Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Anyu-kád és Grill-csocsó

Szeged - Egymás hegyén-hátán porosodnak a használhatatlannak tűnő tárgyak a padlásán? Ládák? Magnókazetták? Régi háztartási gépek? Mielőtt végleg kidobna mindent, látogasson ki a Napfény Park Bevásárlóközpontba, és nézze meg, mihez lehet kezdeni a kiszuperált kincsekkel.
A Gondold újra! elnevezésű kiállítás egyik kulcsfigurája például az Anyu-kád. Ez a narancssárga, egy kisebb és egy nagyobb kádból álló installáció Jenei Barna Márton munkája, ahogyan a Grill-csocsó is – ez utóbbinál a szalonnára emlékeztető játékosokkal lehet kapura célozni.

A Lom-tár elnevezésű szobornál izgalmas ötletet kaphatunk arra, hogyan hasznosítsuk a különböző szekrényekből nyakunkon maradt kisebb-nagyobb fiókokat. A Könyvmegálló polcai ládákból lettek összetákolva, a székek előtte magazintornyokból és mosógépdobból készültek – tetszés szerinti színű párnával. A családi sílécgyűjteményből pedig könnyen összedobható egy dizájnos ruhafogas.

Anyu-kád és Grill-csocsó. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

A Konkrét-Labor gumiabroncsokból készít gyerekjátékokat, de láttunk asztalt és fotelt is ebből az alapanyagból. Azt pedig valószínűleg senki nem hitte volna, hogy lámpát lehet készíteni bukósisakból, merőkanálból, régi kávédarálóból, de még sajtreszelőből is!

A szervezők és az alkotók is a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet, de a látványos installációkon túl olyan eszközök is megtalálhatók a kiállításon, amelyeket bárki kipróbálhat: ügyességi játékok bringából és lábasból, mágnessel és húslapáttal. Az akár házilag is elkészíthető szobrokat, játékokat otthon is meg lehet valósítani, a nyári szünetben biztos akad egy-két olyan nap, amikor együtt barkácsolhat a család.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az adóhivatal hajtja be a szemétdíjat

A NAV inkasszót adhat ki, sőt a jövedelemből is letilthatja a hátralék összegét, gépjárművet, készpénzt, ingó- és ingatlanvagyont foglalhat le. Tovább olvasom