Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Aranyhal is segít Rétei Ágnesnek

Szeged - Dr. Rétei Ágnes 1992 óta háziorvos Szegeden. Azt vallja, feladata nemcsak a test, hanem a lélek gyógyítása is. 1350 beteget kezel, két segítőtársa van. Az egyik egy aranyhal.
– 19 éve kerültem a háziorvosi rendszerbe, jelenleg körülbelül 1350 betegem van – meséli dr. Rétei Ágnes. A doktornőre többek között egy doktor szavazott Jó kezekben játékunkban, háziorvos kategóriában. Igaz, ő jogászprofesszor, dr. Vida Mihály. A nyugalmazott férfi pontosan 19 éve, vagyis a kezdetektől betege Rétei Ágnesnek. Azt mondja: háziorvosa mindenben lelkiismeretes, rendkívül empatikus, és természetesen, amennyire meg tudja ítélni, kiváló szakember is.

– A doktornőnek köszönhetjük, hogy feleségemnek nem lett komoly baja annak idején. Gyomorbántalmakkal fordult hozzá, ő azonnal észrevette, hogy vakbélgyulladása van. Mentők vitték a kórházba, aznap este meg is műtötték – magyarázza a címzetes egyetemi docens.

Az apró, családias rendelőben egy asszisztens segíti a doktornő munkáját. Másik társa egy 3 év körüli aranyhal.

Dr. Rétei Ágnes 1350 beteg testét és lelkét ápolja. Fotó: Frank Yvette
Dr. Rétei Ágnes 1350 beteg testét és lelkét ápolja.
Fotó: Frank Yvette

– Gyakran előfordul, hogy a betegeim kisgyermeküket, unokájukat is magukkal hozzák. Ilyenkor nem kell nekik semmilyen játék, elfoglalják magukkal a hallal. Szórakoztató látvány, leköti őket – magyarázza a doktornő.

A háziorvos dolgozott Esztergomban, Vásárhelyen és a szegedi új klinikán is. 1992-ben nyitotta meg rendelőjét háziorvosként. Szerinte az orvos-beteg kapcsolat a bizalmon alapul, a hideg, borús időkben mindenkinek jólesik egy kedves, meleg szó. Ezt Vida Mihály szerint mindenki megkapja Rétei Ágnes rendelőjében.

Továbbra is 6 kategória

Jó kezekben akciónk folytatódik. Várjuk olvasóink történeteit 6 kategóriában: orvos – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; ápoló – kórházi, illetve nem kórházban dolgozó; munkahelyi közösség; az egészségügyben egyéb munkát végző.

Olvasóink írták

 • 7. sörkorcsolya 2011. december 06. 21:10
  „Egyébként a doktornőről csupa jót tudok mondani. Igazán meghallgattja az ember problémáit, empatikus, és - tapasztalataim szerint - rendkívül jó tanácsokat ad, nagyon józanul dönt mindenben. Bár nem ismerem az összes szegedi háziorvost, csak néhányukhoz volt szerencsém, de a doktornő nem is ugyanbban a ligában játszik. Az előző helyesírási hibáimért és elgépeléseimért a tisztelt fórumozók elnézését kérem, de nagyon felzaklatódtam.”
 • 6. sörkorcsolya 2011. december 06. 20:55
  „Furcsa: az előbb kérdeztem volna azt tinta77-től, hogy miért nem voltak megelégedve doktornővel, de kimoderáltak. Éljen a cenzúra. A teljesen ártatlan, gyakorlatilag politika és gazdaságmentes dolgoat miért hatjka át a diktatúra? Azért megpróbálom mégegyszer. Egyébként a Nagy Testvérenek üzenem: joghurtos kukoricapelyhet reggeliztem, fogat is mostam, de zt biztosan tudják...”
 • 5. info 2011. december 06. 20:46
  „Ez a hozzászólások ´oldala, szeretném elmondani, hogy dr Kormányos Szilvia Erzsébet háziorvosról sem kell elfeledkezni!!!
  Édesanyám életét mentette meg !, ugyanis zajló szívinfarktusát felismerve köszönhetjük a gyors intézkedését. Ennek köszönhetően meghosszabbította édesanyám életét! Köszönjük-örök hálával tartozunk érte.”
 • 4. nembiztos 2011. december 06. 20:36
  „Az én tapasztalatom az, hogy sokszor érdemesebb szakorvos helyett is hozzá fordulni, már a számát se tudom megmondani azoknak az eseteknek, amikor az ő tanácsa vagy diagnózisa bizonyult jobbnak. (és ez azért valahol szomorú is)”
 • 3. tinta77 2011. december 06. 15:42
  „Nekem más a véleményem róla és nagyon sok ismerősömnek is, köztük néhány esetben szakorvosnak is.
  Mondhatom, hogy nem voltunk vele megelégedve és többen el is jöttünk tőle.”
 • 2. ketrin72 2011. december 06. 15:29
  „nálunk a szomszéd nénit kezeli....nagyon aranyos .....mármint a doktornő :)”
 • 1. SzMgabi 2011. december 06. 15:08
  „Én az anyukámat szoktam hozzá elkísérni. Nagyon kedves, alapos, lelkiismeretes, és türelmes doktornő.
  A mellette dolgozó asszisztens hölgy is nagyon szeretni való.
  Nagyon hálás vagyok, hogy anyukámat rájuk bízhatom !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra indul a pénzügyi vetélkedő

Csongrád megye - A 2010–2011-es iskolai tanévben a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos… Tovább olvasom