Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Áprilisi premierek: Liliom, Álarcosbál

Szeged - Két népszerű darab premierjére készül áprilisban a Szegedi Nemzeti Színház: Molnár Ferenc külvárosi legendáját, a Liliomot és Verdi operáját, az Álarcosbált mutatja be a társulat.
A kisszínházban Pindroch Csaba címszereplésével a Szatmárnémeti Északi Színház művészeti igazgatója, Keresztes Attila állítja színpadra Molnár Ferenc örökzöld klasszikusát, a Liliomot. Julikát Gidró Katalin, Marikát Erdélyi Tímea, Muskátnét Balogh Erika alakítja - bemutató: április 16-án. A rendező a csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: megpróbálják kibontani a Liliom-jelenséget; hihetetlenül kortárs szöveg Molnár Ferencé - az emberi kommunikációképtelenség abszurditását mutatja. Letisztult, egyszerű, a színészekre építő előadásra lehet számítani.

A drámai tagozat vezetője, Bodolay Géza főrendező a nagyszínházban viszi színre az Álarcosbált többek között Farkasréti Mária, Erdélyi Erzsébet, László Boldizsár, Geiger Lajos és Kelemen Zoltán főszereplésével. A Verdi-opera díszletét és a jelmezeket Kentaur jegyzi. A bemutatót április 17-én tartják, a produkciót Pál Tamás és Gyüdi Sándor is vezényli majd. Az SZTE tavaszi fesztiválja keretében Barnák László színművész rendezésében a nagyszínház balett-termében április 20-án mutatják be A rejtőzők című "virtureális játékot", amelynek főszereplője egy számítógépfüggő fiatal srác - Poroszlay Kristóf alakítja -, aki a virtuális világ rabja.

Április 28-án a Közép-Európa Táncszínház a Szegedről indult koreográfus, Duda Éva két egyfelvonásosával, Az Ismeretlennel és a Carnevallal vendégszerepel a kisszínházban.

Juronics Tamás Háztűznéző-produkcióját beválogatták a POSZT versenyprogramjába - a színház művészeti igazgatója úgy fogalmazott: örül, hogy a szakma és a kritikusok előtt is eljátszhatják Pécsett a nagy sikernek számító előadást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavaztak az olvasók - megdöbbentő eredmények!

Olvasóink szerint a lehulló vakolatért a tulajdonos a felelős, mindenkinek fizetnie kellene a parkolásért, és építsünk metrót a körforgalomhoz. Tovább olvasom