Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Áprilisi tréfa a Kárász csárdában

A bolondok napját mi sem hagyhattuk ki: a Kárász csárdában pincérnek öltözve feltupírozott számlát vittünk ki a vendégeknek. A reakciók: elképedés, fizetőkészség, majd amikor lelepleztük magunkat, óriási nevetés. Végül egy Délmagyarország-ajándékcsomagot adtunk át nekik, a Kárász csárdától pedig a Tokaji sárga muskotályosból kaptak egy üveggel.
Két asztaltársaságot tettünk tegnap délután lóvá a Kárász csárdában. A négy nőből álló baráti körben éppen egyikük születésnapját ünnepelték. Jóízűen fogyasztották el az ebédet, koccintottak is az ünnepelt egészségére. Fotós kollégánk a szomszédos asztalnál magát vendégnek álcázva várta, hogy megörökíthesse az átverés pillanatát. A hölgyek hosszan beszélgettek, majd a számlát kérték.

– 21 ezer 461 forint – raktam a blokkot Bárdos Károlyné elé, közben aggódtam is egy kicsit, nehogy szívinfarktus legyen a vége. Ám a hölgy arca épphogy megrezzent. Feltette a szemüvegét, hogy jobban lásson, ráncolta a homlokát, újra megnézte a végösszeget. Majd szó nélkül kiszámolta a bankókat.

Közben magyaráztuk neki, hogy a nagysikerű torkoscsütörtök mintájára ma böjtös vasárnapot tart a Kárász csárda. Így minden ételt és italt háromszoros áron számolunk, a hasznot pedig jótékonysági célra ajánljuk fel. Az asztaltársaság többi tagja – Bors Lászlóné, Dóczi Sándorné és dr. Rigó Jázonné is értetlen arcot vágott, de ők sem szóltak egy szót sem.

Bárdos Károlyné azt mondta, nem tudtak az akcióról. Én viszont bizonygattam, hogy az étterem ajtaján kifüggesztettük a tájékoztatót. Hogy mindezt megerősítsem, eléjük raktam egy nyomtatott hirdetményt a böjtös vasárnapról. A születésnapját ünneplő nő rábólintott, úgy gondolta: nincs mit tenni.

Ideje volt lelepleznünk magunkat, mielőtt több mint húszezret leperkál a négyfős társaság a valójában hétezer forintos ebédjéért. – Ó, igen, áprilisi tréfa! – nevetett Bárdos Károlyné. – Engem már rengetegszer hívtak viccesen április bolondjának, mert elsején születtem, de egy pillanatig sem gondoltam, hogy most is viccről van szó!

A többiek is jót kacagtak. Végül lapunk nevében egy Délmagyarország-ajándékcsomagot adtunk át nekik, a Kárász csárdától pedig a Bánfi László üzletvezető által kiválasztott Tokaji sárga muskotályosból kaptak egy üveggel. Mivel a születésnapos társaság még elidőzött az asztalnál, megígérték: szót sem szólnak a következő „áldozatnak".

Akikre nem kellett sokáig várnunk: az egyes asztalnál hamarosan hárman foglaltak helyet. Amíg elfogyasztották az ízletes ebédet – egyebek mellett camambert sajtot rántva, almás diós pulykamellet –, addig mi megbeszéltük: most is jókora összegről állítjuk ki az álszámlát.
– Kinek adhatom a számlát? – kérdeztem. A fiatal nő, Molnár Angelika jelentkezett érte, mondván, most ő a soros. A 19 ezer 200 forintos végösszegen csak kicsit csodálkozott. A tételeket nem vizsgálta meg tüzetesen, pedig akkor rájöhetett volna, hogy valami nem stimmel.

Hiszen nemcsak ötezer forint kiszolgálási díjat számoltuk fel nekik, hanem olyan ételeket is, amiket nem is rendeltek. Itt is elmondtam böjtös vasárnapi jótékonysági akciónkat, azzal kiegészítve, hogy a hasznot a gyermekklinika, illetve egy állatmenhely javára utaljuk át – hogy melyik legyen, ők döntik el. A társaság a gyermekklinikát választotta. Amíg a fiatal nő kiszámolta a pénzt, Angelika barátja, Frics Géza és édesanyja, Molnár Tamara összenéztek, de nem adtak hangot.

Ekkor jött a nagy leleplezés, az ajándékcsomag és a bor. Mindhárman felszabadultan nevettek. – Soha még nem tréfáltak meg így bennünket április elsején. – Pedig ha eszünkbe jutott volna, hogy milyen nap van ma, gyanakodtunk volna – mondta a fiatalember. A társaság egyébként Budapestről jött Szegedre várost nézni. A Dóm tér nagyon tetszett nekik, ebéd után pedig a Tisza-parton sétáltak. Bónusz: az áprilisi tréfa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka: Oláh javaslata szerepel a kiírásban

Oláh János szerint a polgármester, Botka László szerint a Fidesz frakcióvezetője vezeti félre a… Tovább olvasom