Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Arccal zuhant a betonra a diófáról

Szeged, Tápé - Több métert zuhant és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett egy tápéi férfi, aki a kertjében álló diófát metszette, amikor egy száraz ág leszakadt alatta.
- Már tizenötször elmondtam neki, hogy drága Gyurikám, inkább kérj meg egy fiatalembert, hogy metssze meg a fát, ne te mássz föl! Nem hallgatott rám. Ez lett a vége – mutatott körbe az egyik tápéi, Árvácska utcában álló ház hátsó udvarán Nagy Ferencné. A könnyeivel küszködő asszony, a szerencsétlenül járt férfi élettársa idézte fel a kedd délután történteket.

A 66 esztendős Kothencz György az udvaron álló, magas diófát metszette. – Az utolsó ágnál járt. Már majdnem befejezte a munkát, amikor megtörtént a baj. Megroppant alatta az ág, nem tudott megkapaszkodni semmiben és lezuhant – mesélte Nagyné.

A hátsó udvarban a vérnyomok még szerdán is láthatók voltak a 66 éves férfi hátrahagyott sapkája és kabátja mellett. A sáros, véres óráját egy lécre akasztották a mentősök.

A baleset idején a nyugdíjas férfi egyedül volt otthon. Az eszméletét nem vesztette el, kiabálni kezdett. A szomszédja meghallotta és hívta a mentőket. – Engem a mentőorvos hívott, hogy ne ijedjek meg, de szomorú hírt kell közölnie – emlékezett vissza Nagy Ferencné. A mentőszolgálat munkatársai az épületek közti szűk átjárókon nem tudták kivinni a férfit, ezért a tűzoltóktól kértek segítséget.

A szerencsétlenül járt férfi élettársa, Nagy Ferencné a baleset helyszínét mutatja. A vérnyomok még mindig ott vannak. Fotó: Frank Yvette
A szerencsétlenül járt férfi élettársa, Nagy Ferencné a baleset helyszínét mutatja. A vérnyomok még mindig ott vannak. Fotó: Frank Yvette

Molnár Krisztina tűzoltó hadnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a sérültet úgynevezett dugólétra segítségével emelték át a tűzoltók a kétméteres kerítésen.

A férfi előbb valószínűleg a melléképület tetejére zuhant, onnan gurult tovább a földre. Élettársa szerint a sérüléseiből ítélve valószínűleg arccal zuhanhatott a betonra.

– Amikor kérdeztem tőle, honnan esett, azt mondta: „Erzsikém, nagyon magasról". Reggel már voltunk bent nála. Mindkét karja eltört, a lába is megsérült, a fején zúzódást szenvedett, a szeme be van dagadva. A fogai is kitörtek, alig tud beszélni – mondta Kothencz György élettársa. A férfit az új klinika traumatológiai osztályán ápolják, tegnap mindkét kezét megműtötték.

Munkahelyén is baleset érte

Kothencz Györgyről 2012 októberében már írtunk lapunkban. 1992- ben egy munkahelyi balesetben eltörte a lábát, a lábszára derékszögben befordult, a csont átszúrta a bőrt. A baleset után több mint egy héttel műtötték meg, harminccentis vassal rögzítették a lábát a bokájától a térdéig. A férfi a késedelmes műtét miatt műhibapert nyert a kórházzal szemben. Élettársa, Nagy Ferencné szerint azóta teljesen felépült, ezért különösen fáj neki, hogy Kothencz György ismét balesetet szenvedett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden mozgó árut látnak

Az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (EKÁER) részleteit ismertette Jakab István, a… Tovább olvasom