Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 7°C Még több cikk.

Anyját verte össze a fiú

Sándorfalva - Rendre összeveszett idős anyjával egy középkorú férfi Sándorfalván – az alkohol és a pénz miatt. A sorozatos vita és ütleg odáig fajult, hogy a 71 éves nénit szerda délután életveszélyes sérülésekkel szállították a szegedi klinikára.
Brutális ökölcsapásokkal verte össze édesanyját szerda délután egy negyven év körüli férfi sándorfalvi házukban. A 71 éves asszonyt, Magdi nénit bordatörésekkel szállították a szegedi traumatológiára.

A sándorfalvi hajlék tegnap csöndes volt és sötét: magányos motor az udvaron, lehúzott redőnyök az ablakokon, semmi mozgás. A szomszédok elmondása alapján ebben a házban élt az idős asszony 40 év körüli fiával, Árpáddal. Nyílt titok volt a környékbeliek előtt, hogy a férfi milyen kegyetlenül bánik anyjával. A nénit nemegyszer látták kezén és arcán kék-zöld foltokkal; a szomszédok aggódó kérdésére mindig azt mondta: elesett, azért a duzzanatok a testén.

Az egyik szomszéd elmondta, hogy ő maga is bevitte egyszer a nénit az orvoshoz, amikor az végre úgy határozott, hogy látleletet vetet fel sérüléseiről. – Útközben azonban meggondolta magát. Látható volt, mennyire fél a fiától – beszélt a szomszédasszony.

Ebben a házban él Sándorfalván Magdi néni és fia. Fotó: Schmidt Andrea
Ebben a házban él Sándorfalván Magdi néni és fia.
Fotó: Schmidt Andrea

Kiderült, hogy anya és fia is italozó életmódot folytatott, pénzük Magdi néni nyugdíjából és Árpád alkalmi munkájából akadt. Magdi néni férje, Árpád apja öt éve halt meg, addig csak kisebb vitáikat hallották az utcában. A helyzet fél éve vált elviselhetetlenné a szomszédok szerint, akik Árpád őrjöngésére keltek, ebédeltek és feküdtek le.

Ha elfogyott a pénz, a cigi és az alkohol, a fiú nyomdafestéket nem tűrő hangon szidalmazta anyját, akit többször jól helybenhagyott. Ezek a viták fajultak odáig, hogy az idős nőt szerda délután életveszélyes sérülésekkel kellett beszállítani a szegedi klinikára. Volt szomszédja kísérte be Magdi nénit háziorvosához, aki ezután értesítette a mentőket.

Szerettük volna meglátogatni, hogy saját szavaival meséljen a félelemben töltött elmúlt hónapokról és a szerdán történtekről, de kezelőorvosa szerint a kialakult légmell miatt a nénivel egyelőre nem lehet beszélni.

A Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a brutális férfit, és életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást.

Olvasóink írták

 • 15. katcsi72 2009. október 30. 14:43
  „nyilvános megkövezést”
 • 14. flexsnake 2009. október 30. 14:23
  „4. téves. Kimennek.”
 • 13. Lutetia 2009. október 30. 13:47
  „De mit lehetett volna tenni, ha a néni még látleletet sem volt hajlandó vetetni magáról?”
 • 12. klj_54 2009. október 30. 13:17
  „Emberek, a törvény hibás!
  Ha zsarut hívsz azt kérdezi: Folyik már vér?
  Mert ha nem, akkor nem jönnek ki!

  Ezek ismeretében lehet tovább anyázni.”
 • 11. andrisne 2009. október 30. 13:10
  „Köszönet az orvosnak,hogy nem engedte a nénihez az újságírót.Ha már neki nem volt annyi esze,hogy ne háborgasson egy idős asszonyt,aki épp,hogy él.”
 • 10. varadipal 2009. október 30. 13:07
  „Ha ilyen rokonságom lenne, már régen a kerítésen száradna a bőrük.Egy kicsivel több "segílyt" kellene adni nekik, hogy ne veszekedjenek annyit azért, mert idő előtt fogyott el a kocsmapénz.
  A kórházi költségeket megint az én adómból fizetik? Kérem vissza a részem!!!!”
 • 9. gedeon 2009. október 30. 11:09
  „4. Nem rendőri segítségre gondoltam. Mástól is lehet segítséget kérni!”
 • 8. tuskóhopkins 2009. október 30. 10:53
  „Még egy gyöngyszem:
  "...az idős nőt szerda délután életveszélyes sérülésekkel kellett beszállítani a szegedi klinikára."
  Majd, pár sorral lejjebb:
  "Szerettük volna meglátogatni, hogy saját szavaival meséljen a félelemben töltött elmúlt hónapokról és a szerdán történtekről..."
  A jóságos, gyöngéd és együtt érző DM, amint megmerül az emberi tragédiák vértől iszamós mocsarában...”
 • 7. szasze 2009. október 30. 10:52
  „Én is voltam hasonló helyzetben,az alkoholista férjem miatt,a szomszédok elnézik,kibeszélik az eseményeket,senki nem kérdezi meg,hogy segíthet-e. Ha meg rendőrt hívsz az nem intézkedik amíg vér nem folyik.Az ilyen helyzetekből sajnos az ember saját magának kell megtalálnia a menekűlő utat. Én több száz kilométerre menekültem,mindent hátrahagyva, gyerekkel az ölemben. De nem bánom és az anyagi javak pótolhatóak,de életet nem lehet venni!!!!”
 • 6. tuskóhopkins 2009. október 30. 10:48
  „"Brutális ökölcsapásokkal verte össze édesanyját..."
  Ahelyett, hogy amint az jó fiúhoz illik, finom, simogató, gyöngéd ökölcsapásokat helyezett volna el fejvédő nélkül ringbe szálló édesanyja felsőtestén.”
 • 5. Timcsike 2009. október 30. 10:35
  „"Kiderült, hogy anya és fia is italozó életmódot folytatott.."
  Amilyen az anya, olyan a fia!
  Gondolom egyiket sem lehet jobban hibáztatni mint a másikat.”
 • 4. nanemaaa 2009. október 30. 09:46
  „3. Kitől kértek volna segítséget? Rendőrtől? Ki se ment volna. Családon belül csak akkor mennek ki, ha vér folyik...vagy akkor se. Ha a néni meg nem tesz feljelentést, akkor eleve nem történik semmi. Sajnos.”
 • 3. gedeon 2009. október 30. 08:22
  „Az a legszomorúbb a dologban, hogy a szomszédok, környékbeliek mind tudtak arról, hogy állandó verés elszenvedője a néni és senki nem tett semmit. Ennyire közömbösek az emberek, mindenki inkább elfordítja a fejét, hallgat, lapít, mintha nem hallaná, látná a tényeket. Amennyiben valaki időben segítséget kért volna a néninek, nem fajultak volna idáig a dolgok.
  EMBEREK! NYITOTT SZEMMEL ÉS FÜLLEL KELL KÖZLEKEDNI ÉS HA EGY EMBERTÁRSUNK BÁRMILYEN OK MIATT SEGÍTSÉGRE SZORUL, SEGÍTENI!!!”
 • 2. linda83 2009. október 30. 07:38
  „Kőbányába az ilyen állatokkal! Két nap múlva megint kint lesz. Szegény szerencsétlen néni, nagyon sajnálom.”
 • 1. joy 2009. október 30. 07:20
  „"Hé, Mr. Alkohol, hát itt vagy már megint?"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bohémélet - fiatalokkal

Fiatal énekesek is debütálnak Pál Tamás két szereposztással készült Bohémélet-produkciójában. Tovább olvasom