Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Árgyélus királyfi ősbemutató jön

Árgyélus királyfi ősbemutató jön
Szeged- Az Árgyélus királyfi ősbemutatóját tartják ma 14 órakor a Szegedi Nemzeti Színházban. A daljáték egyszerre szól gyerekekhez és felnőttekhez.
Az Árgyélus királyfi ősbemutatóját tartják ma 14 órakor a Szegedi Nemzeti Színházban. A daljáték egyszerre szól gyerekekhez és felnőttekhez. Tóth Péter, a darab zeneszerzője szerint törekedni kell arra, hogy minden korosztály tudjon azonosulni valamely szereplővel. Tündér Ilonával, Árgyélus királyfival vagy akár a bajkeverő ördögökkel.

A meseopera rendezője Schlanger András, aki Bognár Róberttel együtt a szövegkönyv szerzője is. Tőle származik a darab alapötlete is, hogy olyan történetet dolgozzanak fel, amiben keveredik a líra, a dráma és a komikum. A prózai szövegkönyvet Várady Szabolcs költő dolgozta át rímekbe, a versekre Tóth Péter írt rövid, fülbemászó dallamokat.
A boldogság nem sült galamb. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

Gyüdi Sándor színházigazgató és karmester szerint üdítő humor árad a zenéből, könnyed, táncos dallamokat komponált bele a szerző a közhelyesen komolynak tartott operába.

Az Árgyélus királyfi parádés szereposztással dolgozik: hős királyfiként Szélpál Szilvesztert, majd Szondi Pétert hallhatja a közönség, Gyüdi Eszter Tündér Ilonaként varázsolja el a közönséget. A napfényes Pomedória királyát Altorjay Tamás, a sötét Zordánia uralkodónőjét Vajda Júlia alakítja. Árgyélus segítője, Márton szerepében Taletovics Milán lép színpadra, menyasszonyát Laczák Boglárka játssza.

A díszletek és a jelmez színes fantáziavilágba kalauzolja a nézőket – a látványvilág a zenével karöltve alkotja meg a darab egészére jellemző szépséget és harmóniát.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mondjon köszönetet orvosának!

Nyilvánosan hálálhatja meg mostantól orvosának, amit önért tett - lapunk felületet biztosít arra, hogy mindenkinek elmondja, miért tartozik neki köszönettel. Tovább olvasom