Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Apácák táncolnak a Csillagban

Szeged - Öt apáca énekel és táncol hétfőn a szegedi Csillag börtönben, a büntetésüket töltő fogvatartottak a vasárnapi premiert követően egy ajándék előadáson láthatják majd Dan Goggin világsikert aratott Apáca-pác című musicaljét az Árnyszínház produkciójában.
Bozó Bea, a Szegedi Fegyház és Börtön sajtóreferense elmondta, Janik László, a darab rendezdője a hónap elején kereste fel az intézetet azzal, hogy Márkus Judit, Papp Gabriella, Varga T. Zsuzsa, Szilágyi Annamária és Kürtös Petra a Csillag színpadán is eljátszanák az öt apáca humoros történetét.

Az intézet megbízott parancsnoka, Kiszely Pál dandártábornok a napokban oklevéllel jutalmazta a néhány hete befejeződött V. Dankó Pista Fesztiválon kiváló és eredményes teljesítményt nyújtó fogvatartottakat, a darabot elsősorban ők tekinthetik meg, de az előadásra mások is jelentkezhetnek.

Magyarországon már több színház, társulat tűzte már műsorára Dan Goggin Apácák című művét, Szegeden az IH Rendezvényközpontban vasárnaptól eredeti címén láthatja majd a közönség a művet, melyben igazán megmutathatja magát az apácákat alakító öt színésznő.

Dan Goggin - aki a szöveg mellett a darab zenéjének szerzője is - története a Szent Helén-hegyen álló apácazárdában kezdődik. A nővérek csendes, egyszerű mindennapjait váratlan katasztrófa szakítja meg: amíg öten a szomszédos Mária-dombon bingóznak, az otthon maradt nővérek halálos ételmérgezést szenvednek a meggondolatlan Júlia nővér gombalevesétől. Az életben maradottakra vár a feladat, hogy elbúcsúztassák és eltemettessék megboldogult társaikat.

A pénz azonban kevés, és hiába próbálnak képeslap-árusítással segíteni a helyzetükön, a halottak közül négyen egy hűtőládában várják, hogy a lelkes kis csapat megszerezze a végtisztességükhöz hiányzó összeget. Az életben maradt öt nővér elmegy a közeli színházba, ahol egy showműsor előadásával igyekszik előteremteni a temetéshez szükséges pénzt.

Olvasóink írták

  • 2. nyanya 2008. szeptember 18. 16:26
    „Fergeteges előadás, még legalább tízszer lesz az IH-ban”
  • 1. yxcv 2008. szeptember 15. 12:08
    „Hétfőn este is van az IH-ban Apáca-pác, este 7-kor.

    Gyertek, nézzlétek meg, nagyon jó előadás !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A háztartásokból 35-féle rovarirtó tűnik el

Szeged - Harmincöt féle rovarirtót tett feketelistára a tisztiorvosi szolgálat, mert káros az… Tovább olvasom