Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Aranycsapat, Tirami su a szegedi teátrumban

Szeged - A színház februári műsorának újdonsága az Aranycsapat című zenés darab, amely az 1954-es foci-világbajnokság idején játszódik. A temesvári színház vendégjátéka és egy identitásjáték is várja a nézőket.
A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház február 16-án vendégszerepel Szegeden, a kisszínházban. Az Amor omnia című darabban két nemzetközileg elismert bolgár rendező, Peter Pasov és Zseni Pasova a szerelemmel és az azzal összefüggő érzésekkel foglalkozik. Az előadás érdekessége, hogy szavak nélkül, mozgással, árny- és bábjátékkal fejezik ki az érzelmeket.

Egy nappal később, február 17-én a Tirami su című kétszemélyes identitásjátékot láthatja a közönség a kisszínházban. A bemutatóval kapcsolatban Bodolay Géza, a produkció rendezője annyit mondott: hagyjuk magunkat meglepni. A prózát a kolozsvári színház irodalmi vezetője, Visky András írta. A nagyszínházban február 19-én, péntek este mutatják be az Aranycsapat című zenés-táncos előadást, amely az 1954-es labdarúgó-világbajnokság idején játszódik. A viharos gólöröm két nagyiramú félidőben alcímű darabot Tasnádi István írta, Tasnádi Csaba rendezte, zenéjét pedig Fenyő Miklós szerezte.

Fenyő Miklós szerezte az Aranycsapat zenéjét. Fotó: Karnok Csaba
Fenyő Miklós szerezte az Aranycsapat zenéjét.
Fotó: Karnok Csaba

A Requiemmel gyűjt Szeged Haitinak

A haiti földrengés áldozataiért, az élők megsegítéséért jótékonysági koncertet rendez február 7-én, vasárnap este fél 8-tól a nagyszínházban a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Az együttes a Vaszy Viktor Kórussal Mozart Requiemjét adja elő Gyüdi Sándor főigazgató vezényletével. A hangverseny szólistái: Kónya Krisztina, Érsek Dóra, László Boldizsár és Altorjay Tamás. A koncert fővédnöke Botka László, Szeged polgármestere. Solymos László alpolgármester a keddi színházi sajtótájékoztatón emlékeztetett arra: az 1879-es nagyárvíz idején Szeged is nemzetközi segítséggel újult meg, ezért kötelessége segíteni a természeti katasztrófa által sújtott országon. A jótékonysági koncertre öt árkategóriában, 800-tól 2400 forintig már kaphatók jegyek a színház jegyirodájában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Virág cukrászda

Napok óta zárva a Virág. A patinás Klauzál téri cukrászda január közepén tett lakatot a bejáratára - mondták a delmagyar.hu-nak a környékbeli üzletekben. Tovább olvasom