Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Áprilisban átadják a piacot

Ha az időjárás az eddiginél kedvezőbben alakul, áprilisban átadják a dorozsmai nagybani piac két csarnokát. Ezzel azonban még nem fejeződnek be a munkák: a második ütemben zajvédő kerítést, csapadékvíz-elvezető rendszert építenek.
Jól haladnak az építők. Fotó: Gyenes Kálmán
Szerkezetkész a dorozsmai nagybani piac nagycsarnoka, a kiscsarnokon pedig a födémet építik. Előrébb tartana a kivitelező Délépítő Rt. a munkálatokkal, ha az időjárás, a márciusi tél nem szólt volna közbe – mondta Törökné Szántó Katalin, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. ügyvezető igazgatója. De még a néhány hetes csúszás ellenére is tartani tudják az ígéreteket, a tavaszi átadást: ha ugyanis kedvezően alakulnak a körülmények, áprilisban felavathatják a 2200 négyzetméteres nagy- és az 1100 négyzetméteres kiscsarnokot.

Míg a Mars téri, március elején átadott kiscsarnok üzleteit a megállapodások értelmében szinte csupaszon adták át a kereskedőknek, itt a kivitelező kulcsrakész, végleges megoldást ígér. A bérlőknek csak át kell pakolniuk a jelenlegi bódékból a csarnokokba. A régi elárusítóhelyeket pedig ezt követően bontják le, hogy a hatalmas területet parkolóként, avagy olyan „szabad placcként" hasznosíthassák, ahol járműveikből árusíthatnak a termelők. A nagybani jelenlegi közel 50 bérlője szerződött a Dorozsmai Nagybani Piac Kft.-vel: választhattak, hogy haszonbérleti jogot vásárolnak-e, vagy csak bérlik az üzleteket.

A mintegy 550 millió forintos, a társaság saját forrásaiból, valamint hitelből megvalósított beruházással teljesen átalakul a jelenlegi formájában megszokott nagybani: a teherautók, kamionok a Kettőshatári út felől, hátulról kerülik meg a teret, a csarnokok mögött pakolnak ki belőlük. Az ott élőket a jövőben már nem zavarja a forgalom, az utcai frontokon ráadásul zajvédő kerítést építenek a beruházás második ütemében, és elkészül a csapadékvíz-elvezető rendszer, valamint a tér világítása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminckét jelölt indulhat

Megyénkben Hódmezővásárhelyen indul a legtöbb – kilenc – képviselőjelölt. A pártok… Tovább olvasom