Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Aranyvasárnap a vásárnap

Szeged - A többség nem hagyta az utolsó pillanatra az ajándékvásárlást, az ételek, italok és édességek táján viszont nagy sürgés-forgást láttunk aranyvasárnap.
– Ajándékot már nem veszünk, csak csomagolópapírt. A feleségem kiválasztja, miben szeretné megkapni az ajándékát. Két-három hete megvettük a karácsonyfa alá kerülő meglepetéseket, illetve volt, amit már a borfesztiválon vásároltunk – mondta Borbola Sándor a szegedi Tesco Extrában. Ahogy az üzletben, úgy a parkolóban is nehezebben lehetett mozogni, mint egy átlagos vasárnap délelőtt, de sehol sem volt lökdösődés az ajándékokért.

Aranyvasárnap a vásárnap. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Úgy láttuk, inkább az ünnepi menü alapanyagát, hozzávalóit szerezték be az utolsó rohanásban a családok. Hosszú sor állt a baromfipultnál, nehéz volt mozogni az édességeknél és a boroknál. „Kerüljön minőségi, magyar ponty az ünnepi asztalra!" – hirdette a felirat a parkolóban, a halas sátornál, ahol kígyózott a sor az elmaradhatatlan karácsonyi halért. A szomszédban néhányan a fenyőfákat mustrálták.

– Nagyon kevés dolog hiányzik már, tortadíszért jöttem, mert a lányom süt. Az ajándékok régen megvannak, sőt használják is. Az unokám éppen olyan helyre költözött, ahol kellett a meleg ágynemű – magyarázta Nagy Lajosné, aki Dorozsmáról érkezett a bevásárlóközpontba. Nem zavarta a tömeg, azt mondta, sok ember között él. Kellemesen csalódtunk a pénztáraknál – mondta –, az önkiszolgálónál egy percet sem kellett várni, de a többi kasszánál is lehetett haladni, ha jó helyre állt az ember.

Aranyvasárnap a vásárnap. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Kinéztünk a Széchenyi és a Dóm téri karácsonyi vásárba is a zárónapon. Dél körül gyér volt az érdeklődés Szeged főterén, több árus unatkozott. A Dóm téren kifejezetten jó forgalmat bonyolított le szombaton az általunk megkérdezett árus, de a vasárnap nem indult kedvezően, mert még egyetlen vevője sem akadt. – Magamtól biztosan nem jönnék ki, inkább otthon készülődnék az ünnepekre – vélekedett. Szép számban sétáltak viszont a dóm környékén kisgyermekes családok, a kicsik élvezték a szalmalabirintust, vagy boldogan ültek fel a póniló hátára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grafitember: reklámból lett a karikatúra

Ki tudja, hány ezer karikatúra az interneten, öt könyv nyomtatásban: ez eddig a Grafitemberként ismert Merényi Dániel mérlege - a Napirajz és a kerékpárváz békés együttélése . Tovább olvasom