Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Aradi és Csongrád megyei polgárőrök együttműködése

Szeged - A közelmúltban látogatott Szegedre az Aradi Polgárőrség négytagú delegációja. Az egyeztető megbeszélésen részt vett Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke is. Az aradiakat Szabó György, valamint Rabotka István alelnökök, valamint Radulescu Marianna és Alexa Dan képviselte.
A találkozó célja az volt, hogy a felek felmérjék az együttműködés lehetőségeit. A tervek szerint nagyáruházak, parkolók környékén közös szolgálatokat, továbbá tapasztalatszerző programokat is szerveznének. Magyari Béla, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke kiemelte: a romániai polgárőrök sokat segíthetnének a térségbe érkező, Romániában már jól ismert bűnözők, a hamis árucikkeket forgalmazni kívánó személyek mielőbbi lefülelésében. Így a megye polgárőrei a rendőrségnek jelezni tudnák az ilyen személyek megjelenését. Sőt, talán annak hírére, hogy romániai polgárőrök például Szegeden is felismerhetik őket, nem is jönne ide annyi bűnelkövető. Természetesen ugyanezt a segítséget a megyei polgárőrök is megadnák a romániai kollégáiknak.

Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke örömmel üdvözölte az elképzelést, hangsúlyozta: erkölcsi támogatásra máris számíthat a polgárőrség, de a közgyűlés felméri majd annak lehetőségét is, hogy milyen anyagi segítséggel tudnának hozzájárulni az elképzelés eredményes megvalósításához. Az elnök mindezt azzal indokolta, hogy Csongrád megye lakosságának biztonságérzetét növelné, ha a polgárőrség íly módon is kapcsolódhatna a rendőrség bűnfelderítő munkájához. A román vendégek is teljes mértékben egyetértettek az elhangzottakkal. Véleményük szerint a konkrét megállapodás megkötésének a közelgő romániai választások lezajlása után nem lesz akadálya és az együttműködési programra közös pályázatok útján is tudnak majd anyagi támogatást szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török Márk helyett új elnök kell az egyetemre

Szeged - Elutasította Török Márk keresetét a Csongrád Megyei Bíróság, és helybenhagyta az egyetem határozatát, mely az SZTE EHÖK elnökét két félévre eltiltotta tanulmányai folytatásától. Tovább olvasom