Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 03. csütörtök - Hilda

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szeged hírei > Anyósnyelv, ördögpatron és retroszemüvegek

Anyósnyelv, ördögpatron és retroszemüvegek

Szeged - Bohókás parókákat, világító szarvakat, mindenféle méretű és színű dudákat is kínáló árusok várták a szilveszteri bulira készülődő embereket Szeged több pontján.

Vida-Szűcs Imre - Délmagyarország napilap - 2012.12.31. 10:28
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A szerpentin és a konfetti népszerűsége töretlen, de a színes parókák, és a fél arcot eltakaró retroszemüvegek is kedveltek – tudjuk meg az egyik áruházban Kubicza Bélától, aki rögtön karácsony után előpakolta portékáit.

Anyósnyelv, ördögpatron és retroszemüvegek. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A néphagyomány szerint a konfettit azért szórják egymás hajába az emberek, hogy a sok apró darabja gazdagságot, szerencsét hozzon – erről már a Széchenyi téren hallunk, ahol ma éjjel is kínálják az év végi partik kellékeit. A világító keretű szemüvegektől a Harry Potter-féle kalapokon át az anyósnyelvig szinte bármi kapható, sok-sok színben és kivitelben. A gyerekek dudát választanak, az önkormányzati nyugdíjasklub szilveszteri bulijának szervezője pedig apró ajándékot szerez be a többieknek, amíg nézelődünk.

– Telítődve van már mindenki, csak a néhány száz forintos dolgok fogynak jól, például a kis dudák, a lufik, a konfettikilövők és a szerencsemalacok – mondja Tóth Katalin. A tűzijátékosoknál szintén az olcsóbb termékek az idei slágerek: ilyen a sikolyrakéta, az ördögpatron, a varázsvirág. A római gyertyákat a kisgyerekesek is szeretik, mert nem durrognak, a fényük viszont látványos.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. Jeti00 2012.12.31. 17:22

örülök az utcai árusoknak, mert most jöttem haza a munkából és ha nem látom meg az egyiket eszembe se jutott volna, hogy trombitákat vegyek, de így betárazhattam estére :)Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...