  „Új Alkotmány : V. cikkeje :
  " Mindenkinek joga van a törvényben meghatározottak szerint a személye, ill. a tulajdona ellen intézett . v . az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához . "
  Remélem a fiúra is ez vonatkozik !”
 • 23. Qllancs 2012. január 10. 12:50
  „" az ital nem erőt ad , ha nem bátorságot . "
  Gyanítom rendeteg család él ilyen körülmények között !.”
 • 22. klj-54 2012. január 10. 12:40
  „21. DMagóg
  Kaukázusi krétakőr:(”
 • 21. DMagóg 2012. január 10. 12:20
  „Bármilyen is volt az apa viselkedése, apjaként még szerethette is Őt! Miért? Mert az apja volt! A sors kegyetlensége, hogy ilyen apa jutott neki, de mégis elsődlegesen az apja, másodlagos a viselkedése.

  Kegyetlen helyzet az egyik szülő életének megmentése a másik szülő élete árán. Ez már maga is hatalmas büntetés a számára. Lehet csűrni-csavarni, ám igazságot szolgáltatni?”
 • 20. Büfékocsi 2012. január 10. 12:01
  „A magyar jogrendet, és persze ezt a remek magyar rendőrséget sem értem. Miért kellett ezt a szerencsétlen gyereket azonnal leültetni? Fennáll a szökés veszélye, vagy az, hogy nem fog együttműködni a hatóságokkal? Kicsi rá az esély! Az viszont így a cikk infói alapján megállapítható, hogy nem egy bűnöző életmódot folytató, és többszörösen büntetett előéletű személy követte el az apagyilkosságot.
  A magyar jogrend másik oldalról pedig még előzetesbe sem helyezi az olyan bűnöző életmódot folytató, büntetett előéletű és visszaeső személyeket, akik rendszeresen zaklatnak konkrét személyeket bűncselekményeikkel, amelyeket akár többször követnek el egymás után, akár többed magukkal. Mert ott esetleg római származású polgárokról van szó, esetleg az a különbség, és az aránytalan kettős mérce oka?
  Ugyanakkor tudok olyan gyilkosságról, amit szintén egy római származású fiatalember követett el itt lázárhelyen. Egy kocsmában hirtelen felindulásból, jóformán puszta kézzel agyonvert, egy rövid szóváltást követően egy hajléktalant, aki röviddel ezután bele is halt a támadó ütése okozta sérülésbe. Csupán 4 évre(emberölés könyörgöm!)ítélték, de 3 év letöltése után jó magaviselet miatt kiengedték a börtönből.
  Ezek után imádkozzon mindenki saját vallása szerint, hogy semmilyen formában ne kerüljön kapcsolatba a ezzel a rendőrséggel. Mert abból sok esetben az vétlennek, az áldozatnak van a legkevesebb előnye.”
 • 19. info 2012. január 10. 11:40
  „Ja, még valamit, a napokban láttam a tv-ben, hogy autólopásért 30 évet kapott az ember, itt vajon mennyit?”
 • 18. info 2012. január 10. 11:38
  „Ha önvédelem, egyet is elég lett volna szúrni, s talán futni...........de itt már szerintem nem ez az első galiba a ´család életében, minek iszik aki hülye tőle, azt hisz ha átjönnek szűkebb hazánkba, itt mindent lehet! Hát nem! Ezt csak ők tudják hogyan történt.”
 • 17. Timike74 2012. január 10. 11:28
  „16! Kikérem magamnak az állatok nevében! Ők így nem viselkednek!
  Egyébként igazad van!”
 • 16. igazságkereső 2012. január 10. 11:10
  „Ez van akkor, amikor a hatóság nem mer, vagy nem akar időben intézkedni az ilyen állatok időben történő megfékezésére! Egy védtelen nő, egy védtelen gyermek mi mást is tudott volna tenni e szörnyű ember ellen?”
 • 15. klj-54 2012. január 10. 11:09
  „9. W666W
  Amikor elfogynak az érvek jön a másik személyének a fikázása:(”
 • 14. tóninéni 2012. január 10. 10:58
  „Deszkás! Ugye Te sem gondolod komolyan , hogy egy romániából ide települt majd éppen a mentők tel: számát jegyzi meg ? Én egy tűzesthez ,idegességemben a rendőrséget hívtam :-( .A jogszabályok mint előbb olvashattuk , csak nálunk nem egyértelműek ebben a bűnesetben .Lásd Amerikában a nő egy önvédelmi fegyverrel le terítette a betörőt.Véleményem szerint a mi jog rendszerünk ,egy" úri huncutság ".Taktikázás , melyik félből mit lehet le nyúzni.A fiúnak kitartás ,az anyának lelki meg nyugvást kívánok .Tegyük fel szavazásra,lássuk kik állnak a fiú melett???”
33 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos mérgű skorpió lapult a bőröndben

Veszélyes potyautassal tért haza Puerto Ricó-i nyaralásából egy szegedi házaspár: az asszony bőröndjében egy skorpió lapult - halálos mérgű fajtáról van szó, a Szegedi Vadasparkba került.
Tovább olvasom